Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 345
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
На някой случвало ли се е леко кафеникаво зацапване ?Аз съм 8г +3 д и от снощи леко кафеникаво зацапване , което днес е малко по обилно .Обадих се на лекаря , каза утре в 11 при него , до тогава да почивам , но се притеснявам Sad(

# 376
Случва се на много жени по време на бременност. Спокойно, гледай да полежаваш! Докторът ще те прегледа и най-вероятно ще изпише прогестеронов препарат (дуфастон или утрогестан), който много жени приемат по време на бременност, и в който няма абсолютно нищо страшно!

# 377
Случва се на много жени по време на бременност. Спокойно, гледай да полежаваш! Докторът ще те прегледа и най-вероятно ще изпише прогестеронов препарат (дуфастон или утрогестан), който много жени приемат по време на бременност, и в който няма абсолютно нищо страшно!
То това ме притеснява повече от 3 седмици приемам утрогестан 3х2 вагинално и въпреки това се появи това

# 378
То това ме притеснява повече от 3 седмици приемам утрогестан 3х2 вагинално и въпреки това се появи това
Аз слагам от 1месец утрогестан, а дуфастон и естрофем пия от средата на декември профилактично, зацапването ми още не е спряло. Явно трябва повече време. Аз получих отлепването(мое мнение), защото на 30.12 и 31.12 се пързаляхме много с малката, дърпах я с шейна, носих я, изобщо доста се натоварих и подцених ситуацията. Затова се пазете момичета!

# 379
Някъде бях чела, че при кървене не се поставят вагинално, а се приемат орално. На мен също веднъж ми го изписаха вагинално при кървенеи и то си спря, но после изчетох доста литература по въпроса и пишеше, че не е препоръчително. Успех дано спре скоро че си е дискомфорт ❤❤

# 380
33hope, случайно да си с отрицателен резус фактор?

# 381
Здравейте момичета и аз се включвам при вас след положителен тест, прегледът ми е на 8.02. Много се надявам всичко да е наред. Първа бременност ще ни е и много се вълнуваме

# 382
33hope, случайно да си с отрицателен резус фактор?

Не + е.
Попринцип като лежах в болницата ме караха да го пия точно заради кървенето, но моят АГ каза вагинално, та слушам и изпълнявам. Не се и замислих, доверила съм му се изцяло на преценката.
Да не стресирам някой с това зацапване, но аз през този месец си имах 2 пъти обилно ярко червено кървене, може би заради голямото отлепване се чисти толкова бавно.

# 383
При мен си се появи розово снощи. Правих йога през деня, къпах се и след това. По-късно беше ръждиво червено. Следобед ще ходя на лекар да видим каква ще я свършим.

# 384
Момичета, а някой знае ли добро студио за йога за бременни в София? Благодаря!

# 385
Момичета при голяма част от вас се появява зацапване в последните седмици, а аз такова все още нямам и не съм имала. 8+5 съм и се чудя нормално ли е вие да имате, а аз да нямам?

# 386
Аз също нямам и с никоя бременност не съм имала и са си завършили благополучно. Според мен много жени се опрлакват от процапвания, та е нормално, но  все пак трябва да се порвери дали наистина е нормално или не. Има си също норми, кото трябва да се следят. Аз бих откачила, ако имам зацапване. Кой знае какво ще ми се върти в главата. Запазете спокойствие момичета всичко ще е наред. Почивайте и си идете на преглед да казат специалистите има ли място за притеснение.
Аз вчера си бях на преглед. Всичко е наред. Вървим едрички. Пусна ми хиледа изследания. Исписа ми вит. Д веднъж седмично и Б12. Кръвната ми захар е завишена пак, въпреки, че малко съм я смъкнала. До сега не съм имала проблем със захарта, та сега чета и се образовам. Може да се наложи и обременяване.

# 387
Момичета при голяма част от вас се появява зацапване в последните седмици, а аз такова все още нямам и не съм имала. 8+5 съм и се чудя нормално ли е вие да имате, а аз да нямам?

Разбира се, че е по-хубаво да нямаш. Аз с първата бременност не съм имала зацапване. С втората имах, но то не беше причина за аборта, случи се около 7 седмица. Просто матката ми има лека седловидност, а ембрионът се беше закачил в едната част, та другата беше започнала да се "лющи" като при цикъл около датата на очаквания такъв. Така ми обясни лекарят тогава.
Бебето беше спряло да се развива в 14 седмица, а аз разбрах в 16 и не съм имала никакво прокъряване след като е спряла сърдечната дейност.

# 388
Аз продължавам да си се чудя, моята АГ не пуска кръвни преди жк. Не мога да разбера защо.

# 389
Аз съм в 8+6 г. с.  и на мен не са ми пускали никакви изследвания...  Лекарката ми каза, че ако всичко е наред следващия път ще ме насочи към жк и скрининг. ( аз съм при репродуктивен все още, след инвитро и чакам близнаци) ☺️

Аз продължавам да си се чудя, моята АГ не пуска кръвни преди жк. Не мога да разбера защо.

Общи условия

Активация на акаунт