КЕТО рецепти

• 17 605
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

Това какво е?

Все пак не е висше сладкарство.
Като човек в тази група не експериментирате ли с такива рецепти ☺☺☺🌮🍱🧇

# 61
Скрит текст:
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

Това какво е?

Все пак не е висше сладкарство.
Като човек в тази група не експериментирате ли с такива рецепти ☺☺☺🌮🍱🧇
Експериментирам, не е там въпросът. То стана наистина като из ФБ групите - кръстили я Рецепти за еди какво си, обаче ако иска човек рецепта трябва да пита за нея, иначе само снимка.
Леко е досадно, а и не виждам какво пречи да се напише веднъж, заедно със снимката а не всеки път да има още 5-10 публикации за да се уточни какво и що.

# 62
  • Los Angeles CA
Не си спомням, кой написа рецептата за заек със сметана, но ако може да я пусне отново или тук или на лични, ще бъда благодарна. За съжаление  е изтрита от модератора.

# 63
  • София
Аз си запазих рецептата за момента, когато си купя заешко Simple Smile, ето я:

Оттук
Цитат
Тая рецепта засега държи първенството сред най-вкусните ястия, които съм хапвала или готвила. Вече не помня откъде я имам, обаче всеки път, като я направя, тоя човек го благославям  Joy

Взима се един заек и се реже на порции. Предни и задни бутчета и гръбнакът на 4 парчета. Днешният, който приготвих, беше 3.700кг  #Crazy, но аз ще напиша рецептата за стандартен заек - 1.5-2кг. Ако е по-голям, увеличавате и другите продукти  Peace

Парчетата месо се посоляват и поръсват с млян черен пипер. Запържват се в краве масло /отива около 1 пакетче от 125гр./, колкото да се запечатат. Нареждат се в глинен гювеч или друг огнеупорен съд. Може да се приготви и в тенджера, но има голяма опасност да загори.
След това в същото масло се запържват заедно 1 голяма глава счукан чесън и 3 средни глави ситно нарязан лук. Щом запръжката стане златиста, гасим със сока от един лимон и 250 мл. гореща вода. Добавяме 1 малка кофичка заквасена сметана или течна сметана за готвене. Заливаме парчетата месо, захлупваме и печем на 200 градуса час - час и половина /брои се времето след завирането/.
Месото става крехко и сочно като пилешко, а вкусът....не може да се опише.

# 64
Кето бонбони за 5 минути

Необходими продукти

50 грама бадемово брашно
50 грама еритритол на прах
40 грама кокосови стърготини
50 грама бадемов тахан
натурално какао за овалване
Начин на приготвяне
Смесвате всички продукти в купа и оформяте топчета.
Оваляйте топчетата в натурално какао.
Приятен апетит!

# 65
  • До хладилника, който обичам
С надежда да се съживи и оживи темата - и горещо моля да пускате рецептите в самия пост. Много е досадно човек да "преследва" линкове, които я работят, я не, след някоя и друга година.
Никой вкъщи не се храни конкретно кето, но по принцип го намираме за нелоша идея и понякога с различен успех готвим така (но заради децата рядко е стриктно и позволява минимум комбиниране с хляб и т.н.)
Рецепта, предложена от моя приятел, чатГПТ, която според мен е достатъчно кето.

Тиквички ладии, пълнени с яйца и сирене:

Необходими продукти (за 2 порции):
2 средни тиквички
2 яйца
150 г сирене (бяло саламурено – краве, овче или по избор)
1-2 с.л. кисело мляко (по желание, за по-мека плънка)
1 с.л. брашно (по желание, за по-гъста плънка)
малко масло или зехтин
черен пипер, сол (внимавай със солта, ако сиренето е солено)
пресен копър или магданоз (по избор)

Начин на приготвяне:
Подготовка на тиквичките:
Измий тиквичките и ги разрежи по дължина. С помощта на лъжица издълбай вътрешността, така че да се получат „ладии“. Посоли ги леко и ги остави да се отцедят за 10–15 минути, после ги подсуши с кухненска хартия.

Плънката:
Натроши сиренето в купа. Добави яйцата, киселото мляко (ако използваш), брашното (по желание) и подправките. Разбъркай добре.

Пълнене:
Подреди тиквичките в намазнена тава. Напълни ги с плънката, като я разпределиш равномерно.

Печене:
Печи в предварително загрята фурна на 180°C за около 30–35 минути, или докато тиквичките омекнат и плънката се зачерви леко отгоре.

Поднасяне:
Сервирай топли или студени, поръсени с малко пресен копър или магданоз.

# 66
Кето фокача е по рецепта на Мая Ламбова :
3 яйца
3с.л.(30гр) кокосово брашно
1 равна ч. л. набухвател
50 гр. козе сирене
150 мл. животинска сметана 30%
Масло 50 гр.
Сол 1/2ч.л.
За намазваме отгоре:
1скилидка счукан чесън
Мащерка
Щипка пушен червен пипер
Сухите съставки се смесват . Яйцата се разбиват и към тях се добавят сметаната и разтопеното масло , от което се заделят две супени лъжици. Смесват се сухата и яйчената смес и се разбъркват добре. Тестото е с гъстотата на кексово . Изсипва се в застлана с хартия за печене тавичка . Моята е с размер 30/20 см
Отгоре се надробява сиренето. Пече се в умерена фурна за 20-30 мин. През това време смесваме заделеното масло с чесъна , червения пипер и мащерката. Когато извадим от фурната фокачата я намазваме отгоре с тази смес.

# 67
Хммм. Ако е с бадемово брашно, дали ще трябва да е малко повече, по моя опит кокосовото набъбва и поем повече от бадемовото. В солени печива предпочитам бадемово аз.

# 68
Рецептата е точна. Дамата имаше страничка, беше от първите с кето рецепти.

# 69
Да, но аз питам за смяна с бадемово брашно, ако си пробвала случайно, и обясних защо Grinning Ще опитам и ще разбера сама, горе-долу знам пропорциите на бадемово към кокосово, макар на око.

# 70
Да, но аз питам за смяна с бадемово брашно, ако си пробвала случайно, и обясних защо Grinning Ще опитам и ще разбера сама, горе-долу знам пропорциите на бадемово към кокосово, макар на око.
Мисля, че можеш да го замениш, без проблем. Напоследък замествам брашна с бамбукови фибри и по - рядко ползвам хуск.

# 71
Хммм. Ако е с бадемово брашно, дали ще трябва да е малко повече, по моя опит кокосовото набъбва и поем повече от бадемовото. В солени печива предпочитам бадемово аз.
Според мен ще трябва да сложиш повече бадемово брашно, кокосовото брашно поема доста вода. Или можеш да добавиш малко хуск.

# 72
Хуск нямам. Но и аз така съм забелязала, ако ползвам 3 с.л. кокосово, бадемово отива поне 4с.л. примерно, да не е и повече.

# 73
Има си разлика, то кокосовото е предимно фибри и попива много, а бадемовото предимно не е обезмасленото а просто смлени бадеми.
Сусамово също съм виждала такова обезмаслено и според мен би заместило кокосовото по-добре, със смлени бадеми може и да ти стане мазничко. Е, ще има лек аромат на сусам дето вероятно ще се позагуби от мащерката и чесъна. А кокосово се усеща въпреки такива подправки, много ме дразни в солени неща понеже го свързвам със сладки неща

# 74
Точно. Затова ползвам кокосово за сладки неща, и бадемово за солени. По-добре ми се вързва вкусово.

Общи условия

Активация на акаунт