Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 39 878
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Пренатестовете са неинвазивни тестове, с които се откриват хромозомни аномалии. Има няколко лаборатории, които работят с лаборатории в чужбина и ги изпращат там за обработка. Правят се с венозна кръв от майката.
Може да разгледаш тези: https://cellgenetics.bg/prenatalni-testove/#toggle-id-4

# 181
Glitter_and_Gold, добре дошла!

Момичета, мислите ли да си правите пренатест? Насочили ли сте се към някой конкретен? Аз обмислям да си направя, като се има предвид предишния ми аборт.
Честно казано мен още ме е страх да мисля точно поради предния път карам ден за ден, но ми е интересно ти към кой си се насочила

# 182
Виждам, че този Тест MaterniT Genome изследва всички хромозоми. Писах им за цената, ще пиша, когато ми отговорят.

# 183
  • София
Аз категорично ще правя, но съм в голяма чуденка кой да избера. Гледам, чета, търся мнения. Ще питам моята лекарка да ми препоръча, но искам да видя и други опции.
На Пренатест имат освен изследване за основните аномалии и тест Джийн Сейф за най-често унаследяваните генетични аномалии. Но цената и на двата ми идва адски много. Ако направя най-най-пълните пакети ще излезе 3400, което е направо непосилно.
Много ми е трудно да избера. Едни ги пращат в САЩ, други в Германия. Убедена съм, че рискът от фалшиво положителни/фалшиво отрицателни резултати е почти един и същ.

# 184
На мен моята гинеколожка ми каза вчера ,че трябва да направя , защото съм била на почти 36, но аз още се чудя .

# 185
  • София
Ирен, ако имаш възможост, направи си. Със сигурност ще си по-спокойна след  това

# 186
И аз ще прочета още по темата за тестовете и ще преценя.

# 187
И аз преди 2,3 дни четох за пренатестовете. Това, което ми попадна беше около 2000 лв най-разширения пакет и 600 лв най-опростения. Аз съм на 26г и много обмислям дали да направя.
Чудя се дали тези тестове обхващат нещо свързано с цигарите, тъй като преди да разбера, съм пушила доста, по кутия+ и сега ми е притеснено.

# 188
  • София
По-скоро не могат да установят някакви проблеми, породени от цигарите, защото те търсят генетични аномалии.
Но аз не съм голям капацитет, де. Чета, чета и пак съм объркана

# 189
И аз преди 2,3 дни четох за пренатестовете. Това, което ми попадна беше около 2000 лв най-разширения пакет и 600 лв най-опростения. Аз съм на 26г и много обмислям дали да направя.
Чудя се дали тези тестове обхващат нещо свързано с цигарите, тъй като преди да разбера, съм пушила доста, по кутия+ и сега ми е притеснено.

Не, освен ако не е причинена аномалия впоследствие. Вие сте много млада, според мен, ако нямате данни от скрийнинга или морфологиите, не е нужно да си правите. Аз съм на 34 и с предходен аборт и затова мисля да си направя. На 27 родих първото си дете и всичко беше наред.

# 190
И аз чета от няколко дни за пренаталните тестове.
На моите години, мисля, че е разумно да си направя, като смятам да е някакъв средно разширен вариант ( 3-те основни тризомии + половите хромозоми.)
За момента разглеждам Vision/Vision + и Nifty Pro, като вероятно ще се спра на някоя от 2-те компании.
От това, което разбрах, поне спестява тревогите свързани с най-честите Даун, Едуардс и Патау, като резултатът е с 99% сигурност. Останалите по-скъпи варианти са ми малко екзотични и от изчетеното разбрах, че все още няма много солидни научни данни за коректността на резултатите от тях и не искам да си причинявам излишна тревога.
Пренаталните тестове обаче не премахват нуждата от ФМ, защото те само могат да засекат хромозомни аномалии.
Като цяло ще се доверя на становището и на АГ на следващия преглед.

Darlling*,  пренаталният със сигурност няма да отчетат проблеми свързани с тютюнопушене.
И се успокой за това. Природата е "хитра" и в началните етапи на бременността,  ембриона е относително независим от майниното тяло, така че пушенето ти до положителния тест е нищо Simple Smile И ти го казва пушач на който много му се пуши Grinning

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 14:11 от Milo_Milo

# 191
Здравейте, момичета. Записвам се и аз с термин 19.09 според последен цикъл.
Втора бременност ми е, направих тест още миналата седмица, на 3-ти ден закъснение. Записах си час за 24.01, ще съм в 7-ма седмица и се надявам да се чуе пулс.
Симтомите ми са като при първата бременност - ужасно болезнени гърди (предния път си останаха така до раждането), умора, втрисане.
Апетита ми е нормален, но по принцип гледам да ограничавам всичко излишно, защото килограмите ми не са много ок, а предния път се стигна до прееклампсия заради многото качени килограми. Наливам се с вода постоянно, защото или ми се яде, или ми се пуши.
Ужасно разсеяна съм и забравям много, което ме влудява. Работя от вкъщи, но ми е доста трудно да се съсредоточа.
Имам и леки болки и придърпвания ниско долу, които при предната бременност също ги усещах до раждането.
 За сега знаем само двамата с мъжа ми, изчаквам прегледа за да споделим с родителите и приятелите ни.
 Чудя се и аз за пренатален тест, но имам голямо доверие на лекаря си и първо ще чуя и неговото мнение.

# 192
Момичета, как се справяте с главоболието? Аз си поддържам една температура 37, 37.1 и една постоянна тъпа болка. Пиете ли нещо?

# 193
Напоследък и аз съм с главоболие, по скоро от стрес. Нищо не пия, търпя си за сега. Следващата седмица съм при док. и ще се консултирам с него, нещо не ми се рискува на своя глава да пия парацетамол 😫

# 194
Аз съм на 25 и аз също пуша, а преди да разбера, че съм бременна бяхме на рожден ден и съм пила доста, но лекарката каза че много са като мен и няма проблем. Важното е след това да не се пие и пуши. И в крайна сметка не може да се върне времето назад.

Общи условия

Активация на акаунт