Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 395
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
При мен и варненската ми АГ и софийската бяха на едно мнение, изписаха ми вагинално 3х2 утрогестан, заради задържан фоликул, 7см киста.. изследвах си прогестерон на своя глава и беше в нормата за седмицата, но и двете са категорични, че по-добре повече прогестерон и шанса да се спука кистата е по-голям, иначе упойката и лапароскопски ще я махнат, и то ако расте с този темп, ще е съвсем скоро Sad(. Вечер вдигам 37.4 температура, чудя се дали може да е от прогестерона, дали е нормално.. още два дни съм в карантина и ще отида при АГто да ме види.

Ти с ковид ли беше?
Аз края на декември и началото на януари бях с ковид и тогава разбрах, че съм бременна. Излекувах се от ковида и в последните няколко дни от карантината ми почнах да вдигам температура 37,3-37,4. Порових в нета и видях, че е нормално при бременност. После говорих и с АГ и тя каза, че е нормално като си бременна да поддържаш до 37,4 температура и бях близо две седмици след кодива с постоянна температура и не пиех нищо така че не се притеснявай
Да, ковида сякаш отмина, но надвечер от нищото вдигам до 37.4 и заспивам за секунди..
Относно утрогестана, на мен ми казаха вагинално, защото иначе нямало да мога да стигна до работа Grinning какви неща претърпяваме, а мъжете на 37.1 вече се сбогуват Grinning

# 316
Да попитам нещо , бях днес на преглед и бебо е 9,28мм .По мои изчисления съм в 7гс+4д , на ехографа пише че размера отговаря на 7w0d+_4d
какво значи това ??Доктора каза че вс е наред , но аз доколкото чета в тази седмицата повечето са с по големи ембриони?

# 317
Здравейте,
пиша се и аз в групата с термин 06.09.
Имам едно детенце на 2г.7м. Двете ми бременостти са в следствие на инсеминации и дълги години борба. Първата бремеността беше кошмарна и накрая изкарана на легло заради шийка 1см, за щастие завърши благополучно. Понеже бремеността ми е в следствие на процедура, очаквах резултат. Всичко беше добре докато не ми зацапа малко. Изписаха ми терапия и започнах на лежа. След няколко дни изкървих страшно много и си помислих най-лошото, отидох до спешното - едвам ме прегледаха, държаха се арогантно и едва ли не Божа работа, но ме прегледаха и ембриончето беше там. Отказаха ми хоспитализация и заминахме за съседен град. Там ме приеха, все още беше там и с пулс, една седмица инжекции и системи и от 04.1 съм на легло и една шепа хапчета и инжекции. Ям в леглото, от спалнята на дивана и обратно. От всичко най-много ми тежи, че дъщеричката ми страда, защото почти нищо не мога да правя, но някак го преглъщам и се опитвам да съм "пълноценна".
Аз също имам задържан фоликул и за сега АГ каза, че е само от полза, защото отделя хормони и спомага за задържане на бременността. Предполагам ще ми предстои и серклаж в близко бъдеще и това е от мен. Знаят само родителите ни, още е рано да споделям с приятели.

# 318
Здравейте,
пиша се и аз в групата с термин 06.09.
Имам едно детенце на 2г.7м. Двете ми бременостти са в следствие на инсеминации и дълги години борба. Първата бремеността беше кошмарна и накрая изкарана на легло заради шийка 1см, за щастие завърши благополучно. Понеже бремеността ми е в следствие на процедура, очаквах резултат. Всичко беше добре докато не ми зацапа малко. Изписаха ми терапия и започнах на лежа. След няколко дни изкървих страшно много и си помислих най-лошото, отидох до спешното - едвам ме прегледаха, държаха се арогантно и едва ли не Божа работа, но ме прегледаха и ембриончето беше там. Отказаха ми хоспитализация и заминахме за съседен град. Там ме приеха, все още беше там и с пулс, една седмица инжекции и системи и от 04.1 съм на легло и една шепа хапчета и инжекции. Ям в леглото, от спалнята на дивана и обратно. От всичко най-много ми тежи, че дъщеричката ми страда, защото почти нищо не мога да правя, но някак го преглъщам и се опитвам да съм "пълноценна".
Аз също имам задържан фоликул и за сега АГ каза, че е само от полза, защото отделя хормони и спомага за задържане на бременността. Предполагам ще ми предстои и серклаж в близко бъдеще и това е от мен. Знаят само родителите ни, още е рано да споделям с приятели.
Искрено се надявам нещата да се развият благополучно за теб. Следвай изписанитв хапчета и почивай колкото е възможно. Стискам палци!
Относно IrenB не чети нещо в интернет след като аг ти е казал, че всичко е наред. Прекомерната информация в нета понякога докарва големи тревоги

# 319
Да попитам нещо , бях днес на преглед и бебо е 9,28мм .По мои изчисления съм в 7гс+4д , на ехографа пише че размера отговаря на 7w0d+_4d
какво значи това ??Доктора каза че вс е наред , но аз доколкото чета в тази седмицата повечето са с по големи ембриони?
Ирен, като ориентир аз по календар съм 8 г.с. и 5 дни, но съм с дълъг цикъл и вероятно съм заченала по-късно спрямо 28 дневен МЦ. Онзи ден бях на преглед според ехографа съм 7 г.с. и 5 дни и бебето беше 13мм. Казах ми, че най-вероятно ще си навакса тази 1 седмица или дори да не я навакса си се развива нормално спрямо предния преглед.

33hope, силно се надявам скоро всичко да е наред и да може пълноценно да си гледаш дъщеричката, а вие с бебето да сте добре! Късмет!

# 320
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна, но идвам да ви разкажа какво ми се случи на прегледа миналата събота и да ви попитам в коя седмица за първи път чухте сърчицето на бебчето?
Бях на преглед при д-р Щърбанова миналата събота, беше някакъв страшен ужас от бременни, които идваха все повече и повече, докторката мнооого бързаше, влязох 3 часа след уговореният час, до тук както и да е. Бях точно в 6+1 и ми беше казала да отида, за да видим как се развива, вече има ли ембрион и сърчице. Прегледа ме тя (не е много по обясненията, доста лаконична), каза, че има ембрион и ми показа сърчицето, след което го пусна да чуем, опита 3 пъти, но нещо не се чуваше, според мен не можеше да го хване, защото на монитора се виждаше как бие и ми каза “ох, нещо не мога да го чуя, чувам нещо ама е по-бавно, не е това, което трябва да е, хайде ела след 1 седмица пак и после ще те запиша на ЖК” … Е, момичета, можете да си представите как се почувствах….. Беше събота следобяд, не знаех какво да правя икъде да отида, но се сетих за Фемина и отидох направо там. За мой късмет веднага ме приеха. Докторката каза, че всичко е наред, че сърчицето си има пулсации, но нямало да пуска звук, защото цитирам: “това не знам кой доктор ти го прави, но е ужасно неправилно, сърце не се слуша до…” (8-ма ли 10-та ли, не си спомням коя седмица каза) и малко се поуспокоих, въпреки че все още не знам какво се случва. В понеделник съм на преглед отново, при желаният от мен лекар в Токуда и се надявам всичко да е наред.
Но исках да ви попитам вие в коя седмица чухте сърчицето за първи път?

# 321
Darling, не се притеснявай според мен. Ще ти разкажа на последния преглед моят доктор какво ми каза. Бях по ПРМ 6+6, ембриончетата отговарят на 5+6. Виждаше се, че тупкат точно както при теб. Той се опита да пусне доплера, чуха се буквално няколко тупкания и каза, че понеже реално е много рано и те са още мънички, пулсациите им се заглушават от моето дишане и от всяко движение на тялото. Затова не могат да се чуят хубаво, вжаното е, че се виждат. Каза, че са около 120, което по принцип е малко, но и те са малки и ще се засили със сигурност след седмица-две.

# 322
Darling, знам как се чувстваш. Бъди спокойна! Ще се чуе то, щом го има. Мисли позиивно. Докторите понякога не са много тактични. Можела е да ти обясни или да се измъкне нещо, за да не те плаши. Хем знаят колко сме лабилни и неспокойни..... Важното е, че си тупка сърчицето Simple Smile

# 323
Darling, някои лекари са такива за съжаление. Аз снощи бях при д-р Вецев и понеже бях толкова увлечена да видя има ли ембрион, а той ми пускаше и Доплер, че доктора ми каза: ти чу ли сърцето на бебето? Аз: нее! може ли пак? Grinning. Та така! Снощи чухме сърцето в 7+1 ГС. За съжаление кръвотокът отново не е много добър, въпреки, че ембриончето се развива ок. Трябва да приемам аспирин, но имам малка язва на стомаха и докторът ми каза да го слагам ректално :О. Направо не знам как ще я карам, но дано да е до финал!

# 324
Момичета, аз днес сутринта бях на преглед, даже с таткото, защото очаквах да чуем пулс (четейки различния опит на всички) и да чуе и той, но лекарката каза, че е рано още.
Но всичко е наред, в амб.лист е писала, че има сърд.дейност.
Иначе съм в 7 + 1

# 325
Аз бях на преглед преди няколко дни в 7ма сед и 4 дни и чухме сърчице. Бях и с таткото и доктора пусна да чуем за няколко секунди. Развива се добре, около 1,35 см беше. Сега ме викат чак края на февруари за скрининг и изследвания, а на мен ми се струва толкова далече.. 😩

# 326
Мисля, че има значение апаратурата. Във Варна бях на преглед в 6г.с. и докторката каза, че след две седмици ще чуем пулс. В София бях три дни след това и чухме пулса, и с предната ми бременност имах спомен, че в 5г.с. чух сърчицето пак при Попова в София. Вчера (8г.с.) бях при Варненската и чух и там пулсчето.Simple Smile

# 327
Със сигурност има значение апаратурата. При следящата ме АГ не е много добра май :/
Бях при нея в 5+6 дни и каза че има пулсации, но не пусна пулс. Извика ме след 2 седмици.
Така миналата седмица на 7+6дни чухме пулс.
Сега ме вика след още две седмици за ЖК, изследвания и т.н

# 328
Ами аз уж затова избрах Вита, за да съм сигурна, че апаратурата ще е нова, хубава и няма да ме стряскат, а точно това стана…
И като съм започнала поне и да се оплача, че както почти нямах симптоми, от вчера ми е лошо постоянно, не чак прекалено и да повръщам, но не ми е приятно. Много странно как това се случва чак от 7 г.с.

# 329
Darling, ти успя ли да се запишеш при д-р Атанасова? Аз не успявам изобщо да се свържа с отделението.

Общи условия

Активация на акаунт