СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 126
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Със сигурност няма да се види нищо и утре ще пита защо така Simple Smile.

# 391
Здравейте, включвам се и аз след ЗЕТ на два бластоциста. Трансфер на 24.03. ЧХГ на 01.04 - 135, а днес - 579. Дали добре се покачва и дали ще има нужда от трето изследване. Имам записан час за преглед на 18.04. Казаха ми, че по рано нямало смисъл и съм доста притеснена. Успех на всички момичета 🍀

# 392
Супер е, не се притеснявайте.

# 393
Здравейте, момичета. Пиша тази история през сълзи. На 21.02 ми се случи биохимическа бременност. Реших да се вслушам в съвета на една докторка и да не му придавам важност, да не се притеснявам, случвало се. Така на 26.03 /5ти ден закъснение/ видях отново две черти. Предвид предходната история веднага се впуснах да правя кръвни изследвания.
27.03 - 50,2mIU/ml
28.03 -89,13
31.03 - 298,61
02.04 - 443,93
04.04 - 914,59
Изчислих, че днес /05.04/ би имало шанс да се види нещо на ехограф и си записах час за 9 часа сутринта. Събудих се с тъмно кафяво течение и веднага тръгнах към лекаря. Докторът ми каза, че най-вероятно пак правя биохимична бременност и не може нищо да ми изпише, тъй като нищо не се вижда на ехографа. Прати ме да се изследвам в тяхната лаборатория. Резултатът беше 878,7mIU/ml. Не ми се вярваше и си тръгнах разплакана като не се върнах пак при доктора. Отидох в лабораторията, в която правих предходните тестове и току-що видях резултат 707,71mlU/ml. За мое огромно съжаление и мъка, докторът се оказа прав. Пиша тук с надеждата да чуя окуражителни истории и да ви питам какво да правя сега? Кога трябва пак да отида на лекар? На някой случвало ли му се е подобно нещо? Извинявайте, ако не съм в правилната тема, извинявайте и за дългия пост. Забравих да спомена, на 29години съм без предишни бременности освен гореспоменатите

# 394
Кики29, съжалявам за това, което ти се случва. Бих те посъветвала да си направиш малко изследвания, за да може евентуално да се установи причината да не може да се задържи бременност. И също така да смениш лекаря. Случва се, вярно е, но със сигурност не е без причина. Дано и други момичета, които са минали през това, да се включат. Може би трябва да се насочиш към репродуктивен АГ.

# 395
Съжалявам за случилото се, и аз преминах през това 2 пъти миналата година и тогава лекарите в спешното на АГ болницата ми казаха "Божа работа, случва се". Бих искала да посъветвам  всички жени, преминали през БХ бременност да се кнсултират веднага с репродуктивен специалист, за да не минават през това преживяване отново. На мен в спешното ми казаха "Спокойно и опитайте отново след 2 цикъла"... ами сега си давам сметка, че не е трявало да ги слушам. Вижте се със специалист, пуснете изследвания и ако някой ви каже "Спокойно, често се случва" имайте едно на ум. Да, може да има случаи, в които да е било "случайност", "лош късмет", "лош момент", а не репродуктивен проблем, но по-добре да правим превенция, да си потвърдим, че всичко е наред наистина. Колкото и минимална да е тази загуба, психически сломява също ...
Успех и кураж Heart

Здравейте, момичета. Пиша тази история през сълзи. На 21.02 ми се случи биохимическа бременност. Реших да се вслушам в съвета на една докторка и да не му придавам важност, да не се притеснявам, случвало се. Така на 26.03 /5ти ден закъснение/ видях отново две черти. Предвид предходната история веднага се впуснах да правя кръвни изследвания.
27.03 - 50,2mIU/ml
28.03 -89,13
31.03 - 298,61
02.04 - 443,93
04.04 - 914,59
Изчислих, че днес /05.04/ би имало шанс да се види нещо на ехограф и си записах час за 9 часа сутринта. Събудих се с тъмно кафяво течение и веднага тръгнах към лекаря. Докторът ми каза, че най-вероятно пак правя биохимична бременност и не може нищо да ми изпише, тъй като нищо не се вижда на ехографа. Прати ме да се изследвам в тяхната лаборатория. Резултатът беше 878,7mIU/ml. Не ми се вярваше и си тръгнах разплакана като не се върнах пак при доктора. Отидох в лабораторията, в която правих предходните тестове и току-що видях резултат 707,71mlU/ml. За мое огромно съжаление и мъка, докторът се оказа прав. Пиша тук с надеждата да чуя окуражителни истории и да ви питам какво да правя сега? Кога трябва пак да отида на лекар? На някой случвало ли му се е подобно нещо? Извинявайте, ако не съм в правилната тема, извинявайте и за дългия пост. Забравих да спомена, на 29години съм без предишни бременности освен гореспоменатите

# 396
  • София
Аз бих записала час при репродуктивен специалист и бих започнала с изследванията- хормони-много важно, кръвни, микробиология- за някои болести по полов път-микоплаза, уреаплаза. Това са най=леките и основни изследвания, после има и други, но лекарят ще каже най-добре, започва се от основното. Не бих чакала. За мое спокойствие бих отишла. Много жени в днешно време имат БХ, кухи яйца и т.н., за съжаление, но има причина за тях обикновено. Аз съм чакала децата ми 5 г. Трябва много търпение. Възстанови се сега психически и се спрете малко с опитите преди да пуснеш поне основните неща. Млада си и можеш да си позволиш да изчакаш няколко месеца.

# 397
Доста са нещата които трябва да се изследват при жената,но не пренебрегвайте и МЪЖА.При мен след 2 кухи яйца,естествени бремености се откри мъжки фактор и то не малък.Успяхме с инвитро.Благодаря на Бога че стана сравнително бързо от втори трансфер и вече съм в 23 седм ☺

# 398
Подкрепям за спермограма. Много често жената започва да прави хиляди изследвания, а поне спермограмата е бърза и евтина, и не на последно място безболезнена.

# 399
Подкрепям за спермограма. Много често жената започва да прави хиляди изследвания, а поне спермограмата е бърза и евтина, и не на последно място безболезнена.
При нас беше едно от предпоследните неща спермограмата. Понеже забременявах уж естествено и все си мислех че нещо в износването ми е проблем,макар да имам дете от друг мъж🤷‍♀️Ама докато се ориентираме,две години и след втория аборт почнаха половите хормони да игарят и резерва да спада

# 400
Здравейте , ПРМ 09.03 , днес НЕ ТРЯБВА ДА МИ ДОЙДЕ .Въпроса ми е прогестерона ок ли е , защотл е правен в токуда а няма референтни за бременни .Питам защото на 08.02 направих мисед в 9гс и тогава прогестерона ми беше 8 още в началото на бременноста и от вас разбрах че не е ок

# 401
Според мен е добре, но пак трябва да се проследи с АГ.
В интернет дават, че за 1ви триместър минимумът е 10ng/ml, така че при теб е далеч повече. Simple Smile

# 402
Здравейте, резултат от 26 ден от мц при цекъл 29 дни, има ли шанс или по-скоро не, днес имах сутринта бледа втора черта

# 403
Здравейте,

Днес направих третото си ЧХГ, стойноста не се е удвоила според мен 402.59 (предишна 268). АГ-то ми не вижда нищо, може би е рано. След последното ми посещение има съмнение за късна овулация или извънматочна бременност. Питането ми към Вас, отново... тежка ли е операцията?

# 404
Пусни още един кръвен след 2 дена.

Общи условия

Активация на акаунт