Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 53 234
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Ами болничен за операцията? Няма да имаш право на него, ако подадеш за ТЕЛК

# 616
  • София
Да, и според мен е добре да минат всички лечения и болнични за тях и чак после ТЕЛК решение да се вземе.
Аз съм на Екземестан след Тамоксифена /е, и Золадекс, за който напоследък се чудя дали да не питам лекарката в Сити да го спрем, вече станаха 5 г., откакто ми слагат инжекции/, според мен основно болки в ставите /особено на ръцете, но не само/, леко безсъние ме мъчи, и май това е. Той е подобен на Фемарата - пак ароматазен инхибитор.

# 617
Kasabi, доц. Маслянков от Александровска ми даде направление за ПЕТ преди операцията. И аз се присъединявам към съвета на момичетата да не бързаш с операцията. Дебелоиглена биопсия да се видят първо х-ките на рака, образна диагностика, която да покаже дали има разсейки. И на базата на тези изследвания да се прецени кое да е първо - химия или операция.
Успех! 🍀

# 618
  • В царството на игрите:)
Kasabi, искрено ти пожелавам да не оставаш в тази тема и разбира се да си направиш втори преглед. Аз бях диагностицирана само с ехограф и, разбира се отидох на второ мнение, направиха ми мамография и повториха дума по дума това от ехографа. Разбира се, докато не се изреже нещото няма абсолютна точност и може да е поредния фиброаденом, но не бави втория преглед, за да не губиш време, през което можеш да се побъркаш от притеснение. Чакането и неизвестността убиват Sad  Любопитно ми е и кой е докторът от ВМА.
Кураж момиче и, както казах дано след изследванията да не те виждаме тук Simple Smile

# 619
Хора много сте яки. Всяка жена намери време да напише препоръки от личен опит, подкрепа и успокоение.
Осветявате пътя, който аз търся. Странно е! Преди часове не знаех нищо за Вас. Сега сте до мен. Близките, приятелите и родителите ми не знаят през какво минавам. Само мъжът ми и колегите, които са мъже.
Благодарна съм ви.
Разсмяхте ме със съветите за чашката.
Ами сипвам си по малко твърдо за утеха!😁

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 23:52 от Kasabi

# 620
  • София
При мен само с опипване и после ехограф,се разбра ,че е злокачествено. Ходих на друго мнение и там ми правиха мамография,но на нея не се виждаше добре.Реших да се доверя на първия и хистологиятя потвърди думите му.
 ЯМР за гърди е много добър избор и не е чак толкова скъп.

За ноктите - бях с гел лак през цялото време и нямах абсолютно никакви поражения.

# 621
  • Бургас
Добрия хирург само с палпация разбира за какво иде реч. Моя хирург на пипане сякаш усети, че е лошо и после ехографа го заблуди. После и биопсията съвсем затвърди, че е фиброаденом. Обаче като решихме все пак да го махнем, е рязал като за рак. Имал усещане, че е злокачествено и слава богу, после на ревизията не се откриха никакви остатъци от рачо.
Аз започнах малко по малко спортувам! То не, че преди съм била във върховна форма, ама сега съм все едно на 40% батерия. Бързичко си се измарям, а уж минаха вече 6 месеца от химията и 2 от лъчето. Иска ми се да вляза във форма за лятото … че с новите цици срамота да пъча и шкембе Joy
Още съм в химиоменопауза и полудявам! Скоро ще чукна 1 година без цикъл … дали ще се върне някога Cry

# 622
  • София
Лъчето изморява доста, но е въпроси и на тренинг - аз не спрях тренировките по време химия и лъче и не се уморявах толкова, не тренирах само седмицата на химията.
Би трябвало да ти се върне, ако не си на ендокринна терапия, всъщност зависи на колко си също - извинявай, но не помня дали си споменавала.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 17:31 от Olive

# 623
  • Бургас
На 35 Confused ... и искам още едно дете в някакъв момент. Нямам никаква терапия ... моя не е хормонозависим.

# 624
А задължително ли спира цикъла при химия? Аз сега след първата си имах.

# 625
Спира обикновено след втората химия. Момичета, за съжаление виждам, че има много нови попълнения🥲 Кураж на всички! Силни сме и ще се преборим!
 Стискайте ми палци, от днес съм с Ковид. След едногодишно лечение от 20 дни се върнах на работа и сега това.

# 626
  • В царството на игрите:)
На 35 Confused ... и искам още едно дете в някакъв момент. Нямам никаква терапия ... моя не е хормонозависим.
Щом не ти е хормонозависим няма проблем да си имаш бебе. Имаме тук и случаи и с хормонозависим...

# 627
  • Бургас
Даа всички лекари са малко скептични, но кават, че не би следвало да има проблем. Ама за бебе трябва цикъл (и секс) … първото въобще го няма, второто - почти Expressionless

# 628
Момичета,знаете ли къде мога да си направя тест за алергия към контраст? Миналата седмица голям цирк спретнах в Сити заради тоя профилактичен урбазон.Стигнах до отказ от изследването и поискване на досието.ММ вика ,,има и други болници и толкова ми и трябваше. ,,Ама защо, ама какъв е проблема" и т.н.Та се спазарихме за дексаметазон, от него нямам сърцебиене и вълчи апетит, ама доза макс.Та за друг път ми го искат това.Викам им - ами ако отида в друга болница и не кажа за алергията, ако не дай боже нещо се случи, какво ще ме правят? А те - ще ти бият урбазон.Ами казвам, дайте да видим какво ще се случи, пък ако има нужда - тогава.Та доста неща не им спестих, както бях набрала.Чак и ЯМР на глава си изпросих за след два месеца.Ама той се назначавал при симптоми.Че аз всички дето изредихте ги имам викам им. Ама не сте казала.Еми не съм имала възможност, кое първо да кажа за пет минути.Та така с мен.                                               
Kasabi, та тогава говорих с др Йорданов от образната и той ми каза за контрастусилената мамография, че е най доброто изследване и ми предложи като мина скенера да я направя и да се използва същия контраст .80 лв каза че струва, колкото ехографията, с направление  безплатно. Ама реших да е другия път, скоро правих ехо. Задължително потърси второ мнение и то от онколог или образен диагностик.Винаги можеш да отложиш операция под някакъв предлог.Аз също отлагах един път,докато накрая се убедя, че след като няколко лекари казват едно и също, значи е така.Неприятното е,че ходих при хирурзи и се простих с гърдата, във ВМА друго не признават май.Никой не ми беше и споменал за онколог, а темата я открих късно.И месец да чакаш, не мисля че е фатално, единствено за психиката ти е изпитание.Ако е лошо,все пак се е развивало много време, та един месец е нищо.Кураж ти желая и позитивни мисли.Каквото и да е, важно е да попаднеш на твоя си лекар и да вървиш в правилната посока!

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 02:38 от meagangood

# 629
meagangood,
И аз пробвах да правя тест за алергия, но безуспешно. Йомерон беше моя контраст, но не намерих алерголог (ходих при 5), който да го поддържа наличен, за да ме "драсне" и да се види дали няма да има алергична реакция. Казват, че е скъп, а рядко им се налага да тестват за него. Отодох на късмет.Казаха, че ако стане нещо, ще ми бият урбазон и нямало страшно Simple Smile. За Сити клиник става дума и тично за контрастна мамография при Йорданов, Цената обаче беше 170 лв, а не 80. След това КТ ми правиха пак с Йомерон, но не че са ме питали.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 11:51 от Mollly

Общи условия

Активация на акаунт