На море в Китен - 2022/2023 г.

• 68 263
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • Сф
Паркингът на Панорама тази година е 4 лв/ден. Проверявах за места и им се обадих, но 240 лв на вечер (за двама) за Китен ми дойде в повече.
Панорама имаше и ранни. Това 120 на човек в топ сезон ли е? Защо гледах , ама преди месец някъде ,по 100 се връзваше на ден.
Нямам коментар, цените растат навсякъде. Утре може и да е малко. Иначе 4 лв на ден е нищо. Още преди две години и Соловете и Сл. бряг от 10 нагоре бяха на ден. Така правят туризъм в бг.
Затова избягахме към Гърция ние. По- скъпо излиза, ако не се лишаваш, ама отношение , дадености, спокойствие ...светлинни години. Точно това ме спря тази година ,че трябва хем в топ сезон, хем гмечта няма да мога да преглътна. Иначе в Блу Ориндж или някой по уединен като Сол Луна бей примерно 3 ма възрастни ( детето е голямо) ми излиза 3000 + . А, няма нужда!
Иначе аз по принцип харесвам Китен и мисля,че държат по- ниски цени като цяло.
Но Кристал, Панорама не е за вас! Там е детска градина, аз лично търся спокойствие по мастодонтите, дори и с дете, там не се усеща така като в Панорама например.

# 106
  • Sofia
PureLove, цената беше за началото на юли. Да, 4 лв за паркинг нищо не е, но лично за мен е дразнещо. Така или иначе го плащаш, безплатен обяд няма. И 20 лв да е, ако е включен в цената няма и да разберем. Чудно ми е дали, и кога родните хотелиери ще се научат, как се прави туризъм!? Че клиентът трябва лекичко да го изгъделичкаш, с нещо мъничко, което така или иначе си е платил. Направиш ли го, ще се върне и други ще ти доведе. Simple Smile
Скрит текст:
В Гърция ходехме по минимум три пъти на сезон в продължение на над 10 години. Да, хубаво е, но писва, но пък открихме Турция.Прекрасни хотели с отличта храна, чистота и обслужване, с големи и напълно безплатни паркинги, при това покрити, да не слънчасат колите. Simple Smile

# 107
  • София
Скрит текст:
Не е лош Панорама, май има басейн, но 340 лв пълен пансион на вечер, не ОИ, в апартамент за четирима ни, излиза с около 130 лв  по-скъпо от Куин Нели. Аз съм оптимист за там, до юли все трябва да засадят райграса и да изчистят басейните. 😂
Не вярвам в Куин Нели да има разлика в храненето, може ама към по- зле. То и Ариана се води ОИ ,но е смешка сравнено с типичните инклузиви по други места. Просто Китен и ОИ е нещо като бяла лястовица, има я ама никой не я виждал Simple Smile
В Панорама имаше Мин. Година доста избор на храна + бира и вино, сок на автомат . Хубава храна. Хората си носеха и ракийка и си я вадеха , тия , пиещите. Така че не се подлъгвайте ,че някой си е кръстил бъркочите ОИ. Може и най- вероятно няма нищо общо с класен ОИ.
Не помня Невата как си бяха кръстили изхранването, но помня снимките на Русалка ...отврат ! Но и за там си има желаещи! В крайна сметка всеки да си вземе решение, за това са отзивите.

Ние харесваме Китен, защото се намират хубави зелени хотели с много паркови пространства за волни игри на децата. Затова харесах и Куин Нели по описание, даже бях сигурна, че е реновирана соц база, което за мен е голям плюс заради площта. Били сме в Рилена и Ариана в Китен. Рилена е страхотно място, ОИ лайт мисля, че се води, напитките бяха включени на корем, храната по сет меню, изключително вкусна. Миналата година на Ариана беше ОИ с блок маса, напитки включени, добре беше, но е тясно. Имат такава хубава борова гора, вместо да се ползва за игри или отдих с едни хамаци примерно, те я направили паркинг. Е, храната не може да се сравни с изобилието и качеството в Дюни, където отидохме на гости, но за цената е съвсем ок. Та не съм съгласна, че няма приличен ОИ в Китен, все пак всичко е съобразено и с цената. Наистина обаче ние не сме претенциозни кой знае колко откъм храна, даже винаги се опитвам да се ограничавам, защото на такъв тип почивка много се дебелее. По-скоро ценя пространство, басейни, площадки и др. Но ако ми кажат, че е свършило виното или бирата на почивката ни, ще ме чуят от ресторанта до рецепцията. Simple Smile))

# 108
  • В.Търново
2-3 снимки от басейна, и то изрязани, нищо не се разбира.

# 109
Как да си отменя резервацията в Куин Нели, след тези коментари абсурт да почивам с две малко деца там. Резервацията беше директно в хотела и дори изпратихме капаро. Има ли вероятност да ни върнат парите, защото не е малка сумата и какво трябва да им кажа, ще ви бъда изключително благодарна.
Аз също резервирах директно към хотела. Пратиха ми имейл с прикачен файл за преведеното капаро. Обадих сецда отменя резервацията. Казаха ми да им напиша имейл, в който да пиша, че отменям резервацията към точно тоя хотел(защото иматби друг в Приморско), датите и да мапиша банкова сметка, по която да ми върнат капарото. Вчера го направих и ми върнаха отговор с прикачен файл за кредитно известие(документ за връщане на сумата) че ще ми възстановят цялото капаро. Предполагам, че ще е в понеделник, защото уикенда няма как да стане. Направете така и няма да имате проблем
Ние сме им писали вчера, но нямаме абсолютно никакъв отговор..... На вас върнаха ли ги вече?

# 110
Паркингът на Панорама тази година е 4 лв/ден. Проверявах за места и им се обадих, но 240 лв на вечер (за двама) за Китен ми дойде в повече.
Иначе 4 лв на ден е нищо. Още преди две години и Соловете и Сл. бряг от 10 нагоре бяха на ден. Така правят туризъм в бг.
Затова избягахме към Гърция ние. По- скъпо излиза, ако не се лишаваш, ама отношение , дадености, спокойствие ...светлинни години. Точно това ме спря тази година ,че трябва хем в топ сезон, хем гмечта няма да мога да преглътна. Иначе в Блу Ориндж или някой по уединен като Сол Луна бей примерно 3 ма възрастни ( детето е голямо) ми излиза 3000 + . А, няма нужда!

Да не говорим за Елените, по 20лв на денонощиe паркинг, преди години при това. И то един паркинг .....
Та след Елените, 10те лв на Сол ми се сториха песен, а 4лв.  .... чак не е за вярване Simple Smile

Скрит текст:
Няма да забравя преди години като отидох за сефте в Гърция и питах, колко евро е паркинга, как ме гледаха странно Grinning

В Гърция ходим и за по уикенд и въпреки, че само аз шофирам и се убивам от път, успявам да си почина дори за уикенд. Да се насладя на природата им и на отношението им към клиента.

# 111
Не, още не са ми върнали парите. Освен имейла, който получих с прикачен документ за връщане, друго още не се е случило. Ще пиша когато(ако) ги преведат.... Напускали разни снимки че напълнили басейните.... А храната как ще оправят? Това не е ОИ, то пансион даже не е... Аз боб в нас не ям, на море ще ме хранят с боб!!!! Ще им нахлюпя тенджерата на главата😉😉😉. Добре, че беше това момиче да каже, че да имам време да реагирам... Отивам в Поморие на свободно и ще ям лаврак със квалитетно бяло вино за същата сума.... Смешници

# 112
Не, още не са ми върнали парите. Освен имейла, който получих с прикачен документ за връщане, друго още не се е случило. Ще пиша когато(ако) ги преведат.... Напускали разни снимки че напълнили басейните.... А храната как ще оправят? Това не е ОИ, то пансион даже не е... Аз боб в нас не ям, на море ще ме хранят с боб!!!! Ще им нахлюпя тенджерата на главата😉😉😉. Добре, че беше това момиче да каже, че да имам време да реагирам... Отивам в Поморие на свободно и ще ям лаврак със квалитетно бяло вино за същата сума.... Смешници

Ние добре нямаме имейл...... Не знам дали ще ги върнат. Единствено на две дами са върнати и то са били в хотела и са се развикали

# 113
Възстановиха ми днес следобед капарото по сметка.

# 114
Възстановиха ми днес следобед капарото по сметка.

На кой ден ви ги върнаха, от както сте им писали. Ние им писахме в понеделник, днес ни върнаха да чакаме и това е

# 115
Ние миналата година бяхме в Бодуров, избрах го за това, че е буквално на плажа. Бях кърмачка тогава, детето спеше в хотела с баба/дядо а аз да си починах.
Тази година искахме пак там но няма места, поне за датите които ние искаме и това, че сме повечко хора хаха
Запазихме в хотела до него, за мен е страшно удобство това, че съм с две деца и не се мъкнем до плажа сумати време

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 11:46 от Malvinka99

# 116
Ние миналата година бяхме в Бодуров, избрах го за това, че е буквално на плажа. Бях кърмачка тогава, детето спеше в хотела с баба/дядо а аз да си починах.
Тази година искахме пак там но няма места, поне за датите които ние искаме и това, че сме повечко хора хаха
Запазихме в хотела до него, за мен е страшно удобство това, че съм с две деца и не се мъкнем до плажа сумати време

Абе и ние бяхме така предните 2г.подред но много шумно вечерно време,Вие как се оправяхте с тоя шум,отделно обзавеждането много овехтя и почупи,особено климатици,душове и матраци

# 117
Значи ще се оглеждаме на плажа за бг-мами Simple Smile

Прехвърлих много набързо темата и видях изказване, че Китен е голяма селяния. Стига човек да я търси наистина ще я намери. Има един сегмент от посетителите, които са точно тип чалга туристи, които пълнят кръчми от типа на... (да не ги изброявам, запознатите с градчето са наясно).
Вярно е и че се натрупват прекалено много хора, затова там е хубаво да се ходи до средата на юли.

15-20 години откакто посещаваме Китен и не спирам да се удивлявам колко многолик е този иначе малък курорт.
По един начин изглежда той и почивката, ако си на първа линия в Бодуров или Теос, по друг ако си в семейните хотели по центъра или автогарата, по трети в бунгалата, четвърти в района на Грийн Парк, пети под сенките в станцията на БНТ/БНР на метри от южния плаж, шести по къмпингите към Лозенец, седми в по-луксозните хотели и т.н., и т.н.

# 118
  • Буркина Фасо
Значи ще се оглеждаме на плажа за бг-мами Simple Smile
слагайте си табелки за да мога и аз да ви видя rotfImbo

# 119

Абе и ние бяхме така предните 2г.подред но много шумно вечерно време,Вие как се оправяхте с тоя шум,отделно обзавеждането много овехтя и почупи,особено климатици,душове и матраци
Музиката не е цяла нощ, да кажем по спомен да е до 24ч нещо такова. На децата не им пречише, заспиваха си. Ние с таткото седяхме до по- късно на терасата и си ни беше добре.
Обзавеждане и банята са найстина компромис, не е лукс но за нас беше по-важно локацията.
Количката си я зарязвах долу където оставяха надуваеми играчки и пояси.
Храната им е добра. Даже сега като не сме в Бодуров пак ще ходим на обяд там.

Общи условия

Активация на акаунт