Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 346
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро на всички!

Вчера вечерта бях на преглед за да чуем/видим сърце.
Помолих да го пуснат, тъй като не виждах добре пулсациите му. Ембриончето си отговаряше точно на 8г.с. + 1д. с размер 1,71см.
Текна ми неканена сълза и благодарих на лекаря, ей така, просто благодарих за това което ми показва.
Чувството е като никое, няма аналог с който да го сравня!

Сега, за да не е мелодраматично, да мина към по-информативната част.
Посещавам АГ от над 10г. и му имам доверие. Мин. година правих и цветна снимка при него. Много професионален и премерен, не е привърженик на излишни процедури, изследвания и медикаменти.
Понастоящем работи в Селена.
Обсъждахме БСХ и Пренатални. Потвърди това което бях проучила - БХС работи по алогитъм, в който възрастта на майката като показател дава голяма тежест в изчисленията, поради което на жени над 35 почти сигурно ще даде висок риск за Даун и ще я остави крайно разтревожена. Затова говорихме да го пропуснем. Смята го за неточен при моята възраст.
Спомена, че може да се доверим на резултатите от пренатален тест, като каза, че е добър скринингов метод с голяма точност, ако разбира се може да си го позволят бъдещите родители.
ранната ФМ също си остава.
Така че, след 2 седмици ме вика пак и тогава се разбрахме да обсъдим пренаталните. Май ме насочва към Пренатест, но ще видим. Тогава ще съм и в 10+1.
Оставам си само на фолиева, мога да спортувам аеробика и йога и мога да си пия по 1 кафенце без проблем.
Каза да си хапрам каквото ми се яде. Но то аз съм като небременна - нямам гадене и никакви промени във вкусовете и предпочитанията за храна.
Директно ме записа на ЖК и ми пусна направления за изследвания.

Да имате спокоен и безоблачен ден! Hug

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 09:42 от Milo_Milo

# 361
Milo_Milo, супер новина! Нека да бъде все така до финал.
Аз всяка седмица ходя на лекар, усещам, че тази тревога ми влияе на подсъзнателно ниво и сънувам странни неща, събуждам се през нощта. Бях на гастроентеролог, за да се консултирам относно пиенето на аспирин. Казаха ми да си го пия, защото язвата, която съм имала, вече най-вероятно се е затворила, но снощи от притеснение ли..наистина ли ме заболя корема.

# 362
Joyforall, интензивните, реалистични сънища на този етап са нещо нормално.
Всички имаме различни тревоги - години, медикаменти, заболявания и тревогата ще си стои винаги, но ако успеем да намерим нещо, което да ни успокоява и да ни прави оптимисти-идиоти в този момент, ще е най-доброто, което може да направим за себе си.
Последните години май помъдрях и успях да стана по "дзен" и сега ми е много полезно.

Спокойствие и вяра! Heart

# 363
Milo_Milo, супер новина! Нека да бъде все така до финал.
Аз всяка седмица ходя на лекар, усещам, че тази тревога ми влияе на подсъзнателно ниво и сънувам странни неща, събуждам се през нощта. Бях на гастроентеролог, за да се консултирам относно пиенето на аспирин. Казаха ми да си го пия, защото язвата, която съм имала, вече най-вероятно се е затворила, но снощи от притеснение ли..наистина ли ме заболя корема.
Ходиш на лекар поради реални проблеми или поради обичайните тревоги? Бъди по-спокойна и вярвай, че понякога е по-добре да знаеш по-малко, за да се притесняваш по-малко Simple Smile

# 364
Ходя, защото се водя високорискова, миналата ми бременност приключи в 16 седмица Sad. Установи се недобър кръвоток и ходя, за да го проследяваме. Много ме е страх, че пак няма да се получи.

# 365
Привет!
Записвам с термин около 20 септември. Тона ще ми е второ бебче, първото се роди през май миналата година Grinning Днес бях за първи път на преглед и бебето се определя като 6+5 гестационна седмица.
Още е рано, но имате ли някакви идеи или предпочитания къде да раждате?
Бях на преглед във Вита и лекарят ми препоръча и пренатален тест и БХС. Знам, че БХС винаги изкарва завишен риск заради възрастта, но той каза че освен за Даун, Едуардс, Патау и т.н БХС гледало и за проблеми със сърцето и други подобни. Това не го знаех. Та сега се чудя да правя и двете. Иначе съм правила само пренатален тест с предното бебе. В момента съм на 40.

# 366
Добре дошла! Да ти е леко и успешно до края.

Аз също се следя във Вита. Вероятно ще раждам там. Първото си дете също го родих там, още в старата база. Имаха доста трески за дялане, дори тогава бях доста разочарована, но след всичкото четене стигнах до извода, че май никъде няма да е всичко супер, така че си оставам там. При кой се следиш?

# 367
Аз днес си направих кръвните изследвания, които ми пуснаха на 25ти. Още не съм ги прегледала, дано всичко е в норма. Иначе моето АГ ми каза само да си ида на БХС, без ранна фетална морфология, а за пренатестовете дори не стана и дума. Аз съм на 28, не знам млада ли ме смята Grinning аз си мислех, че дори съм закъсняла, но както се вика когато му дойде времето.

# 368
pan_pan при Дойчиновски. Имаш ли наблюдения?

SunLove Много си млада, да Simple Smile Ами моят лекар каза, че препоръчвал пренатални тестове на жени над 30 или над 35. Не го слушах добре, защото съм далече и от двете възрасти Grinning

# 369
Galapagos, и аз при него Simple Smile Преди бях при други и реално чак, когато разбрах че съм бременна започнах при него. Вече 2 пъти съм била и засега съм много доволна. Толкова е спокоен и ведър тоя човек, изглежда адекватен и разумен. Чак ме е яд, че не съм ходила и преди при него Simple Smile

# 370
Galapagos1, би ли споделила кой пренатален тест прави миналата година.
Ще са полезни отзиви.

# 371
Galapagos1, би ли споделила кой пренатален тест прави миналата година.
Ще са полезни отзиви.

Правих си vision основен пакет в мц афродита - за Даун, Едуардс и Патау.

# 372
Момичета, появи ми се ръждиво-кафяво кървене - като стара кръв. Днес съм на преглед следобед и се чудя дали да ходя веднага или да изчакам следобеда..

# 373
Момичета, появи ми се ръждиво-кафяво кървене - като стара кръв. Днес съм на преглед следобед и се чудя дали да ходя веднага или да изчакам следобеда..
Съгласно моят опит, изчакай до следобяд, но лежи през цялото време. При мен започна така  отлепването на плодното сакче. Дано при теб е нещо друго. На мен ми се появи на 02.01 и чак на 05.01 отидох на преглед.

# 374
Чуйте се с доктора, но ако те накара да изчакаш до следобед, най-добре лягай и почивай.

Общи условия

Активация на акаунт