Отговори
# 525
Какво да се коментира тази Съдба, като историята е толкова безумна, че няма накъде.
Поне да го бяха направили в комедиен вариант, че да се посмее човек.
Може би само заради характеристиките на децата си заслужава да се гледа, но дори те не са достатъчни да се залепиш два часа и половина пред екрана. Последните 3 епизода не съм ги гледала в нито с превод, нито без превод. Хвърлям по едно око на клипчетата и коментарите в социалните мрежи. Достатъчно е да разбереш, че историята е станала все по идиотска за мен. Акън вече не ми е достатъчен, за да си губя времето с Джемал.
Тази която играе Асие ми е още по-противна. Даже не знам, как е станала актриса. За мен тази жена няма нито външен вид, нито талант, нито харизма, абсолютно нищо няма в нея, което да ме накара да я гледам.
Лично аз гледам други сериали и чакам през есента новия проект на другия ми любимец.
Акън все повече ме ядосва с ролята си и живота си, а Ебру даже не я мисля с глупавия баскетболист и сватбите им.
Едва ли има по-големи идиоти от Акън и Ебру на тази земя.

Ето последната снимка на Акън, която се разпространява в социални мрежи. Не знам дали е участвал в някакво интервю или е бил някъде другаде. Коментарите са свързани с него и русата метла.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 14:48 от DeniAra

# 526

Ето последната снимка на Акън, която се разпространява в социални мрежи. Не знам дали е участвал в някакво интервю или е бил някъде другаде. Коментарите са свързани с него и русата метла.

Благодаря за снимката.....

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 01:37 от Stella2021

# 527
Здравейте, момичета Hug

Аз коментирам само Легендата, защото само него гледам от сериалите в темата. Затова си и започвам постовете винаги със съответстващи според мен емотикони. Blush
Общо взето в момента следя 2 сериала от турските продукции, и двата са исторически. Blush Още един гледам, съвременен, ама той е на платформа, сериите са кратички и направо не ги броя. Grinning За тях лесно намирам време.

Horse Racing Horse Racing

Промо снимки за новата серия на Легендата. Nature Fire

Озетът, преведен от рускините.
Скрит текст:
Ханство Небес потрясённое дворцовыми интригами, не знает о надвигающейся большой опасности. Итбараки, чей род уничтожил в древности Огуз Хан, опять выходят в свет, чтобы отомстить тюркам. Сможет ли Альпагу Хан защитить Ханство Небес от итбараков во главе с беспощадным Обаром?

КТО ЭТИ ИТБАРАКИ?
Упоминающиеся в Легенде про Огуз Хана, как «единственное племя, которое победило Тюрков», Итбараки спустя века возвращаются. Итбараки, во главе которых беспощадный Обар, страшный народ оставшийся в глубинах прошлого. Единственное желание этого чудовищного народа, у которого отсутствует чувство жалости, стереть Тюрков с лица земли. Они проявят любую жестокость, чтобы получить земли Небес, которые столетия назад потеряли их отцы.

СТОЛИЦА И ДВОРЕЦ ВВЕРЕНЫ АККЫЗ.
Альпагу Хан, столкнувшийся с новым и страшным врагом, вверяет Аккыз безопасность столицы и дворца, пока он не вернётся. Какие опасности ждут Аккыз на таком большом задании?

ЛЕГЕНДАРНАЯ ЛЮБОВЬ
Из-за беспощадных Итбараков любовь между Аккыз и Батугой тоже в опасности. Новое решение Альпагу Хана будет новым испытанием для легендарной любви Аккыз и Батуги..
Сега нямам време да потърся информация какви са тези "итбараки"- реално племе  или измислено за сериала. Цвети, ако намериш инфо, пиши.Blush
Като ги гледам, са някакви орки. Scream И едната орка май се захласна по Аккъз.Smiling Imp Аман, вече втори дивак я хареса! Satisfied

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 18:41 от oncee

# 528
Отдавна не гледам "Съдбата".
Но с удоволствие си гледам някои клипчета от Hercai в Инстаграм.
Ами явно нарочно му я избраха за партньор като пълен антипод на Ебру/Рейян.

# 529
От турските следя единствено"Легенда" и 5 сезон на "Специализантът" (американски). И аз като Дени съм в очакване на "Плашилото/ Шивачът".
По отношение на Акън и Ебру, какво да кажа освен, че не са ми в къщата. Харесвам и двамата като актьори, а с останалото да се оправят сами.

А що се отнася до Акън, "Съдбата" и партньорката, която аз също не харесвам, ще споделя една мисъл:

Радостни песни съпътстваха работата ми някога и усилията не ми тежаха,
но сега отново трябва да се върна към тъжните рефрени.“

Боеций

Онче, на първо търсене слагам това, което пише за "орките" в уикипедия

Итбаракс (На английски: Shaggy Dog) или просто Баракс са Тюркски митологичен същества. Те бяха „кучешки глави, мъжествени същества с тъмен цвят“. Според Огуз Каган Разкази, страната им се намираше на „непознатия северозапад“. Можем да кажем, че е около днешния север Русия. Огуз се опитал да ги нахлуе, но не успял, затова трябвало да се оттегли към малък остров.

Огромна част от разказите на Огуз Каган разказваше за „нашествия върху мъже с глава на кучета“. Турците ги наричали "Итбараци". "Това" означава "куче", а "Барак" означава тъмно, рошаво куче. Когато нахлуването на Огуз Каган върху Итбаракс се проваля и той се оттегля на малък остров, една от съпругата на вдовицата на мъртвите му войници (може да е красива жена от Итбарак) ражда. Огуз Каган и хората му нямаха дом или палатка. Така че жената трябваше да роди детето му в хралупа. Огуз кръсти това дете "Kıpçak (Kipchak)", което означава "кухо" в Старотюркски.

Когато Огуз Каган нахлува в земите на Итбарак след 17 години, той дава земите на Кипчак да управлява. Година след година родовете на Kıpçak се смятаха за старото тюркско племе Кипчаци.

Разкази на Огуз Каган
Текстът за Итбаракс в разказите:

„Барак“, така турците наричат ​​рошавото куче.
Така кръстиха голямото благородно куче.
За Барак се разказва в сагите.
Смятало се, че това са други кучета прародители.
Това куче беше благородно и изключително голямо.
Ловните и овчарски кучета бяха синовете му.
В Северозападна Азия имаше Итбарак.
Турците са били далеч от тях в Средна Азия.
Имаха тяло на мъж, глава на куче.
Цветът им беше тъмен, като Черния дявол.
Жените им бяха хубави и не бягаха от турците.
Те бяха лекувани, не можеше да ги копиш.
Сагата казва, че Огуз Каган е победен.
Той се опита да се възстанови на оттеглилия се остров.
След седемнадесет години Огуз ги победи.
Жените му помогнаха и войната приключи.
Огуз даде тази територия на "Kıpçak-Beg"
Така турците нарекоха района "Kıpçak".

# 530
Турски сериали с превод- DIAMONDS Studio
Toni Helmy  · 4 ч  ·
"Легенда" 22 еп. Озет 👇
 ▪️Ужасните врагове от миналото се завръщат.
   Небесното ханство, шокирано от дворцовите интриги, не знае за наближаващата голяма опасност. Итбараците, чието племе е унищожено в миналото от Оуз хан, отново излизат на преден план, за да отмъстят на турците. Ще успее ли Алпагу Хан да защити Небесното ханство от Итбараците, водени от безмилостния Обар?
Кои са Итбараки?
Итбараците, които са споменати в „Епопеята на Оуз хан“ като „единственото племе, победило турците“, се завръща след много години. Итбараки, водени от безмилостния Обар, са ужасен народ, заседнал в миналото. Единственото желание на това чудовищно племе, лишено от чувство на съжаление, е да изтрие турците от лицето на земята. За да си върнат земите на Небесното ханство, изгубени от предците им преди векове, те ще преминат към всякаква жестокост.
Градът и дворецът на Небесното ханство са поверени на Акъз
Алпагу Хан, изправен пред нов и страшен враг, инструктира Акъз да осигури града и двореца на Небесното ханство. Какви опасности очакват Aкъз в тази трудна задача?
Легендарна любов.
Безмилостните Итбараци също ще застрашат любовта между Aкъз и Батуга. След решението на Алпагу Хан легендарната любов на Акъз и Батуга отново ще бъде изпитана.
0 коментара

# 531

Момичета, благодаря ви Hug Тигаса- за превода, Цвети- за информацията! Flowers Cherry Blossom

Еми...Thinking  как да не си мисли човек, че сценаристите. и стари,  и нови, правят препратки към съвремието. Satisfied Заразата- от Китай, итбараксите- орки от далечния север...

Ако оставим тези препратки, итбараксите  или както се наричат явно са полумитични, полуреални племена, много подходящи за такъв тип епос.
Очаквам добри попадения от новите сценаристи- писаха, че са сценаристите на първия сезон на Селджуците. Много бяха силни, дано и в Легендата направят интересни неща.

Феновете забелязаха колко красиви са напоследък костюмите на Аккъз и как често и сменят прическата. И на мен много ми допада.

Чакам нова музикална тема да се появи в Легендата, засега повтарят в някои вариации познатите.
Но ми се искаше да пусна музика. Blush Затова, девойки, поздравявам ви с песен от саундтрака на епичния "Игра на тронове". Легендата ми напомня на него- в по-малък мащаб, естествено, но напомня.  
Песента е много хубава, клипът- също. Слагам в скрит текст, все пак е абсолютно офтопик. Grinning
Скрит текст:

# 532
Здравейте!

Днес в Турция честват деня на майката.
Ето и всички (дано не пропусна някоя) майки от любимия ни Вятър

# 533
Горди майки с децата си! Някои са да се гордееш с тях, други не толкова.

# 534
ASKIM - най-новите турски сериали
9 ч  ·
ЛЕГЕНДА*DESTAN*S01E21
https://hqq.to/f/UwrZlymxbFAQ
https://videa.hu/…/film…/destans01e21-KKEUFrrcgj5LwX5s
https://vk.com/wall-190181342_8301

# 535

Ето го и фрагман 2 за новата серия на Легендата Nature Fire

# 536
Toni Helmy
8 ч  ·
❌Тази вечер Теоман Кумбараджибаши се сбогува със сериала Легенда

Някой да е гледал снощи? Да нахвърли по -основното.

# 537
Привет !
Кая предаде ханството -баща си ,братята си ,Селчук и се  обяви за ХАН .Пленени са  от новите диваци . Пратеник от варварите донесе вестта ,че са пленени и май постави  условия . Аккъз  като защитник на ханството се противопостави , но  Кая  я спря и "арестува "  бранителите на ханството -Аккъз, Чолпан ,адютантката ѝ,Сирма , Яман, Кърчичек .Аккъз свари отвара от билка ,всички пиха от нея и "станаха  
мъртви " Кая заповяда всички да бъдат изгорени . Но те като на кино се съвзеха .
Мъжкото войнство се освободи и при  опита си за бягство пак бяха пленени . Аккъз намери следи и стигна до тях ,но не успя да се пребори с с 5-6 дивака и два меча ѝ застрашиха главата ..и така завърши .

Баламир загина  ,а Кърчичек след "съживяването " беше  убита от воините май на ханството ,които ги запалиха / в битката   да се спасят /
Възможно е нещо да се разминава в моята  информация ,но без превод трудно .
.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 08:50 от sofia26

# 538
Здравейте!

Аз да допълня Софи.
Вече разкриха на Алпагу какво е направила Улу Едже.
Припомняйки си думите на Аккъз Ибек каза, че Аладжа не е майка на Аккъз, а сестра на Едже.

Темур доведе Кая в тронната зала и той също предаде Едже, доколкото разбрах я издаде за вината й за кървавата сватба.

Алпагу хан бе бесен и първото, което му дойде бе да вземе меча и да убие Улу, но Даниш Ата го спря.

Започна съдебен процес срещу Улу Едже, Кая, Баламир, Чолпан и всички замесени. По време на процеса дойдоха Сърма и Яман и съобщиха за новите нападатели, така съдът бе отложен. Младите не знаеха нищо за Бараките и Даниш Ата разказа кои са и каква е историята.
На първо време докато се върне Алпагу хан отне титлата Улу Едже и властта на жена си и започна да я нарича с истинското й име Вера. Предаде целия дворец в ръцете на Аккъз.
Имаше и един разговор в покоите на Улу с Кая и майка му, и той нещо я упрекваше и обесняваше за възпитанието, което му е дала, но това с превод...
Кая видя възможност в лицето на новия враг и се срещна с главатаря им, за да предаде всички. Но реално Бараките не ги убиха според уговорката, а ги заловиха.
Баламир и той тръгна на похода срещу Бараките. Умря в битка, в ръцете на Алпагу. Бяха си простили... Последните му думи бяха за Кърчичек.

В пещерата главатаря на "орките" и другите нещо обсъждаха Батуга и това, че е измамил всички и се е правил на малоумен 15 години. Но имат ли, нямат ли планове за него не разбрах.
Кая мислейки, че баща му и братята му са мъртви сам се провъзгласи за хан, сложи ханската короната, пръстена  и седна на трона.

Останалото Софи го е разказала. Повече след превода.

# 539
"Игра на моята съдба"  - фрагман 2, епизод 21

https://www.startv.com.tr/dizi/kaderimin-oyunu/bolumler/21-bolum-2-fragman

......................

Общи условия

Активация на акаунт