Нашите орхидеи – тема 37

• 30 744
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Днес си подарих това... И тъй като вкъщи за моите красоти все няма място, то тя е истинско мини (не миди в малка чашка), ситнеж пелорик Heart Eyes
Phal. Sogo Gotris 'ES' Peloric

# 631
  • Мадрид / София
Днес си подарих това... И тъй като вкъщи за моите красоти все няма място, то тя е истинско мини (не миди в малка чашка), ситнеж пелорик Heart Eyes
Phal. Sogo Gotris 'ES' Peloric

Много е красиво! Честото и да ти е цъфтеливо!

# 632
  • Пловдив
Peneva, честито! Много е красиво, от къде е?

# 633
  • Варна
И аз имам такова, от градински център Орхидея е моето. Много са сладки и дребосъчести.

# 634
Анджи,
Не съм аз с катасетумите, но използвам повода, за да ти благодаря за усилията да споделяш полезно инфо тук с нас! Hug

Ето и моя "Love potion" (или поне така ми изглежда):

Малко е скръндзав на цветове, но ухае прекрасно.

peneva_a,
Честит мъник! Много е сладък Heart Eyes

# 635
От орхидеи.бг , не посмях са си поръчам, отидох на място... Растенията са в саксийка "чашка за шотче". Корените са изцяло в гъбата за първоначално засаждане. Някои растения с два, други с един цветонос, някои с по 3 листа, други с 6-8... Имаше няколко растения с централен цветонос... Препоръчвам купуване на място Hands V
Имат няколко мултифлори средно високи растения в жълто-оранжево. Огледах ги и растенията изглеждат прекрасно, както и другите минита...

# 636
  • Варна
На място, ама само за софиянци.... Ужасно е разочароващо, че във Варна изобщо няма подобен тип градински център. И щем не щем поръчваме по нета. Моята също е с два цяетоноса, 4 листа имаше, но набързо пусна още две и няколко корена. Здраво и хубаво растение се оказа.

# 637
  • София
peneva, щом си била на място, случайно мерна ли пафчетата? Тъкмо разглеждах сайта, има доста модели, любопитно ми е тези хубави снимки дали са на актуалните растения.

# 638
Не ги загледах, че ММ притупваше нервно отвън. Успях само фалчетата наоколо да разгледам.
Месечинка, хич не е "градински център", магазинче е 7х4м Simple Smile Има и отзад стаична за опаковане, но... толкова. Може да има и склад някъде, не знам.

# 639
  • София
И аз вчера от там купих една ароматна.

но нямаха голям избор. За щастие или нещастие магазинчето е точно до офиса ми и много ме изкушава. Аз гледах само ароматните. Имаше дендробиуми 4-5 растения, много като моята и много жълти фалчета. Другите не запомних.

# 640
  • Пловдив
И от мен още една нова, хареса ми цвета
Скрит текст:

Вчера имаше пафчета в Homemax 🌞

# 641
Месечинке, по принцип мисля че може да поискаш реална снимка на някое растение и задължително да изискаш информация за корени и наличие на централен цветонос. На мен поне са ми давали инфо, преди да се засиля да ходя на място.

В Бриколаж в Ринга(предполагам и другаде) са заредили поне 4 стилажа с фаленопсиси . Мисля на 12,90 но не съм съвсем сигурна в цената.

# 642
  • София
TEREZA83, колко струваше ароматното фалче?

# 643
  • София
TEREZA83, колко струваше ароматното фалче?

28 или 29 лв беше. Нещо такова. Без да разбирам много, за сега изглежда здраво растение.
Много обичам орхидеи, но вкъщи е много топло и само фаленопсиси оживяват и цъфтят успешно. Апартаментът ни е с източно изложение, много слънчев и топъл. Сега е 25 градуса. Лятото е още повече.

# 644
  • burgas
Поръчах ароматна орхидея  от Орхидеи .бг за подарък на дъщеря ми'-лошо ми стана като я извадих от кашона.Една шепа цвят и пъпки изпадали.Направо ме е яд да и я дам в този вид,но в Бургас няма откъде да купя ароматна.

Общи условия

Активация на акаунт