Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 070
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • пустинен пъпеш
[quote
За дъба беше гаден въпрос, за него трябва да си лесовъд или ботаник. Wink Даже и ловците и горските сигурно не знаят отговора
[/quote]
Церът е широколистно дърво,разпространено предимно в Странджа.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 12:21 от rududu

# 706
И аз мисля, че въпросите са предварително подбрани за всеки участник, т.е. не се джуркат на случаен принцип. В този смисъл не са и равнопоставени, продукцията решава кой да допусне по-напред и кой не чрез подбора на въпроси и както стана с Деян. Освен това жокерът 50:50 също е според коментарите на участниците и не мисля, че е на случаен принцип. Винаги когато участник сподели, че изключва даден отговор, компютърът оставя този отговор, който участникът изключва плюс верния. Това си е наистина помощ, но е удивително как все още част от участниците не са го забелязали и не желаят да разсъждават на глас преди да използват 50:50, може да бъде само в тяхна полза. Наградния фонд, ако така ще закопават участници на въпроси до 5000, а други ще пускат с подходящи въпроси, също трябва да бъде актуализиран. Ако за втората група въпроси се взимат около 5000 лв. то и трудността трябва да е средна, а не за едни така, за други иначе. Или да вдигнат сумите пък да задават по-трудни въпроси. Михаил Билалов го харесвам обаче не е за това предаване - отегчен, показващ явно отегчението или раздразнението си от някои участници, на моменти рязък, а за дондуркане/подсещане на участниците, както при Ники Кънчев въобще не може да става и въпрос, може и така да е инструктиран де. Не че и някои от участниците не са потресаващо тъпи, но все пак като водещ си мисля, че не може да си позволи да му личи толкова.

# 707
Мое да ми се смеете, но за въпроса: Според някои прочвания под какво се боят да минават мъжете, първото което ми хрумна беше "дъгата" Simple Smile Но то в наше време хич не ги е страх, май Simple Smile

# 708
  • София
Цитат на: kamelia
В българския Стани богат няма да се спечелят пари.
Още повече,че наградният фонд е 100000 от 15 години.
[/quote
По едно време голямата награда беше 200 000 лв

ето 14 въпрос за  100 000 лв
Мъжа имаше фирма и е милионер играеше за кеф.

# 709
На това първосигнално отговарям  - Джони Деп.

# 710
И аз за дъгата си помислих. 😂😂😂

Съгласна съм, че Билалов показва негативно отношение към някои от участниците, което е непрофесионално.
Но нерядко се случва и да подскаже или насочи участника.
Прави ми впечатление, че според зависи дали харесва участника, когато той посочи колебливо верен отговор, го пита по няколко пъти дали маркира, с цел да го разколебае. А друг път, директно маркира без да пита, въпреки че не е получил категоричен отговор, защото усеща, че участникът може да тръгне в грешна посока.

# 711
Според мен е непрофесионално само ако не е провокирано. Ако участникът е дразнещ (с тъпи разсъждения и отговори на късмет), е нормално водещият да се дразни.

# 712
Хаха, познах въпрос за 100 000 лв. Знам отговора, но сега.
Не знам преди колко време е задаван въпросът, но преди години като нищо нямаше да мога да отговоря. Наскоро четох нещо за групата на Джони Деп и затова бях сигурна в отговора.

# 713
Прави ми впечатление, че според зависи дали харесва участника, когато той посочи колебливо верен отговор, го пита по няколко пъти дали маркира, с цел да го разколебае. А друг път, директно маркира без да пита, въпреки че не е получил категоричен отговор, защото усеща, че участникът може да тръгне в грешна посока.
Точно така прави.
Макар, че на неговия компютър сигурно отговорът изилиза, когато сценаристите натиснат някакъв бутон. В началото и Белалов не знае отговора, според мен, затова мълчи, той има по-ниска обща култура, за да коментира с участника отговорите без да е предварително подготвен. Не е лесно да се води такова шоу.
А може и да ги знае поне въпросите,  предварително, и да е инструктиран да си мълчи, и да подбутва участниците, в 'ухото му го говорят' или пишат на екрана как точно.
Ако той подведе някой участник,  или е явна подсказка, сигурно веднага слагат резервен въпрос.
Такова предаване трябва да има Нотариус, който да следи за спазване на регламента и раздаване на сумите. Не помня в кое предаване имаше тази практика.
Някои разговорчета със състезателите са режисирани предварително, но много кратки.

# 714
И какво ще направи Нотариуса? Всичко е субективно, да, личи си, че не са подбрани равностойно, но отговорът е, че зависи от знанията и интересите на участниците, въпреки че някои въпроси очевидно не са за 2000, а за 5000 поне примерно, а се дават на по-ранен етап. И симпатиите/антипатиите на Билалов, личат си да, но пак е нещо субективно и освен, че е непрофесионално, трудно там може да се оспори нещо също.

# 715
А някои въпроси за 1 000 лв ли са? Те са толкова елементарни, че могат да минат за 400-500 лв, като това за Капитан Немо, не е нужно да си го чел, нито да знаеш латински. А за 2 000 лева и лъвовете и децата го знаят.

Ботаническия си беше на място за 30 000

# 716
Нотариус имаше в Сделка или не.

Кой е казал, че подсказването, подвеждането и подбирането на въпросите не е по регламента? Ако не беше, нямаше да има нужда от водещ - можеше да им пускат нещо като онази стара компютърна игра.

# 717
Със сигурност водещия получава предварителен инструктаж как да действа. Не вярвам да му позволяват своеволия.

# 718
Съвсем не съм съгласна, че Билалов има ниска обща култура. Завършил е Класическата гимназия, после е учил във Франция, в много случаи знаенето на езици помага. Занимава се с актьорство, литературата е близка до него. Завършил е ландшафтна архитектура във Франция, за да се издържа, е работил различни неща, като всичко това обогатява човека със знания от различно естество.
Понякога казва, че и той като участника е научил нещо ново, но по начина, по който го изрича, не му вярвам. Не казвам, че знае всичко, нямам намерение да го сравнявам по този показател с Ники Кънчев, но според мен знае много повече, отколкото показва. Вероятно така е по сценарий.

# 719
  • Козлодуй
За мен Билалов е мноого по-ерудиран и знаещ от Кънчев Simple Smile Много голям фен съм на предаването особено в този му вариант при който всеки си поставя втората сигурна сума - напоследък ми се струва че раздават доста повече пари отколкото когато беше в БНТ Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт