Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 361
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте дами записвам се И при вас. Вече се записах при октомврийските. Първи ден на последен цикъл (нередовен) 26.12.21... вече два положителни теста с бледи но розови чертички. Пожелавам ви леко бремнеене и пухкави бебоци ❤❤❤  Ще ви следя с интерес. Предполагам че ще е октомвриски термин, но с такъв цикъл като моя... нищо не се знае.

# 346
Привет!
Това е трета бременност за мен. Имам две момичета на 8 и 6 години. Различно е този път или всичко съм забравила - и двете са вариант.Wink Терминът ми е 22.09, а следващият преглед, който очаквам с нетърпение - 11.02.

# 347
Аз БХС и пренарест мисля да пропусна. Миналите 2 бременности не съм правила и всичко си е наред. БХС е просто една статистика, която ще ми изкара само акъла предвид, че ще съм вече от другия месец на 36. Пак ще го мисля за пренатеста, ама колоня към не като че ли. А не са и малко парите. Ще видя и вашите мнения да видим  някой ще има ли убедително да наклони взните. 🤓

Аз с моите 36 навършени Simple Smile (чувствам се праисторическа) също няма да си причиня БХС. Много неща проучих за него и статистика, обоснована на възрастта ми, не искам да чета. Моят план поне в момента е в 10+ седмица да направя пренатален (Пренатест е марка и е най-скъп), като открих информация за такъв на Invitae, който правят в Св. Марина във Варна за около 320лв.
Ще се самозакарам до там (от Пловдив) и ще го свърша за 1 ден.
След това, 11+ ще мина и един ранен скрининг за хормонални аномалии и оглед на плода при специалист по ФМ в Пловдив (около 160лв.).
Така мисля, че покривам ранните рискове напълно и без БХС, за което доста жени са алармирали, че е много неточна статистика.
Днес вечерта съм на втори преглед за сърдечна дейност (най-накрая в 8г.с. + 1ден) и ще разпитам подробно за тестовете и БХС.
Имам доверие на лекарят си макар да не е фен на многото изследвания.
Ще споделя мнението му.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 09:34 от Milo_Milo

# 348
Върнах се назад да чета… и се включвам пак!…
Тъй като съм на античните 39 години, смятам да си правя пренатест. АГ-то предлага от две различни фирми, цените са сходни - едните имат промоция със стволови клетки, ако пуснеш тест при тях.
Предишните бременности изкарах на клексан от-до, заради тромбофилия. Сега даже не съм пробвала да си търся инжекции. Докторът каза, че няма никъде заради ковид… Общо взето, има голям шанс всичко да приключи, но…
Заради другата ми мутция трябва да приемам повече фолиева киселина, тъй като не я усвоявам.

# 349
Здравейте дами записвам се И при вас. Вече се записах при октомврийските. Първи ден на последен цикъл (нередовен) 26.12.21... вече два положителни теста с бледи но розови чертички. Пожелавам ви леко бремнеене и пухкави бебоци ❤❤❤  Ще ви следя с интерес. Предполагам че ще е октомвриски термин, но с такъв цикъл като моя... нищо не се знае.
Честито, пропуснала съм те в групата на Рейв. Леко бременеене!
Frausto, честито и на теб! Лека бременност и до финал!

# 350
Miloпри кой ще ходиш на ФМ в Пловдив? Аз съм се спряла на Борис Стоилов, някой да е чувал за него ? Аз съм от Бургас.

# 351
...Моят план поне в момента е в 10+ седмица да направя пренатален (Пренатест е марка и е най-скъп), като открих информация за такъв на Invitae, който правят в Св. Марина във Варна за около 320лв.
Ще се самозакарам до там (от Пловдив) и ще го свърша за 1 ден.
След това, 11+ ще мина и един ранен скрининг за хормонални аномалии и оглед на плода при специалист по ФМ в Пловдив (около 160лв.).
Така мисля, че покривам ранните рискове напълно и без БХС, за което доста жени са алармирали, че е много неточна статистика.
Днес вечерта съм на втори преглед за сърдечна дейност (най-накрая в 8г.с. + 1ден) и ще разпитам подробно за тестовете и БХС.
Имам доверие на лекарят си макар да не е фен на многото изследвания.
Ще споделя мнението му.
Моля те като приключиш с пренаталния тест, да ни опишеш подробно всичко - къде точно се намира лабораторията, запазваш ли си час, къде става плащането и т.н

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 13:25 от «Sonya»

# 352
Miloпри кой ще ходиш на ФМ в Пловдив? Аз съм се спряла на Борис Стоилов, някой да е чувал за него ? Аз съм от Бургас.

На него съм се спряла също.
Той е от малкото специалисти в България, които са сертифицирани да извършват ФМ.
Има доста имена които се спрягат в Пловдив, но категорично се спрях на него. За останалите спрягани лица не открих да са сертифицирани.

Sonya, наканила съм се да си запазя час за края на февруари.
От проученото от мен разбрах, че се запазва час по телефон. Изследването се извършва в генетична лаборатория, ет.2  в УМБАЛ Св. Марина, гр. Варна. Там ти взимат кръв за изследването и се подготвят документи за изпращане на пробата в Щатите. Заплащат се 150лв. След това се прави регистрация с сайта на Invitae, където ще се получат готовите резултати. Там се заплаща остатъкът от сумата с карта в размер на 99$. След около 10-тина дни излизат резултатите. От Св. Марина също се обаждат за да информират за получаването им. Това което разбрах е, че фалшиво положителният реузлтат за 3-те основни тризомии е под 1%, а точността на резултатът - около 99%.За съжаление, към момента го октивам като възможност само във Варна.
В началото ми се стори доста ниска цената, но след като се информирах разбрах, че теста лежи на същия принцип като останалите широкозивестни тук. Разликата в цените - ами търговски принцип за съжаление.
Когато имам повече информация ще пиша допълнително.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 13:10 от Milo_Milo

# 353
Здравейте реших и аз да се включа…
терминът ми е на 23.09.22 разбира се ако всичко е наред и най вече сме живи и здрави…
ще следя с интерес всичко понеже ми е 1ва бременност😇
в момента съм в 6 г.с. и 4 дни
утре имам преглед и чакам с нетърпение да видя какво се случва и дали всичко е наред

# 354
Аз ли нещо не съм добре.. На 17.01 първи преглед, имало сърдечен ритъм, не се опита да го хване. Днес пак бях на преглед, отговаряло си всичко, има сърдечен ритъм, но пак не ми пусна сърце. Сега ме вика след една седмица, защото после съм щяла да правя биохимичен и след това запис за жк. На всички ли ви пуснаха сърчице или аз изтерясвам? Иначе ме увери, че всичко е наред, но аз имам един спонтанен преди и малко съм в шаш.

# 355
Аз ли нещо не съм добре.. На 17.01 първи преглед, имало сърдечен ритъм, не се опита да го хване. Днес пак бях на преглед, отговаряло си всичко, има сърдечен ритъм, но пак не ми пусна сърце. Сега ме вика след една седмица, защото после съм щяла да правя биохимичен и след това запис за жк. На всички ли ви пуснаха сърчице или аз изтерясвам? Иначе ме увери, че всичко е наред, но аз имам един спонтанен преди и малко съм в шаш.

И аз не знам кога го пускат това сърце. Аз до сега бях на преглед в 7 седмица и видяхме пулсации, тя потвърди, че има пулс, но такъв не чух. Явно всеки лекар го пуска по различно време

# 356
Днес бях на преглед, най после при докторката, при която исках… уверих се, че има защо да я хвалят толкова, страхотно отношение, нищо общо с предишната, но минавам по същество… в 7 г.с. съм вече, пусна ми ПКК и други изследвания, но сега забелязах, че хемоглобина, хематокрита и еритроцитите са под нормата, което доста ме притесни след прочетеното в интернет. Не знам как се оправя и дали може да навреди в момента на бебето?! А по-лошото е, че от стари изследвания забелязах, че и преди са били понижени, но с по 1-2 единици, тогава впоследствие изследвах желязо, ЖСК, феритин и други - нямаше проблем и така го оставиха нерешен казуса.

Относно сърчицето, за което сте писали по-нагоре, мен нали ме бяха стреснали, че нещо не се чувало. Е, днес новата ми докторка отново потвърди, че няма никакъв проблем с него, бие си нормално и още преди да и кажа, че са ме стреснали, че не бие добре, тя каза “мога да ти го пусна, но не искам, защото в толкова начален етап това крие рискове и не е хубаво”. После и казах, а тя отговори, че всичко си му е наред. Така, че предполагам затова все още не са ви пуснали да чуете сърчицата.

Добре дошли на всички нови момичета, а на тези от старата ни темичка Hug Heart

# 357
Darling много хубава новина. Хубаво е когато лекарите работят с желание. Личи си в отношението и заряда. Пожелавам ти скоро да чуеш сърчицето ❤❤❤

# 358
На мен ми пуснаха и двата пъти сърчицето да го чуя в 6гс +2 дни и 7+4.Но мисля , че не на всяка апартура може да се чуе .Пърия път беше в Марковс ( бях първата пациентка в новата клиника всички апаратури са чисто нови и последно поколение ) втория път при моя си лекар д-р Даскалов в Тина Киркова .Да ви кажа честно толкова много вярвам на д-р Даскалов, че дори и да не ми то беше пуснал да го чуя а да ми беше казал само “всичко е наред” пак щях да съм ок .Просто се отпуснете ( зная че е трудно и на мен ми е Simple Smile)) и щом лекаря ви казва , че вс е наред и му имате доверие вярвайте му .И аз бях истерясала, че бебо по размери е малко по малък, но после реших, че вместо да истерясвам да се отпусна и да вярвам на лекаря си и на волята на БОГ.Горещо ви препоръчвам д-р Йован Даскалов ако сте от София , аз съм брутална истеричка -постоянно търся под вола теле , но този лекар при все,че не си представях,че ще отида при мъж гинеколог , така че успокой такава вяра ми дава всеки път че хиляди пъти пак бих избирала него .Успех и дано всички родим едни здравички дечица

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 22:00 от IrenB

# 359
За спокойствието на момичетата, на които АГ не е пуснал апарата да се чуе сърчицето на точица-не се безпокойте, ще Ви го пусне някой от следващите прегледи. Щом се вижда пулсация, растеж на бебето по седмици, значи всичко е наред. С първата ми бременност не ми го пуснаха първия, че дори и следващите пъти да чуя, но ясно се виждаше как бие, пулсира и го измериха колко е.
Ако се безпокоите, помолете. Няма нищо лошо. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт