СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 068
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Нормални резултати са. Не се безпокойте.

# 361
Здравейте,

Имам следния проблем, питане... не знам как да го нарека.

Този месец ми закъснява с няколко дни, но правим опити за дете, и за първи път се случва за толкова дълъг период да ми закъснее. Изключително редовен цикъл имам. И ситуацията следна 4 отрицателни теста с урина, 1 кръвен тест ЧХГ със стойност 68,15. От снощи имам леко кафяво зацапване, което се повтори и днес. Не е постоянно. След консултация с личен лекар, не получих обнадеждаваща информация. А часа ми за АГ-то е утре. Питането ми е има ли шанс да съм бременна, притеснително ли е кафявото зацапване?

Благодаря Ви!

# 362
Щом имате положителен кръвен тест, значи със сигурност сте бременна.
Зацапването не е добре да го има, но може и да не е нищо сериозно.
Утре ще е рано за преглед, най-вероятно нищо няма да се види все още, но поне ще коментирате с лекаря зацапването.

# 363
Kristiana, 50 на 50 е когато има кафяво зацапване.
Имам две бременности с кафяво зацапване.
Първата завърши със спонтанен аборт в 7гс.
Втората завърши успешно.
Като цяло, ЧХГ ви е ниско за закъснение, ако приемем, че наистина имате такова, а не се касае за късна овулация.

# 364
Забравих да спомена като информация, че закъснението ми е 5 дни. Като 36 дни от последната ми менструация. Благодаря Ви за отговорите.

# 365
Забравих да спомена като информация, че закъснението ми е 5 дни. Като 36 дни от последната ми менструация. Благодаря Ви за отговорите.

Пусни след 48 още вдно ЧХГ, но този път заедно с прогестерон.
Смятам, че така ще получиш по-ясна информация какво се случва.
Успех! 😊

# 366
Здравейте,
След положителен тест за бременност (направен вкъщи) и след 7-мия ден от закъснението на цикъла ми, си направих 2 кръвни теста и резултатите са следните:
- на 30.03.2022 / Total b-HCG   73.60
- на 01.04.2022 / Total b-HCG   74.79
След първия тест ми се обадиха от болницата, за да ми кажат, че е положителен и е хубаво да направя втори за потвърждение. Преди малко ми се обадиха отново, за да ми кажат, че трябва да направя трети тест и малко се притесних. 

Има ли някой с подобни резултати? И може ли да сподели какво се е случило, дали всичко е било ОК?

# 367
PB88, от тези изследвания се вижда, че за съжаление бременността най-вероятно не се развива нормално.
Наистина е най-добре да се направи още един тест.
Като цяло първият резултат е нисък за 7-дневно закъснение.
Вторият се очаква да се удвои за 48-72 часа.

# 368
И аз смятам, че за съжаление, резултатът не е нараснал изобщо за два дни и най-вероятно бременността ще прекъсне тези дни.

# 369
Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 370
И аз за съжаление съм с подобен ненарастващ резултат:
30.03 - чхг 168
01.04 - чхг 172

Цикълът ми не е редовен, но овулацията ми е била около 16.03 (правих тестове и на 15.03 беше +)

Какво следва да се направи след като резултата е толкова нисък? И да отида на преглед няма как да се види дали е неразвиваща се бременност или извънматочна..просто се чака да дойде цикъл?
Опитах се да се свържа с лекарката ми, но за сега без успех.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 16:34 от ViLLy___

# 371
Може да изчакате няколко дни и да пуснете пак.
Ако пада, ще е добре, но ако се покачва все още по-малко, може би ще е добре да говорите с лекар за помощ.

# 372
Здравейте,

Пак съм с ново питане. 😃

След преглед при АГ-то не се видя наличие на бременност, единствено уголемена матка. Изпрати ме в идния понеделник на ЧХГ. Питането ми към Вас е, има ли шанс да съм имала по-късна овулация, или тук се загатва извънматочна бременност?

# 373
Разбира се, че няма да се види нищо, както ви казахме вече! Стойностите на ЧХГ трябва да са над 1000, за да се види бременност, вие с вашите 68 няма как да видите.
Това не означава извънматочна бременност, а че сте отишла десет дена по-рано на преглед.
Може късна овулация да е, може да е извънматочна, може и да е биохимична бременност. Всичко може да е в момента.
В понеделник ще имате малко по-ясна представа какво се случва.
Ако се е удвоило добре, значи има шанс да е било късна овулация. Ще трябва да изчакате да стане поне 1000, за да се установи дали е в матката, или извънматочна.
Ако е нараснало много малко, то или е неразвиваща се бременност, или извънматочна евентуално.
Ако пада, то е биохимична бременност.

# 374
На 31 март сте имали положителен ЧХГ със стойност 68. Не чакайте до понеделник, а отидете още днес и пуснете отново. Така ще стане ясно дали и как се развива бременност. За пример, аз на 5 дни закъснение имах 68, след 48 часа 160, но след още 48 беше едва 240. Бременността не се разви, за щастие се изчистих сама, сега подновихме опитите. Всяка жена има различен опит, разбира се, надявам се при вас всичко да е наред и да е била много късна овулация.

Общи условия

Активация на акаунт