За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 557
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. Правих палачинки на детето по същия начин както за нас, но с вода. Целите се разпаднаха на парчета още в тигана. Не можех да ги обръщам просто защото се разрониха. Чувала съм, че много хора правят с вода тъй че едва ли е от нея си мисля?! Някой има ли представа защо стана така?

# 91
  • Sofia
Yan25, недоумявам защо така е станало...
Аз правя палчинките и с двете  - с прясно мляко (от него повече) и вода, като идеята е, че само с мляко са по-крехки, а от водата - жилави, та да имам нещо средно.

# 92
За пръв път ми се случва... Брашното беше от елда но не мисля, че и то има значение. Не знам, ама така не съм виждала нещо да се рони Grinning

# 93
  • София
За пръв път ми се случва... Брашното беше от елда но не мисля, че и то има значение. Не знам, ама така не съм виждала нещо да се рони Grinning

Брашното от елда е много специфично, така че най-вероятно от него са се получили така.

# 94
Освен това брашното от елда има странен вкус, на мен ми е неприятно (при все че винаги го комбинирам с друго)

# 95
Правих палачинки на детето по същия начин както за нас, но с вода. Целите се разпаднаха на парчета още в тигана. Не можех да ги обръщам просто защото се разрониха.
Намерете си точна рецепта ако са с брашно от елда, то е безглутеново с всички произтичащи от това неща по отношение готвенето Wink

# 96
Ох, вярно че е без глутен.. Това го знам, но ми убягна. Именно глутена прави лепкави нещата, топно това им липсваше на моите палачинки.. Бяха ронещи се без спойка. Благодаря ви, намерихме проблема Grinning

# 97
Представям си палачинки от елда с вода....Scream
Дева, да, самото брашно ни е гадно, дори и да се сложи малко.

# 98
Е дано поне яйца са сложили. Нищо му няма на елдата, добавяла съм към хляб и много добре става, но се слага малко. Не съм пробвала палачинки с елда, но с нахутено брашно съм правила подобни на палачинки солени неща и си стават нормално като консистенция, с вода и яйца обаче. Ако е останало в шкафа утре сутрин ще си направя и аз едни елдени лапачинки.

# 99
  • Sofia
Е, то брашното като е било необичайното... какво да им търсим на млякото и водата...

# 100
Направих крем супа от червена леща.
Благодаря за предложените рецепти Simple Smile

Аз сложих само леща, лук, морков, шафран, сол, зехтин и малко масло накрая. Исках да усетя вкуса, а и ММ има много проблемен стомах, та избягвам много подправки. 
Гарнирах с пармезан, песто от босилек и чипс от бекон.
Хареса ми. Вкусът ми наподобява картофена крем супа.

# 101
  • под тепетата
Ефибуш, не знам дали е лапсус, но е много сладко - лапачинки Yum
Ние си имаме  за курабийките - бебешката дума на една от дъщерите ми - бибишки Satisfied

# 102
Лапачинки беше едновремешен лаф. От тия безглутеновите съм правила само американски тип палачинки, малки и по-дебелички. Утре мисля да правя с грах за пак така, по една лъжица в тигана, и като ме подсетихте че имам червена леща, мисля да я направя от нея нещо като къри, гъстичко и ароматно, ама да не е пасирано. Нямам бекон, ще пържа кайма за "крутони" Smile
Fork And Knife
Кажете нещо интересно с пъпеш??

# 103
Бездруго правя палачинки един-два пъти в годината, не бих си ги причинила с брашно от елда. Предпочитам да хапна по-малко, но така както ги знам от баба ми.

# 104
Казах, че са за бебето. И аз не бих яла с елда..

Общи условия

Активация на акаунт