Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 622
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас/Пз
Snowwhite, проверявала ли си се за ИР? Пробвала ли си да ядеш 30-60мин преди лягане малка порция протеин със сложен въглехидрат и да видиш дали пак ще огладнееш през нощта?
Тя роди преди има няма месец и половина. Едва ли проблемът е ИР. Просто хормоните й още бошуват и нормално е да има такива моменти. Малко по малко всичко ще се дойде на мястото Simple Smile

Снежинка, честито бебче! Браво, че толкова бързо след раждането имаш сили и желание да започнеш трансформацията си Simple Smile Съжалявам, че се е наложило да минеш през кюртаж, но по някога за съжаление така се получава. Най-важното е да се реагира навреме и да се изчисти всичко, за да няма по-тежки последици.
Ако кърмиш, нещата могат и по-бавничко да се случат, но понякога пък точно кърменето помага за регулирането на хормоните. Аз второто и третото съм ги кърмила по над 1 година и това по никакъв начин не ми по пречи на връщането на формата. При мен се получи само с храна и много радходки, за съжаление преди 10-13 години не ми дойде на ъкъла да се хвана с по-сериозни тренировки. Доста по-късно "узрях", че за да се трансформира едно тяло му е необходимо не само да си с нормални кг-ми, но и да си стегнат и с добра мускулатура. Но.. По-добре късно, отколкото никога. 🤣🤣🤣

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 10:25 от ani_d

# 76
О, да, щом е така, това много влияе.

# 77
Дъждец, благодаря за идеята принципно, наистина ако не знае човек, че кърмя, ще си помисли веднага за ИР с тия плодове и нощни закуски. Flowers Hibiscus

При мен наистина както Ани каза е от кърменето тоя глад, горя много калории на ден и свалям на 2000 кал. Иначе в 7ми месец ми правиха двукратен и по мое желание допълнително трикратен глюкозотолерантен тест и бях с оптимални стойности, не просто в норма. Аз си държа на въглеходрати за щастие, мога да ям много без лоши последици. Нвд и кето не ми понасят особено.

Ани, благодаря ти много за милите думи и подкрепата. Да, имаше останала плацента и дори ме грозеше втори кюртаж, но смея да твърдя, че втората операция почти сигурно ще я избегна за щастие. Пия едни много ефективни билки, тинктури, правя едни упражнения и вторият проблем мисля, че вече си е отишъл, ако съдя по изчезналите симптоми. Пу-пу... ще видим другата седмица.

Кърменето не знам при мен как ще влияе, засега не виждам негативен ефект, но знам, че някои жени реагират с бушуващи хормони. Честно казано ако не ме беше страх за кърмата, можех и повече да затегна коланите, но бебето е най-важно в момента. От друга страна не искам да се изоставям напълно, защото стресът от нехаресването на тялото ми също ще се отрази негативно на кърменето според мен. Затова бавно, но славно съм се заела с 2та кила целулит и мазно, а може и да са повече де, като сложим и изгубената ММ. Много добре се чувствам като правя нещо за себе си.

Ани, за сметка на пропуснатите години тренировки, сега си в невероятна форма, а като добавим, че имаш и деца...абсолютна мотивация! EDIT: "пропуснати" е грешната дума, имам предвид годините, в които тренировките не са ти били приоритет като сега.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 11:44 от snowwhite12

# 78
Snowwhite, не затягай колана. Важно е, че се храниш здравословно и правиш разходки. Сега имаш и недоспиване, което също влияе освен хормоните.
Извинявам се, че се включих не на място.

# 79
Момичета, най-после смогнах да напиша и нещо набързо по повод на тренировките ми - https://kamymarino.wordpress.com/2022/02/11/fat-to-fit-part-2/ Blush Ето я и втората част на пустата ми трансформация. Оказа се, че да тренирам е по-лесно, отколкото да пиша за тренировките си Joy
Ками, благодаря за споделянето. Беше ми много интересно. Поздравления още веднъж за това преобразяване, което си постигнала.

Може ли да споделиш с какви тежести правиш упражненията, за които си писала в публикацията. Направи ми впечатление, че залагаш на малко повторения и затова ми е много интересно. Знам, че тежестите са нещо относително за различните хора, просто ми се иска да разбера твоя капацитет докъде се простира в момента. Сигурна съм, че това е плод на много тренировки и постепенно си стигнала до тях, но все пак, ако можеш - сподели Simple Smile

И да съм по темата - все още с тренировките успявам да се трансформирам по-добре, отколкото с храната, но поне в 5 от 7 дни горе долу я контролирам Simple Smile Безмилостната ми борба с целулита продължава, но засега резултатите са в негова полза

Много благодаря, Ани 😊 По повод на тежестите мога да споделя ориентировъчно:

Хип тръст - 70 кг,
Клек - между 30 - 50 кг,
Раменна преса - 20 кг, дъмбели 10ки
Придърпване на скрипец - 35 кг,
Гребане с дъмбел - 12, 5 кг.
Повечето упражнения за горна част правя с дъмбели по 10 кг. 🙂

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 07:03 от KAMY MARINO

# 80
Ками, наистина страхотна трансформация, браво. На мен най-много ми хареса земния и пропит с реализъм начин, по който пишеш, без фанатизъм. Което за мен си е признак, че наистина си трансформирала мисленето и навиците си и си приела нов начин на живот. А от блога ти съм си харесала няколко рецепти, които при първа възможност ще опитам! Simple Smile Аз също обичам да готвя.

Даа, пълна промяна в начина на живот, спрямо предишното преяждане нон стоп😊 Отне време и енергия, но си заслужава на 100%
Иначе много се радвам, че ти е допаднал блога, опитвам се да го поддържам, макар че не стигам до него толкова често, колкото ми се иска.

# 81
Здравейте, момичета 🙂
Днес влязох в един магазин и си взех пълнозърнесто оризово брашно ( за първи път купувам) и реших веднага да го пробвам.
Рецептата е от нета , която за първи път правя.
Много сполучливи станаха, мекички, пухкави и вкусни най- вече. Направих двойна доза и ми излязоха 12 мъфинчета. Добавих отгоре и тиквени и слънчогледови семки, но може да ги пропуснете.

Пекох на 200 градуса с вентилатор.

# 82
  • Бургас/Пз
Аз ги правя със скир вместо кисело мляко и го изпичам като кекс. Има много прилични макроси и си е вкусничко Simple Smile

За първи път направих чийзкейк с тиква, извара и скир. Ако се получи добре, ще пусна рецептата Simple Smile

# 83
  • Бургас/Пз
Аз ги правя със скир вместо кисело мляко и го изпичам като кекс. Има много прилични макроси и си е вкусничко Simple Smile

За първи път направих чийзкейк с тиква, извара и скир. Ако се получи добре, ще пусна рецептата Simple Smile
Чийзкейкът стана разкошен. Ето рецептата.
200г бисквити с овесени ядки +100г масло за блата
4яйца, 400г кремообразна извара от Лидл, 250г скир от Кауфланд, 500г печена тиква, 150г кондензирано мляко подсладено, ванилия, Пече се около час на 150 градуса в тава с диаметър 24см.
Излизат 12 големи парчета. Макросите са тези.

# 84
Много вкусно звучи, ама как да изям само едно парче Grinning

# 85
  • Бургас/Пз
Много вкусно звучи, ама как да изям само едно парче Grinning
И аз така... Ям по две и са ми перфектно за закуска. Следобяд за междинно пък ям само по едно🤣🤣🤣

# 86
Здравейте момичета, след ковид и кофти състояние на духа, мисля от другата седмица да съм по редовна и в двете теми.
До тук съм -5/-7 кг. Направих едно плодолечение началото на февруари месец и си задържах сваленото. Смятам в края на март да направя още едно по-кратко за 5 дни. Това е явно моят начин и се чувствам добре, а освен това има ефект и го запазвам във времето. Въздържах се да пишат защото исках да видя дали ще успея да задържа.

# 87
  • Бургас/Пз
Дух, липсваш ❤️
Аз съм много доволна от себе си.
Точно две седмици следя МФП и основно протеина и мазнините и веднага има ефект. Първо съм - 2кг, второ, мускулите изглеждат страхотно, трето- почти не задържам вода и не на последно място - целулитът видимо намаля. През тези две седмици съм тренирала 5 пъти седмично, вкъщи, с програмата на Каролин по 1 час. Имам два чийт дни, в които съм си позволявала вино и малко повече мазнини. За момента ще продължа така до 8-ми март, защото после ще ми се наложи да нпаравя 5 дни пауза, в които няма да тренирам изобщо. Дано да удържа положението и с храната

# 88
Точно две седмици следя МФП и основно протеина и мазнините и веднага има ефект.

Ани, какво е МФП ?
Дух, сподели и за твоето плодолечение? На мен ще ми е интересно да прочета.

# 89
Дух, браво!
Мфп е myfitnesspal, най-известното приложение за макроси.
АНи, браво и на теб!! При мен е тегава работа. Аз също ще вдигам протеина и намалям калориите малко, че се закучи работата, а имам да стопя по няколко см от дупе и талия.

Общи условия

Активация на акаунт