За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 240
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
ДМ, имат страхотни био капки шоколад. И черен, и млечен, и бял. Откакто се появиха около Коледа, редовно взимам.

# 481
  • Велико Търново
Моля, споделете рецепта на изпитани домашно панетоне. Много ми се иска да направя аз, а не да ходя до метро смо заради 1 нещо.

# 482
  • Sofia
Може ли да се замразява торта?

# 483
Извинявам се за глупавия въпрос-това гъгрици ли са? В току що отворен пакет червена леща-мислех, че просто е мръсна повечко, но мих , мих и накрая сложих очилата...Хвърлих я, но да знам за друг път.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 21:06 от denyil

# 484
От къде купувате шоколадови капки/парченца шоколад? Лилд, Метро, Кауфланд?
Аз купих веднъж, но не помня от къде, а после в нито един от трите посочени не съм намерила отново.

О, и ако в някой от тези магазини има наличен пасатор в момента, моля, свирнете ми Simple Smile
За пасатор - в момента не знам, но ние купихме от Лидъл един хубав. Метален и стабилен, който е една идея близък до професионалният. Само дето беше преди 2 години и не съм виждала, или просто не съм се заглеждала. Следи каталога и гледай повече в магазина, че не винаги го пускат в каталога пък...

# 485
Може ли да се замразява торта?
Сестра ми беше замразила горния етаж на тази торта. Правена е с домашен фондан (или РМ2 не помня вече) . Вътре е пълна с плодове, сиропирана.....бе, типичната бг торта. Замрази я в купа на Тапауере, 12ч преди да я разреже я е извадила от фризера. Каза, че е била като току що направена.

Дени, не мога да разбера от снимката дали това са гъгрици 🤨. По-скоро ми прилича на начупена леща 🤔
Гъгриците са си буболечки, с крака, тяло и всички останали екстри.....

# 486
Аз гъгрици само в боб съм виждала.

# 487
във всички зърнени ходи. Не мога и аз да разбера, не виждам гадинки Simple Smile

# 488
  • In transit
Витаминче, в Лидл вече в ПА има шоколадов чипс. В ДМ има, но са много скъпи... В Метро също продават.

Дени, на мен това ми прилича на натрошени зрънца леща. Гъгриците изглеждат по друг начин. Както са ти казали имат тяло. Grinning
SKK, Панетонето е висока топка, сигурна ли си, че ще се справиш? Мога да потърся рецепта, ако държиш.

# 489
Благодаря,  момичета! Личи си, че не съм виждала такива твари, нали? Лоша е снимката,  но става въпрос за черните точици-приличаха на мушички като по цветята-с плоско телце и леко прозрачни крилца
Скрит текст:

Зумнах, но е много размазано.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 21:19 от denyil

# 490
  • под тепетата
Ето как изглеждат - ясно им се вижда хоботчето, колкото и да са малки, а зрънцата на лещата трябва да са наядени.

# 491
Благодаря,  точно ги разглеждах в гугъл, не е това със сигурност. Здраве да е, изхвърлих ги заедно с лещата, имах и друг пакет, та вечерята бе спасена.

# 492
Не е тази буболечка. Онези са дребнички, с твърди крилца, без хобот. "Пукат" като ги смачкаш.

# 493
  • София
От къде купувате шоколадови капки/парченца шоколад? Лилд, Метро, Кауфланд?
Аз купих веднъж, но не помня от къде, а после в нито един от трите посочени не съм намерила отново.
......................
Шоколадови капки купувам от СВА, много са добри, не се разливат  по време на печенето и струват никакви пари по 50 г пликчето. Бих ти ги снимала ,че точно днес отново си купих 6 пакетчета, но ги изсипах в буркана и хвърлих опаковките.

# 494
  • Велико Търново
Мики, сигурна съм, че няма да се справя Simple Smile целта ми е просто да опитам и да се откажа после за втори път. Така хем няма да ми се занимава отново, хем ще ме е яд за "заносаните" продукти.
Намерих, благодаря на Гугъл, една приемлива рецепта, мисля да я пробвам уикенда. Ако стане нещо - супер, ако ли не аз само че си го ям и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт