Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 750
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Алоха Simple Smile
Уртикарията мина, така и не разбрах какво я накара изобщо да дойде.
Оказва се, че нещо не съм правила каквото трябва и двамата с един специалист не хванахме каква в грешката при изчисляването на калориите, но явно някъде е имало неточности. Сега последните два дни бях на 1250 калории от плодове, зеленчуци, ориз и картофи, растително мляко и кокосово масло, докато се изчистя и свалях по 400-500 грама на ден + тренировките.

Вчера нещо се бъгна системата, нарязах си моркови, лук, гъби да си ги претегля, да си направя пилешка пържола със зеленчуци и да си ги сметна ... И пералнята сдаде багажа Joy докато я източа и оправя и се разправям със сервиза стана много късно, изгладнях и отиде плана за деня. Вечерта имахме гости, до късно седяхме, пих вино (цяла седмица не бях пила, заради лекарството за алергия). Днес очаквано съм с голям + но ми е леко на ума, защото видях, че не съм някакво метаболитно чудо, при което най-основният закон на отслабването не важи - дефицит, правилно изчислен.
Доволна съм, днес ще тренирам, виждам разлика не само в кантара но и в начина, по който тялото ми се прибира.

# 301
Аз пък никога не бих могла да се придържам към диета с такъв огромен дефицит, но евала, ако вие може да издържите. Винаги си слагам и изгорените калории в изчисленията и гледам да имам малък дефицит до 500 кал на ден. Даже и на 500 съм ужасно гладна, най-добре ми е на още по-малки числа от сорта на 250-300. Обаче аз всичко меря, когато спазвам режим и съм по ц1л ден с часовника, на тренировка и с колана под гърдите. В някои дни дори съм 24 часа с колана И часовника, за да видя има ли разлика в изгорените калории за цял ден. За мен това е ключов момент (да се броят изгорените кал), защото иначе човек може да пресоли манджата и да прегладнее, а после знаем какво идва. Преяждане или серийно преяждане. Сега по време на кърменето това важи с пълна сила за мен-кърменето на 2-3 часа при мен определено изгаря около 500 кал на ден, а тичането по бебето, домакинството, разходките по някллко пъти на ден, тренировката-ако не ги броя лесно мога да направя един 1000-1500 кал дефицит и после няма да е изненада защо не мога да пазя диета-просто ми трябва повече храна. Свалям на 2000 или 2200 кал, че понякога и на повече по време на кърмене + тренировки.

# 302
Аз не вадя калориите от тренировките, но и дефицит повече от 200 кал не мога да търпя.
Сноу, твоят колан мери точно, а моята гривна е малко пет за четири.
Дух, радвам се, че е отминало.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 11:23 от bubanka

# 303
Аз също не смятам калориите изгорени в тренировка при дефицита. И като цяло не смятам, че е необходимо да си смяташ калориите, за да не "предобриш" работата. Не машината трябва да покаже, че нещо не е ок, а начина по който се чувства тялото. При мен е точно обратното, ако смятам всички калории, които горя чисто несъзнателно си викам леле колко съм изразходвала, мога сега да се кача малко над дефицита и нищо не се случва с Отслабването.

# 304
  • Бургас/Пз
Добре де, споделете тогава как си изчислявате калориите, които трябва да приемате. Примерно в калкулатора на Страхил Иванов си има зададено колко е активността и спрямо нея се изчислява дневния калориен прием. При активност 3 дни в седмицата е едно, а при 4-5дни е друго. Та идеята ми е, че при изчисляването на калорийния дефицит и заложена физическа активност, то си е сметнато това, което ще бъде изразходено и няма смисъл още веднъж да се извадят тези калории, които са изгорени при тренировка. Затова и винаги ми е било много много странно някой като каже: Аз днес съм на 1500 калории и съм си ги изял, ама понеже тренирах и изхабих 500 калории, сега ще изям спокойно 1 сладолед, който е 300 калории. Еми да, ама не. Не мога да се съглася, че подходът е правилен. Да, при някой може и това да работи, но то ще са някакви единични случаи

# 305
Аз смятам така: никога не смятам с калкулатори, в които е включена активността 3 или 4 пъти седмично, защото за мен са неточни. Изчислявам TDEE като за заседнал начин на живот, най-често с калкулатора на IIFYM. Примерно за 171 височина и 56 кг това са някъде 1590 кал на ден поддържащи без тренировка (внимание, това не е бмр, бмр ми е по-малко), без чистене, без кърмене. Ако искам да поддържам 56 кг си казвам, че ще ям 1600 кал НЕТО на ден, което значи 1600 + изгорени от тренировка + изгорени от кърмене + изгорени от екстра активност през деня ТОТАЛ. Което е 1600 + 300 + 500 + 150 примерно. Тоест 2550 поддържащи. От тези вадя 500 и на 2000 кал. свалям стабилно.

Тънкият момент е наистина с това колко си изгорил и как смяташ естествено. Затова си нося полара по цял ден, за да не се чудя колко съм изгорила с тичане по бебето или чистене, разходки, тренировки. А това е наистина огромен енергоразход поне при мен. Или го нося само при по-интензивните моменти от деня и ги добавям към тези 1600 калории и си ги изяждам. Ако съм по цял ден на бюро, добавям само тренировката. Така поддържам кг от години.

# 306
  • Велико Търново
Аз например съм на 43 и вече нямам желание да се впускам в такива детайли.Първото ми грандиозно отслабване беше на 20 годишна възраст, когато ни фитнес, ни гурута, нищо преди 23 години/1999/ и за толкова време съм изиграла всички възможни сценарии и обсебии по килограми, вени, плочки, храна.Вероятно ми е минал повече от половината живот на тази земя и от сега нататък съм решила да се отнасям със спокойствие и уважение към тяло и психика.
Хваля се поотделно пред мъжа ми и едното дете/гимнастичката/ как съм изкарала вените и на двамата отговорите бяха-"Това за мен не е красиво и се чудя какво толкова се радваш? "
Това, обаче не значи, че не смлях отново днес 3 кг. телешки шол и не съм заредила 100 яйца от щастливи кокошки, а от понеделник започвам отвоно кросфит два-три пъти седмично.

# 307
  • София
Реших да заложа на тренировки с базови упражнения. Просто усещам, че много повече се натоварвам и не правя по 2-3 досадни упражнения за бицепс, примерно.

Днес бях решила да не тренирам, но на обяд прегреших с един шоколадов мус и реших да се отчета в залата.

Загряване и разтягане
1. Напади с 2х5кг. тежест 5х15
2. Горен скрипец с широк хват 25 кг. 4х12
3. Горен скрипец с подхват 25 кг. 4х12
4. Мъртва тяга 50 кг.3х8, 2х6
5. Горна лежанка 20 кг. 4х10
6. Глутеус ритници 4х12

Ядене:
Закуска - 30 гр. Овес, 10 гр. Чиа, 10 гр. Ленено семе, кисело мляко и 1 л. Мед
Обяд - на ресторант, салата Цезар, няколко пилешки халки и 4-5 ч.л. шоколадов мус.
Вечеря - скумрия печена, зелева салата.

Добавки: Предтренировъчен, BCAA, Магнезий, Фибри.

Вода: около 2 л.

Хубава вечер! Simple Smile

# 308
  • Бургас/Пз
Аз смятам така: никога не смятам с калкулатори, в които е включена активността 3 или 4 пъти седмично, защото за мен са неточни. Изчислявам TDEE като за заседнал начин на живот, най-често с калкулатора на IIFYM. Примерно за 171 височина и 56 кг това са някъде 1590 кал на ден поддържащи без тренировка (внимание, това не е бмр, бмр ми е по-малко), без чистене, без кърмене. Ако искам да поддържам 56 кг си казвам, че ще ям 1600 кал НЕТО на ден, което значи 1600 + изгорени от тренировка + изгорени от кърмене + изгорени от екстра активност през деня ТОТАЛ. Което е 1600 + 300 + 500 + 150 примерно. Тоест 2550 поддържащи. От тези вадя 500 и на 2000 кал. свалям стабилно.

Тънкият момент е наистина с това колко си изгорил и как смяташ естествено. Затова си нося полара по цял ден, за да не се чудя колко съм изгорила с тичане по бебето или чистене, разходки, тренировки. А това е наистина огромен енергоразход поне при мен. Или го нося само при по-интензивните моменти от деня и ги добавям към тези 1600 калории и си ги изяждам. Ако съм по цял ден на бюро, добавям само тренировката. Така поддържам кг от години.
Ето точно това имах предвид и затова попитах кой как ги изчислява. Simple Smile Благодаря, Снежинка, много добре си го обяснила. Ама наистина енергоразхода си е голям. Аз си спомням като родих третото дете и с още едно на 2.8г, нямах никакво време да тренирам, но само от търчане по двамата, кърмене и домакинстване, без кой знае какви ограничения в храната /че то тогава кой ти броеше калории преди 10 години/ за 6 месеца бях в същата форма, като преди втората бременност. При някой като мен и теб се получава само с енергиен разход и леко внимаване с храната, при други обаче не е чак толкова лесно. Шапка им свалям на всички момичета, които обаче не се отказват и колкото е да е трудно продължават напред.

# 309
Сиска, много добре си го решила. И аз имам сходен на твоя опит, малко по-кратък във времето, но пак е доста дълъг. Целият ми съзнателен живот мина в това да бъда роб на кантара и храната. Дори в годините, в които бях слаба исках да бъда още по-слаба или да не дебелея и често изпадах в крайности. На тази възраст вече не желая такива неща.

За днес:
Закуска - протеинов бар
10 км бягане
Обяд -350 грама домат, 150 грама в сурово състояние пилешка пържола на еаефраера. 3 бонбона мерси (егати колко са калорични тия бонбони).
Следобяд - парче шунка и няколко лъжици от киселото мляко с кекс на детето.
Вечеря - 180 грама в сурово състояние пилешка пържола и ориз, който нито измерих, нито знам как да измеря, че сестра ми беше готвила някакво руско ястие вчера. 3 парчета около 300 грама диня.
Писах 100 грама суров ориз Joy да има там в май фитнес пал. По добре да е в повече, от колкото да тъна в заблуди.
Пряко сили с доста завишени калории излизат 1560 и 112 грама протеин.

Аз такива тънки сметки вече не правя. Колко горя, колко ям, това ме вкара една година в някакви сериозни заблуди. Като видех 3000 изгорени калории с фитнес гривната и под съзнателно си виках е, не няма как да ям толкова, със сигурност съм в дефицит, защо не свалям тогава? Ми явно не съм била в дефицит или не съм горяла толкова. Това е простата истина, щом не свалях няма друг отговор освен, че сйм яла толкова, колкото съм изразходвала.
Сега са ми други целите, да тичам по дълго, да карам по- интензивно спинера, да вдигам по-тежко с дълмбелите.
Днес от бягането уж съм изгорила 1100 калории. Сигурно е било така, това са 10 км и час и половина бягане, като доста по-малко ходех от друг път. То и за това си позволих тия тъпи бонбони, които като изтеглих видях, че са ми колкото пържолата като калории Simple Smile

# 310
  • София
Сиска, много добре си го решила. И аз имам сходен на твоя опит, малко по-кратък във времето, но пак е доста дълъг. Целият ми съзнателен живот мина в това да бъда роб на кантара и храната. Дори в годините, в които бях слаба исках да бъда още по-слаба или да не дебелея и често изпадах в крайности. На тази възраст вече не желая такива неща.

За днес:
Закуска - протеинов бар
10 км бягане
Обяд -350 грама домат, 150 грама в сурово състояние пилешка пържола на еаефраера. 3 бонбона мерси (егати колко са калорични тия бонбони).
Следобяд - парче шунка и няколко лъжици от киселото мляко с кекс на детето.
Вечеря - 180 грама в сурово състояние пилешка пържола и ориз, който нито измерих, нито знам как да измеря, че сестра ми беше готвила някакво руско ястие вчера. 3 парчета около 300 грама диня.
Писах 100 грама суров ориз Joy да има там в май фитнес пал. По добре да е в повече, от колкото да тъна в заблуди.
Пряко сили с доста завишени калории излизат 1560 и 112 грама протеин.

Аз такива тънки сметки вече не правя. Колко горя, колко ям, това ме вкара една година в някакви сериозни заблуди. Като видех 3000 изгорени калории с фитнес гривната и под съзнателно си виках е, не няма как да ям толкова, със сигурност съм в дефицит, защо не свалям тогава? Ми явно не съм била в дефицит или не съм горяла толкова. Това е простата истина, щом не свалях няма друг отговор освен, че сйм яла толкова, колкото съм изразходвала.
Сега са ми други целите, да тичам по дълго, да карам по- интензивно спинера, да вдигам по-тежко с дълмбелите.
Днес от бягането уж съм изгорила 1100 калории. Сигурно е било така, това са 10 км и час и половина бягане, като доста по-малко ходех от друг път. То и за това си позволих тия тъпи бонбони, които като изтеглих видях, че са ми колкото пържолата като калории Simple Smile

10 км бягане? Евала!!!! Със сигурност са доста изгорени калории. Simple Smile

"Писах 100 грама суров ориз Joy да има там в май фитнес пал. По добре да е в повече, от колкото да тъна в заблуди."

Хахахаха и аз като тебе правя. Когато не знам кво, що...слагам повече, за да не тъна в заблуда. 😀😀😀

# 311
При мен тези калкулатори, които изчисляват калорийния прием за деня на база данни и физическа активност, не работят особено. Дори и с физическа активност (силови тренировки по 30 мин, 4-5 пъти седмично), ако приемам над 1600-1700 кал, качвам. А калкулаторите обикновено ми изчисляват повече калории за поддържане на тегло. За да съм в дефицит трябва да приемам максимално 1300-1400 кал. Може би и метаболизмът ми е забавен или просто така си работи. Отскоро следя и макроси, защото ми останаха едни упорити мазнини по дупето и бедрата, които просто не се дават. Grinning

А да ви кажа, когато съм имала да свалям повече килограми (14-15кг след първото раждане), приемах 1000-1200 кал дневно, а тренировките са ми били или по-леки и лежерни, или абсолютно никакви. Просто когато тренирам, огладнявам много и по-трудно съм в дефицит. Със сигурност много треньори биха отрекли моя подход, но аз съм предпочитала първо да сваля излишните килограми и чак след това да наблегна на тренировки и оформяне на тялото. След второто раждане подходът ми беше същия с тази разлика, че имах да свалям по-малко килограми(7кг) и отслабнах много по-бързо. Според мен, без да съм специалист, при много излишни мазнини, основното е калорийния дефицит, а тренировките не играят почти никаква роля. Аз например, започнах да виждам ефект от силовите тренировки, едва когато намалих теглото си с още 1-2 кг с калориен дефицит.

# 312
Силовите тренировки не горят почти никакви калории.

# 313
  • Бургас/Пз
Изобщо не съм съгласна.

# 314
  • Велико Търново

Може ли да ни го обясниш това твърдение?

Общи условия

Активация на акаунт