Отговори
# 660
Здравейте!

Слагам малко новинки за Гюлчин Хатихан /Хандан/. За тези, които следят проектите й, Гюлчин ще участва в сериала на ATV "Приказака за розата". На мен лично никой от актьорите, освен Гюлчин, са ми непознати. Оператор е Али Аслан /оператора и на Вятъра/.
Ето резюмето на сериала: Приказката за розата разказва историята на Гонджа, която се сблъсква с мистериозните тайни на миналото благодарение на наследството, оставено й след смъртта на майка й, и Топрак, син на семейство Атабей, едно от водещите семейства на Испарта.

Ето и трейлъра на Gul Masali,с БГ субтитри, за тези, на които им е любопитно

Слагам и няколко колажа с Акън и Ебру. Феновете стават все по добри в изработката им

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 15:04 от cvetansk

# 661

ASKIM - най-новите турски сериали
4 ч  ·
👉https://vk.com/wall-190181342_8499
👉https://ok.ru/video/4344270097047
👉https://videa.hu/…/film…/destans01e24-dxpflpaMtQZTOTdu
👉https://archive.org/details/destan-24.-bolum-atv
👉https://vk.com/wall335700801_436

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 06:25 от tigasa1

# 662
Здравейте, момичета 🌺
Желая Ви един позитивен и усмихнат ден!🍀⛱🐠🍹

tigasa1 🌹Благодаря за поредният
трейлър на Съдбата

За Съдбата....чакат ни 2 инфарктни последни епизода...
въпреки, че ще оставят доста въпроси в хода на действията си неразгадани, а чакащи отговори в гледащите....

Хелин....болна си е жената, явно от малка  и жалко за майка й, че е прикривала това й състояние.. осъзна се явно, но много късно.
Не се знае, с какво тази луда жена може да навреди най-вече на беззащитното си дете..

"Нашият" татко се бори на няколко фронта - изкупува голям грях.

Играта на Акън си е на висота във всяка една ситуация - най-вече с децата си......

..............

.................

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 11:47 от Stella2021

# 663
А снощи с хановете и тегините какво стана? Гледал ли е някой?

# 664

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 04:23 от Stella2021

# 665
За добро утро и в деня на приятелството, една любима песен на обичаният Георги Христов.

"Легенда" онлайн не успях да го гледам, ще чакам БГ превода, затова очаквам с нетърпение коментарите на тези които са го гледали, да видим Мей Джин предателка ли излезе или фрага подведе.

Относно "Съдбата", видях че Есра се е сбогувала с екипа и проекта, изглежда работата и е приключила. Голяма скица е тази жена. Да си кажа до някъде образът на Захиде ми харесваше, внасяше колорит и забавление, казваше си нещата право в очите и често се случваше 6-тото й чувство да не я лъже. Определено съм доволна, че я има като присъствие в сериала. Даже мисля че концепцията за семейството Захиде Раджи е била друга, и в последствие вкараха нишката с приятелката на Асие.

# 666
Здравейте!

Какво да кажа за Легендата. Този период с бараките много го проточиха. Серията бе посветена на "политически" съглашения...
Аккъз и Батуга успяха навреме да занесат смолата противоотрова и всички се спасиха. Така приключи периода с "инхалациите".
За Кая се разбра, че все пак обича някого и това е Гюнсели.
Мей Джин реши да си отмъщава за това, че Темур я бе нарекъл Туткун, когато бълнуваше. Слугинята пое вината, след като шпионите на Аккъз при бараките разбраха, че китайците издадоха мястото на скрития нефт.

Връщането на короната на Вера, се разбра, че е сделка с Алпагу., срещу помощта на варягите.
Великата шаманка - Улу Кам/н (не мога да чуя правилно как е точно името й) се превърна и в дворцовия "психолог". Дори Даниш Ата отиде при нея да се изповядва.
Кая или по- точно бащата на Гюнсели успя да накара бековете на другите племена да се включат във войната с бараките.
Разбра се, че Синая - принцесата на бараките се е самоубила след като я заловиха.
Фалшивата Синая пък успява да всява раздор в племето на бараките, точно по плана на Аккъз.
Обединени тюрките успяха да удържат победа над бараките, но накрая разбраха, че това не са всички, а идват още от всички страни.

Предполагам, че в другата серия вече ще е последната "велика" битка с тях.
Трябва да очакваме и сватбата между Аккъз и Батуга.
За сега не разбрах значението на онези пояси, които им даде Арчурай, когато й занесоха короната на бараките. Но всички се радват за тези пояси - Алпагу, Чолпан и най- много Темур. Сякаш това показва, че са правили любов...
Лично за мен, серията бе мудна, аз съм привърженик на действието, а тук докато ни покажат как протичат всички договорки ми дойде в повече... но в политиката е така - 2.30 часа - преговори и приказки, и 10- 15 мин - действие.

Малко снимки от фотосесията на Едип Тепели

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 10:22 от cvetansk

# 667
Цвети благодаря за разборката на серията. Flowers Hibiscus
Значи егото на китайската принцеса е надделяло пред чувствата, а вероятно везната се е наклонила в посока предателство/отмъщение и поради липсата на някаква надежда Темур да отвърне макар и малко на чувствата й, и да даде шанс на романтични отношения между тях. Жалко. Виждаше се, че той е доста категоричен по отношение на нея и бракът им.
За връщането на Вера като Улу еже, още във фрага останах с усещането че ще е сделка или някакъв скрит замисъл от страна на Алпагу спрямо нея.
Този сериял без роден превод би ми бил труден за гледан поради някой историческите специфики и терминологии. Благодарна съм на момичето което се е наело да го превежда, затова и не се мъча да го следя на руски, а си чакам нашето преводче.

Фотосесията на Едип добре се е получила, изчистена концепсия без излишна натруфеност, точно като самият него.

Реймир Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 668
Този сериял без роден превод би ми бил труден за гледан поради някой историческите специфики и терминологии. Благодарна съм на момичето което се е наело да го превежда, затова и не се мъча да го следя на руски, а си чакам нашето преводче.
Даниела, този сериал с какъвто и да е превод е труден и задължително трябва да има обяснения под чертата. С помощта на Ани, на която съм изключително благодарна за превода, по- лесно намирам това, което трябва да е под линията със *.
Досега не съм гледала сериал за племенния период, дори БГ такъв мисля, че няма. Тези титли - шад, ябгу, тегин, улу - всичко това ми бе непознато. Били са истински спецове в отровите и познанието на билките. И изобщо изначалото е много интересно.  Все още търся какво е това насекомо/ червей, с който отровиха Алпагу и синове, и какво беше онова дърво със смолата, но ще изчакам БГ превода да видя дали там се споменават названията им. Това с дима ми стана ясно, че е древния еквивалент на инхалациите, за да могат да дишат и червея да не ги задуши (доколкото разбрах това е целта му).

Реймирчета и от мен

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 11:37 от cvetansk

# 669
ЛЮБИМИ СЕРИАЛИ С ПРЕВОД ® Официална страница на екипа
Любими сериали с превод R  · 55 мин  ·
🎥 Игра на съдбата ми - еп.24 Бг.субтитри
https://ok.ru/video/3480960895684
и в групата "Любими сериали с превод ®"
https://vk.com/club113691288

Neron Angelov
Администратор
  · 5 ч  ·
❤️ ЛЕГЕНДА, ЕПИЗОД 26 (С АВТОМАТИЧЕН ПРЕВОД)
🎥 Линк 1 - https://ok.ru/video/4112167668466
🎥 Линк 2 - https://uqload.com/hbm2j4amc4op.html
🎥 Линк 3 - https://www.vbox7.com/play:7cb487d8a1
🎥 Линк 4 - https://razdrusai.me/post/v/7cb487d8a1

# 670

Еххх, толкова много го харесвам този човек и толкова много съм разочарована от съдбата му.....както искате така разбирайте думите ми.

И за да не съм съвсем негативна споделям един скромен колаж на ТОП 4 от 5 харесвани от мен артисти, които следя в мрежите.
За Чаатай и Акън нямам какво да споделя, всичко съм казала Grinning
Чаатай е титан на турската актьорска школа.
Акън е чудовищно талантлив.
Бурак е еднакво завладяващ в комедийна и драматична роля, като винаги е чаровен и вълнуващ.
Керем Бюрсин е най-новото ми откритие, но съм очарована от играта му, за визията няма да пиша, всичко се вижда - красавец

# 671
Здравейте!

Тези каменни статуи са наречени - балбала

Балбал е име, дадено на тюркските статуи (описани още като „обелиски“ или „стели“), датиращи от 6 век. Статуите на Балбал са разпространени най-вече в обширните земи и степи на Централна Азия - Монголия, Тува, Казахстан, Киргизстан, Кавказ и региони на Анадола. Най-често те са изобразявани като мъжки фигури (от 70 см до три метра височина), държащи птица, цвете, купа, кама или меч, въпреки това женските фигури не са рядкост. Смята се, че те са мемориали на почитаните мъртви, въпреки че тяхната функция все още не е напълно разбрана. Виждаме ги като представители на тюркските култури, разпространени в Централна Азия. Те са защитници, пазители и пазители на земята.

В скрито слагам и още малко информация за тези статуи наречени балбала

Скрит текст:
КАМЕННА КУЛТУРА ПРИ ТЮРКИТЕ

Камъкът заема важно място в древните турски общества. Това значение можем да видим и в техните епоси. В Епоса на Сътворението Бог Улген лети под формата на птица над земята, покрита с вода. Той не може да намери място за кацане, а междувременно глас от небето казва на Юлген да кацне върху камък, излизащ от морето. След като Улген е поставен върху камъка, той решава, че земята трябва да бъде създадена. В епоса на Тюрейш един от бившите хунски владетели имал две красиви дъщери. Хората вярват, че тези момичета са създадени от Кьок Тенгри, за да се оженят за Тенгри. Владетелят наредил да построи каменна кула в северната част на страната си, за да пази дъщерите си, докато се оженят. Както се вижда, за турците камъните са предмети, които приписват святост.

Тъй като тюрките са започнали уседнал живот през периода на уйгурите, те са живели напълно номадски живот преди. Следователно те не могат да произвеждат непрекъснато. Тези материали, като хартия и мастило, които имат важно място в Китай днес и по онова време, са били трудно достъпни за тюрките по това време. Когато искаха да оставят писмени творби, за да оставят след себе си за внуците си, те се насочиха към каменоделството и започнаха да издигат надписи, които са писмени произведения. Сред тези произведения думата „Балбал“ се споменава в надписите на Гьоктюрк. Въпреки че се използва в значението на „удар, по-лека“, на монголски означава „да раздробявам, унищожавам, премахвам“.

Тюркологът Василий Радлоф използва за първи път израза „изображение, издигнато като паметник на мъртъв човек“ за балбалите. Защото древните тюрки вярвали, че в камъните живеят духовете на смели воини и те са били засадени около кургани. Друго мнение е, че балбалите представляват враговете на Алпите, убити в битка. Причината, поради която техните изображения са издигнати около кургана, е, че тези врагове ще служат на собственика на кургана в следващия живот. Когато се гледат, балбалите могат да се видят около гробниците на героични воини, но в някои региони се виждат със статуи, изобразяващи нещо. Има фигури, които са изобразени държащи чаша в ръцете си и чакащи атаката. Около гробницата на Бумин Каган има 270 балбали и 900 около гробницата на Кюл Тегин.

Страхотен е момента, когато Алпагу говори със своя балбал, издигнат от сина му Кая

# 672
В 24 -та серия- нито майката /Вера/ жали сина си /Кая/, нито обратното. Сякаш се надлъгваха и надхитряха. Майката изпорти сина си за балбала, сина - за нападението на планинското селище. Като всеки го прави за собствена облага и спасение на "кожата".

# 673
Отдавна не съм пускала Акън

От рекламата

Такъв енергичен на хоро не го бях виждала

Айшегюл Гюнай/ Фюсюн и Дилшах разпускат заедно

Сердар Озер/ Джихан, приключи с участието си в Осман

И накрая, новата лятна фотосесия на Доан Байрактар/ Аслан

# 674
Така днес след като отвисях цял ден в Кат и междувременно се смениха 3-сезона - разразилата се поройна буря ме изкъпа порядъчно, добре че бях с летни чехли и си джапах спокойно, а след това пекналото слънцето ме поизсуши малко, и след като най после се добрах у дома изкъпана и поизсушена,  да се разпиша в темата. Wear Umbrella

Айшегюл какъв бедър вади, шегата на страна, но много добре изглежда тази жена.
Доганчето и Аслъ Самат нямаха късмет с дизито, в което участваха, бързо им го финализираха. Там ми се видя много гелосван. Визията му във Ветровете повече ми допадаше.
Сердар Озер/ Джихан продуктивен актьор, загледах малко сцени с него в Осман, вероятно ролята му е била за един сезон, а въпросното историческо дизи ще е поне още 2.

Хорцето с Акънчето да не е от италианската сватба.....
Да му се порадваме на момчето докато не е приключил със снимките, вече са на финалната права още малко им остава. Човекът е ларж снима се с фенове, радва с усмивки и видимо го прави с удоволствие, и феновете споделят. Иначе както знаем не е много активен в социалните мрежи. Е има я и рекламата, от там ще пускат периодично по нещо ново.
Това прочетох при рускините, дано има изненада. Умишлено не го минавам през гугъл транслейт.
Скрит текст:
Несколько месяцев назад журналистка Моника Мендоса в разговоре с Акыном Акынозю, спросила у актера, готов ли он работать зарубежом. Акын дал утвердительный ответ.
Самое интересное, что отрывок дала сама журналистка, накануне финала проекта Акына Акынозю #ИграМоейСудьбы. Кажется, нас готовят к чему-то масштабному, ведь даже менеджер актера Гюнфер Гюнайдын отметилась под постом.

Хаштагът на предстоящата серия на "Игра на съдбата ми"

и колаж от визиите му

зад кадър с рабоници от сета, ей така ми харесва усмихнат

Общи условия

Активация на акаунт