Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 338
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Моят АГ днес също ми каза, че не трябва да изследвам нищо, въпреки че го питах изрично. В 6 + 2 г.с. съм.

# 391
На мен АГ ми пусна кръвна картина, желязо, общ белтък, но най-вече заради таласемията и да прецени дали от сега да ме следи и хематолог.
 При предната бременност първите ми изследвания бяха към 10-11 седмица чак.

# 392
И аз бях на преглед днес и нищо за нови изследвания и при мен, само ПКК ми каза да направя предния път и днес занесох резултатите.
Изписа ми хапчета за ниския хемоглобин и това беше.
След две седмици пак ме вика. Каза да си взема направление за гинеколог с конкретен номер, който ми даде, да не е направление за ЖК.
За утрогестана питах как да го приемам, тя ми каза както искам?! И сега не знам, май че ще го пия, иначе нямам зацапвания (четох,
 че често, заради това го изписват).
Много добавки станаха за пиене иначе..

# 393
Моите изследвания са добре. Даже хемоглобина ми е 125, а по принцип съм с нисък, винаги е на долна граница. Добре, че на своя глава си пуснах витамини Д и В12, имам дефицити и ще трябва да ги попълваме.
Парушева, какви дози и марки на витамините са ти изписали?
La Sonrisa, интересно ми е какво са ти изписали на теб за нисък хемоглобин. На мен АГ ми каза вагинално утрогестана, бях го пиша през устата и се чувствах като парцал. Каза ми че е от него. Ако можеш да избираш по-добре вагинално го слагай.

# 394
Sunlove, изписа ми Sorbifer Durules.

Май вагинално ще го слагам и без това съм като парцал.. такава умора от правене на нищо имам..

# 395
La Sonrisa, изследвала ли си желязо. Това, което са ти изписали до колкото разбирам е за желязо-дефицитна анемия. Има и други анемии и е добре да знаем коя имаме, за да я лекуваме адекватно. Може би и аз трябваше да изследвам желязо, ще питам АГ другия път.

# 396
SunLove, направи ми впечатление, че е за желязо-дефицитна анемия, но като ми го е изписала и си го взех.

Иначе аз знам, че имам дефицит на Вит Д, желязото го бях изследвала преди 6м и беше ок, но май е време пак да си го пусна.

# 397
Момичета, съветвам ви да си следите сами витамините и минералите, защото повечето гинеколози не ги пускат. Например, може да не знаете, че имате генетичнамутация за неусвояване на б-витамините и да приемате форма на фолиевата киселина, която не усвоявате. Един хомоцистеин може да ви покаже това, ако е висок. Бебето много дърпа и след 12 седмица може да се окажете с дефицити. Желязото е много важно да е поне 15, за да не развиете анемия след раждането. Аз с първата си бременност нищо от това не следих и след раждането имах бебешки имунитет. Дори и да не ви ги пускат АГ, пуснете в12, вит Д, желязо, хомоцистеин и си следете нивата. Трябва да са по-близо до горната граница.

# 398
Joyforall, аз затова и започнаха да чета темите тук. Човек в днешно време сам трябва да се следи и лекува. Благодаря ти за информацията.
Иначе моите нива на витамин  Дса 38 с референтни стойности от 50 нагоре. А за В12 ми е 138 с референтни стойности от 140. Дано лесно се лекува този дефицит. Ще гледам да пусна скоро и други изследвания.
А да ви питам вие в коя лаборатория ходихте. Аз обикновено в Цибалаб ходя. Доволна съм. Но онзи ден съм чакала 1 час. Не стига че гладна, Ами и в студа. Grinning то лошото е, че една жена обработва и ЕГН вписва и кръв взима... Дали има някъде лаборатория, която става по-бързо? За София питам.

# 399
Аз съм в Бели Брези и ходя в Клиника Малинов. Цибалаб са ок, но много се чака. Може и в Бодимед да пробваш.   Sun love,  вземи си б12 обезателно и го започвай. Аз успях да го вдигна с този на  natural factor в цикламена опаковка, метилиран. За Вит. Д ти препоръчвам спрейчето на  better u, с лъжица зехтин или тахан, сутрин. Не го взимай вечер, защото блокира синтеза на мелатонин и може да ти повлияе на съня. За желязо - сорбифер и сироп Билкова кръв, далеч от кафе, млечни, вино (предполагам не пиеш Simple Smile.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 00:08 от Joyforall

# 400

Тези иследвания ми пусна АГ на втория преглед.
Кръводарител съм и винаги всички показатели са били в норма. Сега този нисък хемоглобин ме изненада.
Писах на АГ дали трябва да предприема нещо, тъй като следващия преглед е на 14-ти и той каза да не правя нищо.
Някак не ми е съвсем спокойно така.
Резултатите от урината не съм сигурна, че не са компрометирани. Сутринта съвсем забравих и бързах да пишкам.
Затова отидох до лабораторията само за кръвните.
Жената ми подаде една PVC чашка за кафе  и каза "Пишкай тук" 😳
Та сега си стоя и чакам, ама какво...
Ще пусна B12, B9 и желязо за да видя как са.
Благодаря за информацията, Joyforall 🤗

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 09:53 от Milo_Milo

# 401
Joyforall, благодаря за информацията. Blush
Milo, мисля, че не е проблем това с урината. Аз си бях взела от аптеката контейнр, защото откакто съм бременна се събуждам като по часовник в 6-7 часа за да пишкам. Grinning пише,че имаш бактерии в урината. АГ не ти ли каза нещо за това?

# 402
Milo, от чашката е. Пишкай в контейнерче вкъщи. Хемоглобинът ти е малко  нисък. Може да си пуснеш железен панел (желязо, наситен, ненаситен ЖСК и феритин).

# 403
Аз съм в Бели Брези и ходя в Клиника Малинов. Цибалаб са ок, но много се чака. Може и в Бодимед да пробваш.   Sun love,  вземи си б12 обезателно и го започвай. Аз успях да го вдигна с този на  natural factor в цикламена опаковка, метилиран. За Вит. Д ти препоръчвам спрейчето на  better u, с лъжица зехтин или тахан, сутрин. Не го взимай вечер, защото блокира синтеза на мелатонин и може да ти повлияе на съня. За желязо - сорбифер и сироп Билкова кръв, далеч от кафе, млечни, вино (предполагам не пиеш Simple Smile.

Преди да забременея изследвах много хормони и няколко лекари ме насочиха именно към Бодимед-била най-добрата в страната за хормони

# 404
Здравейте, в 10г.с. съм. От както съм видяла положителния тест декември месец всеки ден имам болки все едно всеки момент ще ми дойде, търпими са не са остри, но все пак дискомфортни. Въпросът ми е дали има и други като мен?
В 8г.с. бях на преглед и АГ каза че е нормално, а следващият преглед ми е другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт