Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 746
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Клек и тяга са от упражненията, които горят най- много калории?
Сега остава и да кажеш че 5кг мускули ги трупаш за половин година.
Споменах ползите от силовите тренировки няколко пъти, ама кой да чете, не съм и казала че не горят нищо... И ако трябва да влизаме в детайли пак цифрите, които даваш са грешни (1lbs = 20-30cal), което прави около 300 калории за 5кг мускули.
Продължавам да твърдя че изгорените калории по време на силова (освен ако не е силова придружена с други упражнения, знам че има такива от вас, които правят такива) не трябва да се взимат толкова насериозно, защото са прекалено малко.
Калории не се горят толкова лесно, ако беше толкова лесно нямаше да има хора в такива огромни размери.
Не ми е приятно това заяждане и  не бих искала да участвам в него, но това са важни неща, и да знам че всеки е свободен да вярва на която си статия иска...

. А за хората, които тренират професионално, ами те трябва да са се свършили при такива енергоразходи за каквито се пишат тук...

И аз това си мислех точно Grinning Представям си сметката за хранителни стоки.

# 331
  • в пералнята
Привет! Приемате ли попълнения?
Бях зарязала тренировките 2 години, от 3 седмици тренирам и се храня отново внимателно.
Имам инструктор и тренирам 2 пъти в седмицата с него и 2 пъти - сама. Тренировката е към час и 20 минути - за цяло тяло с тежести, накрая към 10 минути кардио.
Приемам 1300 калории на ден, правя и периодично гладуване, защото тези мизерни калории не мога да ги събера в смислени 3 хранения. Треньорът ми смята, че е крайно недостатъчно.
Целта ми е да постегна положението, защото последните 2 години се позабравих и занамерих. Тялото ми обикновено реагира доста бързо на режим и тренировки, този път обаче е друга бира, за това време, не само, че не съм свалила, но и качих 1 кг. Но си трябва търпение и работа, няма друг начин.

# 332
Архинора, напомпана си, оттам 1-то кило. Ще влязат в релси нещата.

# 333
  • в пералнята
Архинора, напомпана си, оттам 1-то кило. Ще влязат в релси нещата.
В какъв смисъл напомпана?

# 334
  • София
Привет! Приемате ли попълнения?
Бях зарязала тренировките 2 години, от 3 седмици тренирам и се храня отново внимателно.
Имам инструктор и тренирам 2 пъти в седмицата с него и 2 пъти - сама. Тренировката е към час и 20 минути - за цяло тяло с тежести, накрая към 10 минути кардио.
Приемам 1300 калории на ден, правя и периодично гладуване, защото тези мизерни калории не мога да ги събера в смислени 3 хранения. Треньорът ми смята, че е крайно недостатъчно.
Целта ми е да постегна положението, защото последните 2 години се позабравих и занамерих. Тялото ми обикновено реагира доста бързо на режим и тренировки, този път обаче е друга бира, за това време, не само, че не съм свалила, но и качих 1 кг. Но си трябва търпение и работа, няма друг начин.

Добре дошла! Simple Smile
1300 калории наистина си е малко. Особено ако тренираш сериозни тренировки.

Силова тренировка + кардио накрая е може би най-доброто за сваляне и оформяне. На прав път си!

Качването на този килограм не е показателно. Моят съвет е да се мериш всяка седмица. Избери си 1 ден и си се мери в него сутрин.

Успех! Simple Smile

# 335
Темата, виждам, доста се е пораздвижила. Добре дошли на новите попълнения.

След двуседмична ваканция и свободно ваканционно хранене, се връщам към дефицита.
Днес и утре съм на 1.5 gr вгх (от 3 яйца омлет). От понеделник вкарвам умерен въглехидрат.

з- омлет 3 яйца
о- пилешки гърди с босилек и малко зехтин
в- като обяда

Тренировка- горна част с Каролин и Епик 2, кардио 25мин. с Шон Т. Не тичах, вали проливно. Ако и утре е така, отивам в зала. Маратонът е на 2.10., време не остана.

# 336
  • Бургас/Пз
Не съм се отчитала отдавна, но то е все едно и също при мен. През седмицата спазвам 4 кратното хранене,  но като съм в отпуска или почивните дни не успявам.
Днес протеин преди бягане и табата. След това закуска : банан,  200г скир,  1суп.л.семе и 1ч.л черен тахан. На плажа праскови и сладолед. Вечеря голяма салата розови домати с козе сирене,  две филийки хляб от лимец и 200г пуешка кайма изпечена на тиган като кюфтета.

# 337
  • София
Добър вечер! Продължавам трениране с базови упражнения през ден. В почивните дни правя бокс фитнес. 6 кг. съм надолу от началото на юли.
Ето и днешната зала.

1. Загряване и разтягане
2. Напади с 10 кг. Тежест 5х12
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват 25 кг. 4х12
3. Придърпване  на горен скрипец с тесен подхват 25 кг. 4х12
4. Тяга 40 кг. 2х10, 60 кг. 3х5
5. Горна лежанка 20 кг. 4х10
6. Глутеус ритници 4х15
7. Коремни преси 3х12

На село ми е много трудно с яденето. Свекърва ми постоянно прави некви мазнотии и тестеняци.., но след 2 седмици се прибираме в София и ще повиша приема на протеин. Simple Smile
Хапване днес:
Закуска: Шейк от 200 гр. Извара, 100 гр. Малини, 100 мл. Мляко и една лъжица мед. Беше гадно, аххахаха
Обяд: Агнешка плешка и салата домати, печени чушки и патладжани.
Вечеря: Салата домати, прясно сирене маслини и домашно песто, 3 оризовки + десерт диня.

Вода около 2 л.
Добавки: BCAA, Предтренировъчен.

Да питам и тук. Имам 2 кг. Протеин изолат, който съм купувала преди 2 години, когато бях яко зарибена. С изтекъл срок е няколко месеца. Дали му има нещо? Онзи ден си правих една доза със смути и нямаше последствия. 🤣

# 338
Отчитам ужасен jet lag, който втори ден ме държи.
Вчера: първа закуска в 02:30 сутринта - омлет от 3 яйца
7:30 - омлет от 3 яйца, кафе
13:30 - 60гр (в сурово състояние) ориз басмати, пилешка пържола от бутче
17:00 3 пилешки пържоли, краставица, чаша розе (бях на BBQ у приятели)
 21:00 тренировка - кардио за цяло тяло с Каролин и корем с Шон Т

Днес задължително трябва да тичам. Остават 6 седмици до маратона.
Пак се опулих в 02:00, насилих се да спя, не стана, пих протеин преди малко ( в 03:00)
Поне съм изчистила плюса от ваканцията и съм в начална позиция със стария плюс. Ако свалям 1кг на седмица цена няма да имам. На старта ще съм пушка.

# 339
Двзи какво е jet lag?

Прибрах се от псевдоваканцията, която никаква ваканция не беше, просто не спях в друг град и тичах по други улици Joy даже беше доста по-зле от колкото у дома.

Не знам дали съм качила в +1 кг съм но съм шофирала 300 км и беше много топло, може и вода да е.
Независимо какво е от утре влизам в строг режим на дефицит и тренировка. Имам постсвени цели и срокове. Вече знам какво трябва да ям, колко трябва да ям и какво и колко да не ям.

# 340
Дух, разбутването на вътрешния часовник откъм сън и храна след минаване в друга часова зона.

Браво на мъжа ти за класирането, и успех с дефицита! Според мен си задържала вода от дългото седене в колата.
Аз за малко не припаднах като видях кантара след полета в петък, но безумството си отиде.

За днес - над 2 часа тренировка на пътека за маратона, височък беше пулса, но ще влезем в релси.
Спала съм 10 часа!:blush: Би трябвало да съм наваксала за неспането през уикенда.

Храната днес:
Тичане на гладно, гел след 12тия км (за да не пиша гел за закуска, звучи абсурдно извън контекст)
Бирел  безалкохолно Blush

обяд- ориз басмати 200гр сварен, омлет от 3 яйца (разбъркани заедно с малко соев сос, любимо в последно време)
сл. з. (освирепях, а имах 10мин пауза на уебинар) скир 150гр)
вечеря- 160гр басмати с 2 пилешки пържоли на тиган.
Оризът беше 100гр в сурово състояние, всичко изядох.

Калории 1587:  П 117, В 168, М 45

Утре и в другиден ще съм на ниски вгх, до 50гр.

# 341
Благодаря, Дези
Аз сега отивам да бягам.
Относно твоят обяд, аз направих преди няколко дни нещо такова, но с червен ориз и сложих малко грях и царевица микс, стана като китайски ориз, но без пърженето.

Тези дни ще съм на строг дефицит и висок протеин.

# 342
Добро утро , момичета.
Менюто вчера:
З:Протеин, 3 варени яйца и 3 подобия на добружанки с овесени ядки
О:Червена леща и домат / нямаше да е лошо и малко месце, но нямах нищо останало вкъщи/+грозде за десерт
С:Извара с ябълка и орехи
Тренировка крака- Протеин
В:Пилежко филе с ориз и тиквички+ грозде
Менюто днес:
З:Протеин, 2 филийки с лайт крем+3 варени яйца
О:Ориза с пилешко от снощи и домат
С:Протеинов йогурд и орехи
В:Незнам каква ще е, нямам нищо сготвено и нищо не ми идва на ум. Няма да имам много време за готвене, така че ще е нещо набързо.
Снощи пих и половин чаша бяло вино.
На вчерашната тренировка нямах много сила, може би е от малкото протеин наобяд, незнам.
Днес почивам, утре по план тренировка за горна част.

# 343
  • Бургас/Пз
Ох,  Добруджанки... Напълни ми се устата.   И аз ще направя почивните дни Simple Smile
И ние сме на червена леща днес и точно се чудя какъв животински протеин да й добавя. Тя самата има доста растителен,  ама все пак Simple Smile
Аз не отчитам,  защото при мен е голямо еднообразие откъм хранене. Само като излизам си позволявам нещо по-различно.

# 344
Ани, те нямат нищо общо с добруджанките, ама нямаше как по друг начин да ги нарека Joy
Яйца, извара, ленено семе, овесени ядки и малко чубрица
Иначе и аз много обичам печива. На няколко пъти се усещам като минавам през някоя баничарница, колко много ми се приява като ми замирише или пък покрай пекарната на Лидъл.
Иначе това лято доста пъти кривнах от пътя така да се каже, в последно време доста често си наливам алкохол, което хич не ми харесва, но може би това е моят начин да мина през периода в който съм в момента.
Въпреки, че по този начин показвам слабост и това не е решение на проблемите, но това е на този етап.....
п.п. За лещата обикновенно си я комбинирам с пушено месо от Лидъл.Има едно много изчистено 90 % месо, но в последно време го спряха, надявам се скоро пак да заредят.

Общи условия

Активация на акаунт