Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 801
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
И аз препоръчвам по-скорошна консултация с ендокринолог. Предната бременност бях на Л-тироксин още преди да забременея тъй като ми беше над 2,5 стойността. През цялата бременност също го пих. Сега го следя стриктно и за момента го държа около 2, ако се качи почвам пак прием.

# 646
Да, трябва консултация, но не я стресирвайте толкова. Пролактина се качва и без проблем по време на бременност. Така че предполагам ще ти изпише само терапия за тсх.

# 647
Аз се записах на скрининг в надежда , днес ми обясниха, че е скрининг + фм, цената е 178лв, а ако са близнаци 230 лв, по нагоре в групата пуснах едно картонче със седмиците, в които се ходи на фм.
За болничния не разбрах точно какво питаш 😁 в Надежда има комисия за болнични, ако се водиш там на консултация, ще ти дават от там болничните, някой беше казал, че се плащат 40 лв, но не съм сигурна дали е така, на мен никога не са ми искали пари за болнични .

Благодаря, Лизи, аз се свързах и питах. Отказах скрининга, ще отида на друго място- където ще пуснат и бащата, но след това записах час за следене при моя си лекар отпреди там и ще видя как ще е. Разпитах ги за болничните, но не ми е хрумвало, че могат да взимат пари за тях, това е абсурдно. Освен ако не е измислен болничен и така да искат да ограничат измамите. В крайна сметка говорих и с отговорното лице от допълнителното и здравно и тя меп осъветва да си ходя на прегледите без да плащам пакет, така че ако нещо не ми хареса, винаги мога да ги сменя.
Къде е това място? И аз искам с бащата да ходя

# 648
Благодаря, момичета! За съжаление не съм от София и чак на 1 март ще пътувам до там,  в моя град има само двама ендокринолози с ехограф и са им заети часовете, но говорих с личния ми лекар и каза, че ще звънне на колегите си, за да ги помоли  по рано да мина на преглед 🙃

# 649
ReniY
Аз ще ходя в Марковс и там пускат и таткото , стига да има сертификат - така ми каза дамата, когато записвах час.

# 650
Аз след малко съм на лекар и нямам търпение. Надявам се всичко да е наред. По мои изчисления (ако гестационните седмици брой от последен цикъл и той е първа г.с.), то днес трябва да влизам в 9та г.с., т.е. 3ти месец, нали такя ??? Нооо, предния преглед докторът каза, че вървя с няколко дни назад, които щели да се изравнят с времето.
Искам да ви кажа, че мисля, че с втора бременност ще съм по-притеснена, защото вече знам много неща, освен това уча медицинска специалност и съвсем се филмиирам когато става дума за мен. Да не говорим, че с предишната бременност родих 1 месец преди термин, така и не се разбра от какво, тъй като нито аз нито бебето имаше проблеми....ноооо ......сега съвсем ме е страх на 32години до кой месец ще го износя:(

# 651
Здравейте 😊
Обръщам се към мамите с близнаци.
Имате ли усещането за тежест в таза, при мен го оприличавам на тежест при, която все едно всеки момент ще ми дойде.
Дали е нормално?🤔 Не съм имала такива усещания с предишните деца. Знам, че и всяка бременност е различна, но все пак си задавам въпроса.

# 652
Излязоха ми 2 отклонения в тестовете за тромбофилия,  някоя от вас има ли? Че да споделим:)

# 653
Заради такива болки ми предписаха но шпа 3х1, за да отпуска мускулатурата на матката, преди няколко дни се записах и на жк и този лекар ми каза, че не е хубаво да имам никакви болки и ми предписа и папаверин при нужда, но още не съм си купила, струва ми се прекалено, болките са леки, като придърпване...

Здравейте 😊
Обръщам се към мамите с близнаци.
Имате ли усещането за тежест в таза, при мен го оприличавам на тежест при, която все едно всеки момент ще ми дойде.
Дали е нормално?🤔 Не съм имала такива усещания с предишните деца. Знам, че и всяка бременност е различна, но все пак си задавам въпроса.

# 654
Излязоха ми 2 отклонения в тестовете за тромбофилия,  някоя от вас има ли? Че да споделим:)

Аз съм с тромбофилия. Бия фракси  и приемам натаспин. Какви са твоите? Аз нямам високорискови и съм с хетерозигот в тези, които имам, но кръвотокът не беше ок в началото.

# 655
И аз съм с тромбофилия, но този път (пу-пу) поне засега изследванията и кръвоотока са добре и съм само на натаспин.

# 656
Едното е хетерозиготен носител на Хаплотин А2 , другото е Носител на генотип 4g/4g
За сега ще съм на Ацетизал кардио нещо такова.
Не знам.дали се притесних, преди съм.споменавала, че съм имала паник атаки, днес час след прегледа, получих страшна паник атака, Сърцебиене, изтръпване на ръцете, на устата,чак започнах да завалвам приказките. Много неприятно........ и страшно даже бих казала. Едвам се успокоих

# 657
Само спокойно! Във форума има 1-2 теми за тромбофилиите с много полезна информация.
Изписали са ти най-ниската форма на ацетилсалицилова киселина на пазара  - 75 мг. - за да имаш по-добър кръвоток към маточните артерии. Аз съм на Аспирин Протект (той пък е 100 мг.), с три хетерозиготни мутации съм. Някои бременни имат включена терапия по повод тромбофолия, гледай го просто като нещо превантивно и не си пълни главата с излишни негавитни мисли Heart

# 658
Elza, не се панирай, тромбофилията се контролира. Ако кръвотокът е ок, аспиринът ще ти е съвсем ок, не се притеснявай! Опита ли с практиките на Орлин Баев? Аз ще го благославям цял живот този човек за цялата информация за самопомощ при паник атаки.

# 659
Elza, не се панирай, тромбофилията се контролира. Ако кръвотокът е ок, аспиринът ще ти е съвсем ок, не се притеснявай! Опита ли с практиките на Орлин Баев? Аз ще го благославям цял живот този човек за цялата информация за самопомощ при паник атаки.

Къде да ги намеря тези практики? Аз ходя на психолог в моя град. За Орлин май няма да ми стигнат парите....

Общи условия

Активация на акаунт