СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 003
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Гр. София
Здравейте, моля отново за насока.
На последния ми преглед на 20-ти май (края на 7 г.с.) не се видя пулс. Пуснах двукратно ЧХГ:
20.05 - 42033
23.05 - 47693

Чак в четвъртък съм пак на ехограф.
Как ви се струва нарастването на ЧХГ? Не е ли малко? 😒😒😒

Здравейте отново. Включвам се с ъпдейт.
За съжаление се оказа, че това нарастване на ЧХГ е твърде ниско. Плодът е спрял да се развива преди 10-ина дни. Пулс така и не се появи до края на 8-ма г.с. Накратко: днес ми направиха абразио в Шейново. Явно още не е дошъл нашият момент да си имаме бебе.

# 646
Съжалявам за случилото се. Горе главата следващия път ще е скоро и успешен. Казват, че се забременява много лесно след аборт.

# 647
първия тест от 26ти май, другия от днес, абсолютно никакъв шанс, нали...

# 648
Karadzova, за жалост според мен няма шанс да се развие нормална бременност при тези стойности.
Не помня каква е историята при теб и дали имаш закъснение.
Най-добре е консултация с АГ, за да ти каже как да процедираш.

# 649
Овулацията беше на 12/13.05, първият тест е в деня на очакваната МЦ. С редовен цикъл съм 28дни

# 650
  • Гр. София
Съжалявам за случилото се. Горе главата следващия път ще е скоро и успешен. Казват, че се забременява много лесно след аборт.

Благодаря за окуражителните думи, G.Savova! ❤️
Засега ще си дадем няколко месеца почивка, и без това съм на нова работа от 2 седмици, а в изпитателен срок законът не пази бременните от уволнение... А и при мен не забременяването е проблемът, а износването - имам още един мисед преди 4 години, в 6 г.с.

Успех и здраве на всички! ☀️

# 651
Здравейте !
Последния ми цикъл беше на 23.04
На 22.05 - бях на лекар не се видя нищо
На 22.05 направих тест положителен
Кръвен тест на 23.05 - 117 на 26.05 - 415

От деня на закъснението съм с предменструалния болки и болки в кръста. Много съм притеснена, на лекар съм утре, но времето не минава ..

# 652
Здравейте !

От деня на закъснението съм с предменструалния болки и болки в кръста. Много съм притеснена, на лекар съм утре, но времето не минава ..

Няма как да се е видяло преди закъснение. Утре също не е много сигурно какво ще се види, за това се казва най - рано 10 дни след закъснение. Ако в с добра апаратура би трябвало поне да се види дали е в матката и плоден сак.
Иначе според ЧХГ сте бременна успех и до финал.

На дамата с миседите в ранните седмици проследила ли сте за тромбофилия ?

# 653
  • Гр. София
Здравейте !

Няма как да се е видяло преди закъснение. Утре също не е много сигурно какво ще се види, за това се казва най - рано 10 дни след закъснение. Ако в с добра апаратура би трябвало поне да се види дали е в матката и плоден сак.

Да, имам тромбофолия, назначена ми е терапия от имунолог и от деня на положителния тест започнах да си бия Фраксипарин 0.4 през ден и да пия Аспирин протект, отново през ден. Надявах се този път, като вече знам за тромбофолията и вземам необходимите мерки, нещата да завършат благополучно, но уви...
Иначе по съвет на гинеколога, който ми направи абразиото, изпратихме за генетични изследвания ембриона, но не знам резултатите биха дали яснота за причината за неуспеха.

# 654
Здравейте, вклювам се с въпрос , но първо да пообясня ситуацията.
Правим опити от две години , като последната ми менструация беше на 3.05 , като до 8.05 беше като нормална менструация, но после прецапваше кафеникаво течение- долу горе по капка на ден.
На 16 май бях на лекар, въпреки течението откриха фоликул, а ние вече бяхме работили по нашия въпрос. Заминахме на почивка, кафеникавото зацапване продължаваше, но на 28ми като се завърнахме ми пречерня беше ми ужасно зле и си направих уринарен тест, който излезе положителен, но кафеникавото течение вече се беше превърнало в алена кръв. Няма да описвам урагана от емоции, със съпруга ми се озовахме в спешния кабинет на болница "Надежда". Там не ме взеха насериозно и ми изписаха утрогестан 3х 2. Казаха и че имам двукамерна киста в дясно (там беше и открития фоликул).
Наплашиха ме, бяха груби и аз си тръгнах с много плач.
В понеделник самоинициативно пуснах чхг и си записах час при Калчев. На 30.05 (вчера) чхг беше 50. Калчев каза, че е възможно да е биохимична , но след като ме прегледа му се стори че го вижда в тръбата , аз вече кървях на съсиреци и той предложи да следя чхг-то и в сряда , тоест утре на 1.06 и в петък , заедно с прогестерон, за да видим как да процедираме , тъй като аз дори още нямам закъснение и не може да вземе решение отсега , тъй като много му се иска да съхрани тръбата.
Въпросът ми е - психологически ще премина някак, но физически - има ли шанс само да се изчисти без оперативна намеса- има ли дами с такъв опит или да се готвя за оперативна намеса и премахване на тръбата?
Благодаря ви, извинявам се за дългия пост, малко ми е хаотично.

# 655
The_immortal_f има шанс тръбата да бъде спасена. Само слушай лекаря.

# 656
  • София
Моята тръба е спасена след извънматочна, така че да, има шанс. Важно е да направите каквото казва лекарят и ако наистина се потвърди, най-вероятно ще ви приемат. При мен казусът беше по-сложен и лежах доста време в болница, но всеки случай си е индивидуален. Относно първите лекари- не ги оправдавам, но ако нищо не се е видяло на ехографа, а при подобно чхг е доста трудно, реално не е имало какво друго да направят. Почти всички сме го минали това- не задържат в болница при толкова ранни съмнения и това е единствената терапия- прогестерон и лежане. И чакане. Лошото отношение е гадно и аз адски се нервирам като срещна такова. Хубаво, че сте отишли за второ мнение.

# 657
Според лекаря щом съм тръгнала на съсиреци , може и да се чистя, затова иска да проследи стойностите. Спря ми утрогестана, за да има чисти данни на прогестерона заедно с чхг , които ще пусна. Затова се чудех дали това, че кървя вече по обилно не значи , че се чистя, както каза и Калчев?

# 658
Здравейте !

Бях с 2 дни закъснение когато бях на преглед, а днес ми е точно 10тия ден

# 659
Здравейте !

Бях с 2 дни закъснение когато бях на преглед, а днес ми е точно 10тия ден
Дано днес видите нещо Simple Smile казва се минимум,  защото има различни случай,  ако е късна О няма да се види и на 10ти ден закъснение. Успех ви желая

Общи условия

Активация на акаунт