Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 206
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • Велико Търново
Много се ядосах за орден "Стара планина".
Ами за хамбургерите? Клашъра не ѝ помогна, но поне ѝ каза "хамбургерите - абсурд". Тя се заби точно в тях...
За сградата на Народното събрание също ме хвана яд. Не знаех отговора, но някак много силно ме "дърпаше" към изложбата на добитък. Satisfied
За бинлика, признавам си - не съм го и чувала даже.
Ама се спичат хората, даже и да са подочували някакви неща оттук-оттам. Ето жената с тия хамбургери - стигна сама до верния отговор. Като вече е маркирала, се е успокоила и е успяла да да мисли по-трезво.

# 361
  • Пловдив
Бинлика не го знаех, но знаех, че другите три не са.
Тая как можа да се издъни така с хамбургера - дойде и вторият акъл сам, ама късно. Още по-изненадана и леко разочарована съм, че Клашъра не знае нито за бюргери, нито за прусаци.
За наркотиците също бях изненадана. То за Златен полумесец не бях и чувала, де, само за Плодороден. Но малко изненадващо ми дойде този отговор.

И аз съм за добитъка (сега гледам на -2 ч.). Май съм го чувала, смътен спомен. То и Иречек какво друго да напише, че да изрази пренебрежение към нас, както не е необичайно за него...

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 20:56 от Магдена

# 362

Този въпрос беше специално за Виктория, която прави семинари.
Но самият въпрос е много добър.

# 363
  • Разпиляна във въображението
И аз свързах "разсадник" с посяване на идеи сред много хора Simple Smile Хубав въпрос, наистина.

# 364
И този въпрос за 5000 също беше хубав

# 365
Много интересно предаване, всеи ден го гледам с голям интерес и научавам много неща. Често казано обаче не знам как някои хора се осмвляват и то без никакви знания, аз чета по 15-20 книги на година и пак не бих се осмелила!

# 366
Това по колко книги четете няма да ви помогне с въпроси свързани с обстановката по света в момента, често има такива въпроси, или въпроси свързани с кино индустрията. То и аз чета много книги, ама питай ме кой е Мегатрон и съм до там. Grinning

# 367
Съгласен съм. Не зависи, колко книги си прочел. Ако си чел новини, статии и следиш всичко, което се случва по света, ще ти е от полза. Ако са на категория въпросите, тогава има смисъл, а то реалността е, че са на случаен принцип в зависимост от това, какво си казал на телефонното интервю. Трябва да имаш в най-голяма степен късмет, добра логика и ум, като бръснач за да се подпечата успеха ти. Имам познат, който отвори въпрос за 100 000лв. и имаше жокер, но не можа да му помогне, а участника беше много начетен.

# 368
  • София
Пореден слаб епизод. Поредната жена с много претенции и заслуги (за първи път я чувам) и много зле на стола.
Слави не очаквах, че ще каже, че нищо не е чувал относно отговорите, е поне и каза, че не са хамбургерите, ама тя изобщо разбра ли го или се направи на интересна?
Мъжът с лесни въпроси и си гърми жокерите, еми няма да стане така тази. Но все пак добра сума ще заработи.

# 369
Скрит текст:
Пореден слаб епизод. Поредната жена с много претенции и заслуги (за първи път я чувам) и много зле на стола.
Слави не очаквах, че ще каже, че нищо не е чувал относно отговорите, е поне и каза, че не са хамбургерите, ама тя изобщо разбра ли го или се направи на интересна?
Скрит текст:
Мъжът с лесни въпроси и си гърми жокерите, еми няма да стане така тази. Но все пак добра сума ще заработи.
Без да оправдавам никого, защото и аз по логичен начин достигнах до отговор бюргери (от бург), за пръв път чувам някой да нарича прусите прусаци. А съм учил история неотдавна в университета. Е, очевидно е, че ще имат нещо с Прусия, но ако не си ги чувал. Слави не успях да разбера какво измърмори накрая, чак на повторение като се заслушах разбрах. Предполагам и участничката така.
Въпросът за Иречек също не е толкова елементарен, ако не си чел нищо от него. А и честно, не очаквах, че е имал чак толкова ниско мнение за нас (заложих на халето за бира). Не, че не е имал основание, но като историк би трябвало да е по-безпристрастен.

# 370
За Иречек знам само, че е бил политик, чужденец, както и че го има в Бай Ганьо, но още докато четоха въпроса и преди да се стигне до отговори, си помислих "говеда" (някаква неволна асоциация се е получила при споменаването на политиците).

# 371
Бург на немски означава твърдина,крепост,(Петербург). Не знам как бург се връзва с бюргер? Може би за човек затворен като крепост за външният свят.

# 372
  • Пловдив
Абе, аз не съм много сигурна, но мисля, че пруси и прусаци са различни неща - прусаци означава германци от Прусия, докато прусите са претопен вече балтийски народ, дал името си на областта Прусия (балтийски, в смисъл като литовците и латвийците, а не че просто живее край Балтийско море, това го казвам за който не знае, не за Еркюл Поаро).

Иначе у нас думата е популярна например в словосъчетанието, дето някой си немец го казал за българите, че сме прусаците на Балканите. Бисмарк бил това според Гугъл. Според други той не е изпитвал особени симпатии към нас, та не знам. Така или иначе изразът е сравнително познат у нас.

-----
Връзва се то с "бюргер" - гражданин. Градовете, или много от тях, някога са били укрепени и затворени зад стени. В приказки не си ли чувал за "портите на града"?

# 373
Абе, аз не съм много сигурна, но мисля, че пруси и прусаци са различни неща - прусаци означава германци от Прусия, докато прусите са претопен вече балтийски народ, дал името си на областта Прусия (балтийски, в смисъл като литовците и латвийците, а не че просто живее край Балтийско море, това го казвам за който не знае, не за Еркюл Поаро).

Иначе у нас думата е популярна например в словосъчетанието, дето някой си немец го казал за българите, че сме прусаците на Балканите. Бисмарк бил това според Гугъл. Според други той не е изпитвал особени симпатии към нас, та не знам. Така или иначе изразът е сравнително познат у нас.

-----
Връзва се то с "бюргер" - гражданин. Градовете, или много от тях, някога са били укрепени и затворени зад стени. В приказки не си ли чувал за "портите на града"?
За пръв път чувам този израз, но ще го запомня. В интернет пише, че има положителна коннотация във връзка с високия дух на българите, който Бисмарк е харесвал.

# 374
За мен пруси и прусаци е като руси и руснаци. В исторически контекст може да има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт