Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
На Билалов компютъра го подведе на последните отговори на стюардесата и Диан. Нещо се бъгна машинката.
В кое го е подвел?
В отговора за марципана и за цера. Билалов реши, че верния отговор е Марсилия, а за дъба, че е косматия. Така ми прозвучаха коментарите му към играчите.

# 691
Не е, закачаше се.

# 692
  • Велико Търново
Точно. И аз не усетих да е било някакво объркване.
За Марсилия го каза в смисъл, че и това би подвело към грешен отговор.
За косматия дъб даже и не съм разбрала.
На монитора пред водещия освен че показват верния отговор, пишат и разните му там факти и пояснения, които той после чете или преразказва. Това означава, че няма как да го подведат. Ако някога има подвеждане, то ще е тотално, както при отговора за Паоло Роси или пък ще е ако той самият реши да каже нещо, което мисли, че знае.

# 693
  • Пловдив
Фразата за чудовищата е известна, да. И аз я знам, а не се интересувам от изкуство.
За дъба беше гаден въпрос, за него трябва да си лесовъд или ботаник. Wink Даже и ловците и горските сигурно не знаят отговора.

Марципана го нацелих на късмет, защото го свързвам с Германия и Австрия. Нямаше да ми стиска да рискувам за Любек обаче на горещия стол. Wink

# 694
  • Русе
Интересите и знанията ми организаторите могат да ги знаят, а може и не, ако реша да не отговоря честно на въпросите им. Аз, например съм с техническо образование, но имам интереси и добри познания в две области извън него. Защо да го изтъквам? Всъщност само си разсъждавам, без да съм виждала формуляра за кандидатстване.

Именно! Не трябва да се отговаря честно във въпросника, защото играта не е честна. Вие може да не искате да разкривате интересите си, но те ще Ви питат. Разпитват допълнително и в телефонен разговор, правят ви много подробен профил. Въпросите трябва да са еднакви за всички, тогава състезанието ще бъде честно.

# 695
  • Велико Търново
Аз казах "цер" още в самото начало. После проверих и видях, че наистина е това. Ако съм там обаче едва ли ще ми е толкова лесно. Пък и не го знам, просто така ми дойде "отвътре".
Но фразата за чудовищата пък не я знаех.

# 696
Много добър играч.Много силно ме впечатли с разсъждението си на въпроса за дъба.Каза,че щом жълъда е с бодли,иглички/или там какъвто беше въпроса/,значи,че расте на високо,там където са боровете.Абсолютно вярна логика.Не бях се замислила даже.И да ви кажа,че намирам много  въпроси за некоректни,както за нивото на сумите,така и за необходимостта от знания,които трябва да имат участниците .В българския Стани богат няма да се спечелят пари.Още повече,че наградният фонд е 100000 от 15 години.

# 697
Гледах "Търси се" и много ми хареса, японските щерки на Билалов са мн. сладки, но имат нужда от баща си, не само телефонна любов. А той е дошъл в БГ, защото там не е бил щастлив с работата си. За мен, "Стани богат" не е неговото амплоа, сигурно не получава удовлетворение, освен финансово.
Не съм гледала предишните сезони, но във всяко предаване го виждам като тъжен човек. Дано да е по воля на сценаристите, а в живота да е друг.

# 698
Чудовища. Лесен въпрос и често цитирана мисъл.
Абсолютно. Удивих се, че това е въпрос за 20 000 лв. Отговорих преди да дадат вариантите за отговор, а не се занимавам с изкуство. Яко ми се е набило в главата от някъде.

# 699
И аз не знаех за чудовищата, нито съм го срещала като цитат, интересите ми са в съвсем друга посока, но много се радвам за Мечо.    Но пък лесно се сетих за дъба, понеже знаех некосматите.

# 700
И на двата въпроса не знаех отговорите. За чудовищата се колебаех между чудовища и война, чисто интуитивно. Проверих и разбрах, че са чудовища.
За дъба, просто интуитивно се насочих към цер, но не бих рискувала на мястото на играча. Интуицията е хубаво нещо, рискът също, но 20 000 са си добра сума, за да рисувам да падна на 5 000. За мен поне не си заслужава рискът. Но пък зависи за колко време се изкарват тези 20 000, в моя случай това е равно на брутния ми годишен доход. Жалко, че той и жокер използва, силен играч беше, но игра правилно за мен.

# 701
  • София
Мецан можеше да закове 30 хилки и да видим въпрос за 50 000, но уви, не искаше да рискува. Разбирам, не е приятно да паднеш от 20 бона на 5, а и на тях явно им трябват пари. А и той не е рисков играч. И в Един за друг беше така. Жена му играеше там по-рисково. Но при 50 на 50 и хем правилно се усети за клопката и не рискува, малко ме е яд. Но нз, добра игра, запомняща се.
Въпросът за дъба обаче е много труден. Само някой ботаник сигурно щеше да го знае, но не съм сигурен и за тях. Представям си какъв въпрос биха дали за 50 000 лв. да не говорим за 100 000 лв. Изобщо ще видим ли някога такива??? За да стигнеш до там, трябва много фактори. Знание, късмет и риск. Помощ от публиката го ползваш по средата, а другите два коткаш доколкото се може. Нещо като при Деян, но той не искаше да рискува...

Яд ме е за жената след него. Поредния знаещ, но страхлив участник, който знае отговорите, но си хаби жокерите и после когато и трябват ги няма и губи. Жалко. Но тя май щеше да си изгори с Любек и с жокер, защото това сигурно щеше да е последното което да каже, дори и при 50 на 50. С такова усещане останах. Аз мислех, че е Марсилия, не знаех за Любек.

# 702
  • Пловдив
Дъщерите на Билалов не са ли големи?
Не че голям човек няма нужда от баща си, но друго е, може и по телефона.

# 703
И на мен ми се искаше да видим въпрос за 50 000 лв. Но желанията са едно, реалността - друга.
Напълно съм съгласна с Diavolo, че за да успее някой са необходими три фактора - знание, късмет и риск. Но пък за да рискуваш, трябва да не ти пука много за парите, в смисъл да не са ти толкова важни в момента и да ги прежалиш. Самото мислене на Деян, че може да спечели 10 000 лв., но да загуби 15 000 лв., а те са повече, изключваше възможността да рискува.
Що се отнася до въпросите, отново казвам, че няма лесни и трудни въпроси. Има такива, които знаеш, и такива, които не знаеш. Мъжът ми например веднага отговори за дъба, без дори да види отговорите, а не е ботаник. Аз не знаех. Понякога получаваш някаква информация отнякъде, въпреки че не е в сферата ти на интереси, ако я запомниш, може да ти помогне. Ето това вече си е късмет.
Дано и следващите играчи са така знаещи като Мецан!

# 704
Мария Михайлова, стюардеса
Въпроси:

Скрит текст:
1.Кои приказни същества са - огнедищащи, крилати, люспести, кръвожадни - еднорози, русалки, дракони, зли мащехи
2.Според някои прочвания под какво се боят да минават мъжете - масата , покрива на бара, венчилото, дъгата
3.Какво е името на тип заведения, в които може да се чуе жива музика - тромбон кръчма, арфа бирария, пиано бар, дайре пицария
4.В чов. тяло кой е основният орган за борба с токисните ,като алкохола -  съцето, хипофизата, ларингсът, черният дроб
5. Коя певица скандализира феновете си, сменяйки зелената си коса и торбести дрехи за визия Мерилин Монро- Мадона, Били Айлиш, Ариана Гранде, Майли Сайръс
6.На кой метал се дължи розовото злато в бижутерията- цинк, мед, олово, алуминий
7. В английския е "гръцки", в немският "гара", в чешкият - "испанско село", какво се ползва в българския идиом- глог, мечешка услуга , патагонски, майчино мляко
8. Кои животни не образуват брачни двойки за цял живот- лебеди, вълци, лъвове, гибони
9. Кой град е прочут със своя марципан, който е със защитено географско указание- Любек, Марсилия, Антферепен, Лугано

Отново въпросите са според участника, като започнем от приказките, пиано бара, венчилото, певицата, златните бижутерии, разбирането на езици, марципана
Абсурдно е, явно преди да влезе участника са му приготвени десетина въпроси, за мен няма никакъв случаен елемент тука.
От позната знам, че  в  "Минута е много" също са се пишели въпросите предварително. Петър Вучков ги репетирал предварително и ми е казвала, че преди да започне предаването го е виждала да си ги репетира,  но поне участниците са  избирани сред  попълнилите теста преди снимане  на предаването, а екипът не знае кой ще дойде да попълни теста. Даже някои избрани, не искали да участват, ама нямало 'не искам'- идва гримьорката и човечецът чак тогава разбира, че ще го снимат...
А в "Стани богат" всичко е по сценария.

Хареса ми въпроса за идиомите. 
Мацката е пътувала насам натам, приятелят и е грък, тя говори английски, можеше да се справи сама без жокер си мисля, пък и като е стюардеса, много вероятно да се е срещала с подобни реплики в самолета. Интересно ми е на немски популярен ли е този идиом "гара" - всеки който пътува, е чувал думата гара, но в смисъла на идиома...не знам? Иначе има логика, на гарата се срещат всякви хора и всякакви езици и гарата се превръща на място, където не разбираш всичко, което се говори. Гърците също- заради буквите си са неразбирани. И от кирилицата се плашат също, както и от йероглифите. На английски е "it’s all Greek to me".
Само не разбрах защо са сложили и отговора "глог" .
"Глог" български идиом ли е? Да не са искали да кажат "От трън, та на глог"

Общи условия

Активация на акаунт