СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 201
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! На 26г. първа бременност, която все още не е установена! Притесненията ми са много, ще се опитам да съм кратка. ПРМ беше на 23.01, на 27.02 /5-ДНИ закъснение/ направих домашен тест - появи се много бледа чертичка, на следващата сутрин /28.01/ - направих втори тест, чертата беше една идея по-ясна, същата сутрин направих и чхг- стойността му беше 25. Същият ден имах леко розово зацапване и помислих, че е нормално, на 01.03 обаче зацапването беше повече и по-скоро беше леко кафеникаво, притесних се много и веднага отидох на доктор. Докторът за мое съжаление не видя нищо в матката, каза, че стойността на чгх-то е много ниска за закъснението, което имам и в левият ми яйчник видя киста около 5.5см, посъветва ме да пусна чхг пак на следващата сутрин и каза, че за него и за мен е по-добре то да е спаднало под 20. На 02.03 чхг-то беше 41.3, обадих се да доктора и каза, че резултатите не са добри и ми записа часза 08.03. Същият ден отидох на второ мнение и вторият доктор каза същото, отново  видя кистата каза, че може би това е извънматочна бременност и ако получа кървене или силни болки веднага във спешното. В петък на 04.03 /10 дни след закъснението/ пуснах отново чхг - този път беше 67.3.  Убедена съм, че с приятеля ми сме направили бебчето на 12.02, не следя овулация, бебето не е планирано, но е желано и от двама ни. Изчетох какво ли не в интернет и в главата ми изникват хиляди въпроси и притеснения. Дали това е извънматочна бременност, ако да има ли шанс да мина по-леко през нея /ясно ми е, че няма да завърши както ми се иска/, възможно ли е да съм отишла прекалено рано на лекаря и все още да не може да се види нищо / гледа ме с вагинален и коремен ехограф/. Подготвена съм за най-лошото, но в мен все още има мъничко надежда, че нещата ще се наредят и развият добре както за мен, така и за бебчето.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 19:43 от teyaa

# 241
Цикълът редовен ли е, на колко дни?
Със сигурност стойностите са много ниски за това закъснение, а и не може да се очаква да се види нещо на ехограф при стойност 20-40. Трябва да е около 1000 горе-долу, за да се установи бременност.
Единственият ви шанс е, ако сте с нередовна менструация и реално нямате такова закъснение изобщо...
След 12ти правили ли сте секс?

# 242
Цикълът редовен ли е, на колко дни?
Със сигурност стойностите са много ниски за това закъснение, а и не може да се очаква да се види нещо на ехограф при стойност 20-40. Трябва да е около 1000 горе-долу, за да се установи бременност.
Единственият ви шанс е, ако сте с нередовна менструация и реално нямате такова закъснение изобщо...
След 12ти правили ли сте секс?

Цикълът ми е редовен на около 30-31 дни, идва си като по часовник всеки месец /случвало се да идва ден или два по-рано или по късно, но в много редки случай, ако съм боледувала или хранила по-зле/. Да, правили сме веднъж около 20.02.

# 243
Ако опитите са били на 12ти и 20ти, то наистина нещата не изглеждат добре, за съжаление.
От 20ти няма как да имате положителен тест на 27, а от 12ти стойностите изглеждат наистина доста ниски.
Може и да не е извънматочна бременност, а просто да не се развива правилно.
Може би бих пуснала ЧХГ в понеделник и дано или да пада, или да е взело хубаво да расте поне. Иначе и да отидете на още един лекар, сигурно пак нищо няма да видят.

# 244
Ами ще пусна пак чхг в понеделник, така или иначе имам записан час при моя лекар на 08.03, защото него го притеснява и голямата киста.  Благодаря ви много!

# 245
Здравейте момичета, как ви се струват стойностите на 05.03-1312 А днес на 07.03 е 2232 добре ли е според вас

# 246
Няма нужда да пускаш кръвен тест при условие, че си имала резултат над 1000. Отиди да те видят на ехограф,

# 247
Няма нужда да пускаш кръвен тест при условие, че си имала резултат над 1000. Отиди да те видят на ехограф,
Благодаря ня 09.03 съм на преглед🙂

# 248
Здравейте мили дами и честит празник на всички вас!
Аз имам следната дилема.
Миналият месец имах биохимическа бременност, в резултат на това овулацията ми беше доста късно или на 23ти, или на 24ти ден от цикъл. Предният ми цикъл започна на 28.01, овулация потвърдена с тестове и течение подобно на белтък на 20.02 ( пик засечен с положителен тест). Трябваше да ми дойде на 06.03, все още нямам цикъл. Гърдите са ми много болезнени и ме сърбят, което е рядкост за мен, кръстта също ме боли, от време на време получавам леко придърпване ниско долу в корема. Температурата ми от време на време през деня е около 37.  Също така от време на време ме побиват тръпки. Ето и кръвен тест от трети ден закъснение, какво мислите? Мисля, че отново ще е биохимическа.

# 249
Вече ти отговорихме. Няма нужда да пускаш едно и също няколко пъти. На всякъде четат едни и същи хора.

# 250
Здравейте мили дами и честит празник на всички вас!
Аз имам следната дилема.
Миналият месец имах биохимическа бременност, в резултат на това овулацията ми беше доста късно или на 23ти, или на 24ти ден от цикъл. Предният ми цикъл започна на 28.01, овулация потвърдена с тестове и течение подобно на белтък на 20.02 ( пик засечен с положителен тест). Трябваше да ми дойде на 06.03, все още нямам цикъл. Гърдите са ми много болезнени и ме сърбят, което е рядкост за мен, кръстта също ме боли, от време на време получавам леко придърпване ниско долу в корема. Температурата ми от време на време през деня е около 37.  Също така от време на време ме побиват тръпки. Ето и кръвен тест от трети ден закъснение, какво мислите? Мисля, че отново ще е биохимическа.

Ако ви е притеснено, засечете отново ЧХГ, за да видите как и дали нараства. Едната стойност не е показателна за нищо. Има всякакви случаи и изключения, за да се навивате отрано за някакъв изход. Успех!

# 251
Здравейте момичета преди време бях писала имах трансфер на 27.01 и после положителен тест на 7.02.Проследихме я и почна да пада вместо да се вдига на 9.02 беше 56,а на 11.02 беше 44 и спрях всички лекарства и ми дойде цикъла.Направих контролно ЧХГ на 19.02 и след цикъл ми се бе вдигнало на 93 и се учудих много и след преглед ми казаха че трябва да се изчистя.Аз не живея в бг и ме изпратиха на спешното но там ми казаха че сама ще се дойзчистя и на 2.03 да си направя уринарен тест и ако е положителен да отида.Е беше положителен и бета беше 355.1.И се почна едно следене на ЧХГ на 4.03 ми беше568,7 след това на 6.03 беше 852,7 и днес 1735 незнам какво става с мен.Извинявам се за дългия пост но ми казват че трябва да ме чистят и незнам какво да правя?

# 252
Ехограф направиха ли? Да не е извънматочна бременност, много е ниска стойността за толкова време.

# 253
Има ли някаква вероятност да е станало естествено забременяване? И аз да попитам на ехограх гледаха ли ви ? Понеже при мен се получи подобно нещо  и моята АГ обясни, че най-вероятно е имало остатъчна кръв и е трябвало да се изчисти. Мисълта ми е такава, че гледам положителната страна на нещата! 🙏 Надявам се всичко да е наред !

Здравейте момичета преди време бях писала имах трансфер на 27.01 и после положителен тест на 7.02.Проследихме я и почна да пада вместо да се вдига на 9.02 беше 56,а на 11.02 беше 44 и спрях всички лекарства и ми дойде цикъла.Направих контролно ЧХГ на 19.02 и след цикъл ми се бе вдигнало на 93 и се учудих много и след преглед ми казаха че трябва да се изчистя.Аз не живея в бг и ме изпратиха на спешното но там ми казаха че сама ще се дойзчистя и на 2.03 да си направя уринарен тест и ако е положителен да отида.Е беше положителен и бета беше 355.1.И се почна едно следене на ЧХГ на 4.03 ми беше568,7 след това на 6.03 беше 852,7 и днес 1735 незнам какво става с мен.Извинявам се за дългия пост но ми казват че трябва да ме чистят и незнам какво да правя?

# 254
Да гледат ме всеки път на ехограф и се вижда плоден сак но всеки път е различен доктора и единия казва,че не е нормално другия казва че това е спонтана бременост от февруари.Незнам какво да си мисля в неделя пак съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт