Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 374
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, в 8гс съм и съм с ковид. Чувствам се отпаднало и леко ме наболява гърлото. ЛЛ ми предписа това- Авирон рапид 3 по 2 тб, зинсед 2 по 1, акард 75 мг по 2 вечер, 10 дни.
Някой да знае дали са противопоказателти по време на бременност?

# 331
Ами аз уж затова избрах Вита, за да съм сигурна, че апаратурата ще е нова, хубава и няма да ме стряскат, а точно това стана…
И като съм започнала поне и да се оплача, че както почти нямах симптоми, от вчера ми е лошо постоянно, не чак прекалено и да повръщам, но не ми е приятно. Много странно как това се случва чак от 7 г.с.
Здравей, Дарлинг,
И аз реших да се следя във Вита, в събота последно бях на преглед при др. Николов ,по календар се водя в 9+2 г.с. , но вървя със седмица назад . На 17.01 др-а ми пусна сърчицето . Ако искаш може да пробваш при него , за сега съм много доволна .
П.С. Много от колегите от АГ били с ковид .

# 332
Ами аз уж затова избрах Вита, за да съм сигурна, че апаратурата ще е нова, хубава и няма да ме стряскат, а точно това стана…
И като съм започнала поне и да се оплача, че както почти нямах симптоми, от вчера ми е лошо постоянно, не чак прекалено и да повръщам, но не ми е приятно. Много странно как това се случва чак от 7 г.с.
Здравей, Дарлинг,
И аз реших да се следя във Вита, в събота последно бях на преглед при др. Николов ,по календар се водя в 9+2 г.с. , но вървя със седмица назад . На 17.01 др-а ми пусна сърчицето . Ако искаш може да пробваш при него , за сега съм много доволна .
д-р Николов от Монтана ли ?

# 333
Здравей, Дарлинг,
д-р Николов от Монтана ли ?
Ммм не мисля , за София-МБАЛ и ДКЦ  Вита става въпрос

# 334
Момичета, как сте?
Да споделя, правих си ПКК и ми излезе нисък хемоглобин, с който сега си обяснявам доста ефекти - постоянна умора, задух (тежи ми нещо все едно, без да качвам кг), бледа кожа.. и доста се притесних като четох по форумите за вреди от ниския хемоглобин.
Другата седмица съм на лекар и ще го видим как ще го лекуваме.

# 335
La Sonrisa няма страшно. Ще ти го изпишат като добавка и си готова.

# 336
Здравейте, дами. Честито на всички, очакващи чудото си през септември. Записвам се и в тази тема, с днешен положителен тест и ориентировъчен термин в началото на октомври, но ще ви следя с интерес.
Имам момченце на годинка и месец и нямам търпение за бебешки ритничета отново.
Целувки и успехи на всички. 🙂

# 337
Little Rockstar, добре дошла! Да ти е леко и успешно до края Simple Smile

Момичета, мислите ли да правите пренатест и насочили ли сте се към някой конкретен. Говорили ли сте с АГ-тата си по този въпрос. Аз лично ще говоря с моя на следващия преглед на 11.02, когато живот и здраве ще съм в 9гс+2 и ще взема решение, но дотогава ми е интересно да чуя и вашите мисли и мнения Simple Smile

# 338
Притеснява ме единствено този задух, но да, Parusheva, с някакви добавки ще стане работата. Благодаря ти!

Иначе пренатест мисля да правя, още не съм го обсъждала с АГ, засега само се информирам в интернет, какви, колко са и така..

# 339
Здравейте на всички мимичета. Аз съм с термин 1.10, но след като видях , че Little rockstar се е записала се присъединявам и аз. Blush
Търсих тема за октомври, но не намирам.

На 9.02 съм за пръв път на лекар. По изчисления съм в 5г.с +1. Надявам се всичко да е ОК. Нямам никакви симптоми още, само леко болезнени гърди и зърна.
И аз мисля за пренатест, нямам представа какъв да правя. Мисля да го обсъдя с лекаря който ще ми прави феталната морфология за мнение.
Поздрави на Парушева и ДарлингHeart

# 340
Здравейте и от мен и аз съм с термин 30/09-01/10 .
Успех на всички с бременеенето и до финал. 🍀

# 341
Здравейте! Запис да си се радваме и треперим заедно. На 34г. съм, имам момиченце на 3 г.и половина, преди това спонтанен аборт поради тромбофилия и сега - трета бременност с очакван финал 12.09. Приемам аспирин протект, утрогестан, алекарт и още няколко неща, водят ме “рискова”. Цял януари карам на легло, защото незнайно как, при все, че години наред не съм боледувала, успях да се разболея два пъти за един месец. (Първият път - от Ковид). Мдам. Та така, гади ми се, отпаднало ми е до немай къде, но се опитвам да гледам позитивно, няма да е все така, просто също като 33hope, страдам, че не се грижа за детенцето си, както си трябва!
На 100% бях решена за пренатален тест, и поради възрастта ми, и покрай тия боледувания, а следящото АГ (в Селена) едва ли не ми каза, че е загуба на пари 🤔 шах! Сигурно все пак ще направя, там работят с Prenatest.

# 342
Здравейте, момичета! Много се радвам, че групичката ни се разраства. Добре дошли на новите. С някой се познаваме добре и от другата ремичка. Като гледам и нашата е толкова уютна и приятна.
Аз на 1-ви стм на преглед и ще докладвам 😀.
Аз БХС и пренарест мисля да пропусна. Миналите 2 бременности не съм правила и всичко си е наред. БХС е просто една статистика, която ще ми изкара само акъла предвид, че ще съм вече от другия месец на 36. Пак ще го мисля за пренатеста, ама колоня към не като че ли. А не са и малко парите. Ще видя и вашите мнения да видим  някой ще има ли убедително да наклони взните. 🤓

# 343
Здравейте и добре дошли на новите попълнения!
За БХС и аз мисля да правя както и всичките фетални морфологии. Сестра ми ражда на скоро и ме убеждава, че няма нужда от многото изследвания ако на контролните прегледи всичко иЗглежда наред.
И аз съм чувала и чела, че този пренатест е излишен в случайте нА безпроблемна бременност.

# 344
Пренаталните тестове не изключват нуждата от амниоцинтеза, ако покажат проблем.
Фетална не бих пропуснала при никакво положение, а при първата фетална в комбинация с БХС обикновено се забелязва, ако има отклонения.
 Моят хемоглобин е много нисък, но аз съм и с таласемия и не е изненадващо. Ще обсъдим с лекаря на по-следващия преглед какво ще правим, май не е добре още от сега да почвам с Б12, а фолиева така или иначе пия от месеци. Предполагам, че ще трябва да посетя и хематолог. При предната бременност беше паднал до 70, не стигнах до кръвопреливане, но от 5-ти месец бях на инжекции Б12, само при мисълта потръпвам.

Общи условия

Активация на акаунт