На море в Китен - 2022/2023 г.

• 68 298
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз нямам вече търпение, живот и здраве, да споделя отзиви от първа ръка. Звъннах в агенцията за доплащането и ги питах готов ли е хотела, казаха ми, че до края на седмицата ще сложат настилката на игрището. Мисля, че съотношението цена-качество ще е приемливо.

Някой питаше за ОИ до плажа. Писах за Ариана, не е лош, храната също, но е възможно, четейки тук, хората да очакват по-голямо изобилие.

За мен критерият е каквото има, да не свършва. Да се дозарежда своевременно.

# 136
Ами за съжаление и храната не е ок. Снощи вечерята беше....все ще намериш едно или две неща да стават за ядене, ама това ли е идеята питам? Има три манджи, които си бяха зле. Две супи, нарязани домати, краставици и чушки, потресаващи просто десерти, някакъв сух кекс и нишасте в малки репички. Хора, казвам ви не съм претенция, но това е....Или кризата ги е ударила здраво и ще избиват от храна, или понеже сме на по-ниска цена е така. Нямаше бяло вино, казаха ми просто свърши. Бирата и тя свършила, та сложиха 2 бутилки там, да си наливали хората от тях. Хотела е почти пълен, 2 бири....След вечеря отидохме до т.н. бар на басейна. Нямам думи да го опиша просто. Има 4 маси, няма вино разбира се, бира в едни чашки, пепелници няма. Имаше група майстори, явно за да довършват ремонтите са там още. Бяха толкова пияни, викаха, пееха и танцуваха кючеци с някакви жени. Веселба. В същото време разгледах и да ви кажа двете игрища са още в ремонт, детската площадка и тя, ама що да не пийнем. На бара на басейна има някакъв чичо, доста арогантен ми се видя. И сега за басейните. Те са отвратително позеленели, ама нещо страшно. ММ ги разгледа, вика това да влезеш вътре е абсурд, то освен всичко ще се пързаля. Толкова зеленясала вода не съм виждала и в блато. Спокойно може да се развъждат жаби. Направо не си обяснявам как и кой е дал 4 звезди на този хотел, мисля че и 2 са му много. Пред ресторанта по ъглите е пълно с фасове и никой не чисти. Почвата под дърветата е на такива бабуни, дупки и стърчащи кабели, че не знам как ще изникне райграс. Съжалявам, че ще го кажа, но който има възможност да отменя резервация и да си търси друг хотел. Днес ще се разходя наоколо, доста хотели има, то си е хотел до хотел. Има избор голям. Ставам досадна, но ще кажа, че на мен това ми беше последното резервиране на ол инклузив в България. Няма как да имаме успешен туризъм, при положение че само гледат да дойдат поредните балъци, да им вземем парите, а догодина други ще дойдат. Ми не става така. Ще се свържа и със Съни турс, имат доста подвеждаща и невярна информация в сайта си за този хотел.
Малко със закъснение се включвам, но случайно влязах да чета темата за Китен, заради колежка, която за първи път ще почива там.
Вероятно почивката Ви е приключила, но само да знаете, а и може да е полезно и за други клиенти на Съни Турс, че те винаги съдействат. Могло е да се свържете с тях и да поискате да Ви преместят в друг хотел и дори в друг курорт. Споделям информация от личен опит с една компромисна почивка в хотел Саут бийч на плаж Нестинарка. Не само аз, но и много други почиващи със резервации от Съни Турс се оплакахме от лошите условия в хотела, които по никакъв начин не отговаряха на 4* и въобще на описаното на сайта им. Много хора веднага бяха преместени в хотел Приморско дел сол 5* /ама силно казано 5*, но в пъти по-добър от хотел Саут бийч/ за сметка на агенцията. Аз поради специфични причини не пожелах преместване в друг хотел, но ме преместиха в друга стая и определено още на 2-рия ден имаше видима промяна в храната, в обслужването и в хигиената. Отделно, че подадохме сигнал в РЗИ - Бургас и дойдоха на проверка. Съставиха им констативен протокол с предписание какво да бъде подобрено в хотела. Този хотел уж сега е с нов мениджмънт, но там има сериозни проблеми с манталитета на собствениците, които си от определен етнос и оправия няма. Не се примирявайте с такива неуредици и с наглостта на хотелиерите. Търсете си правата. Не бива обаче от един такъв случай да се правят генерални заключения за всички хотели. Има много класни хотели, които си държат на реномето и предлагат качествена услуга. Просто си трябва повече четене на мнения от предходната година/за този хотел е неприложимо/ и тогава да се избира място за почивка. Няма 100% гаранция, но все пак при преобладаващи добри отзиви, много по-лесно е да се попадне на добър хотел.
Въпрос за цената на чадърите, която по-назад е споделена. Тази цена от 21 лв. за комплект за кой плаж се отнася?

# 137
  • Сф
Мисля че за южния. Но да не забравяме ,че сме още юни. Доколкото помня от Мин година после ги вдигат, па не може само чадър, пък това, онова. Имам някакъв неприятен спомен аз..

# 138
Има вече снимки на Куин Нели във визит. Както предположих, засадили са трева и са почистили басейните.
В букинг има повече снимки, вижда се фитнес и детска площадка, на заден фон и игрище.
https://www.booking.com/hotel/bg/queen-nelly-park.bg.html?label= … ble_property_sr=1
Не се ли озвучава от "Вълчан войвода"?
То зависи и от изложението, предполагам...
От друга страна Преслава д

# 139
  • София
Идея си нямам къде е Вълчан Войвода и другото място... Simple Smile В Китен сме били на почивка два пъти, на две различни места и освен на лунапарк, другаде не сме обикаляли. Вечер не е било шумно, но като се замисля, и двата хотела са били в покрайнините.

# 140
Идея си нямам къде е Вълчан Войвода и другото място... Simple Smile В Китен сме били на почивка два пъти, на две различни места и освен на лунапарк, другаде не сме обикаляли. Вечер не е било шумно, но като се замисля, и двата хотела са били в покрайнините.
Доста близо е "Вълчан войвода",  но недовършената ми мисъл от предния пост беше, че е по-малко дразнещо през нощта неекстремен поп-фолк в сравнение с  техно.

# 141
Има шумни места, едно от тях е в близост до кръчмата При шопите. до 23ч си ти пеят все едно на уше. Вълчан е в горния край на селото.

# 142
  • Сф
Има шумни места, едно от тях е в близост до кръчмата При шопите. до 23ч си ти пеят все едно на уше. Вълчан е в горния край на селото.
Бааа, селото 😂🤣

# 143
"Вълчан" е точно до "Куин".
Гугъл го дава 72 м пеш до входа, по въздух е около 50.
Но хотелът остава по-нависоко, така че не се знае звукът как се разпространява.
В района има и други заведения.

Но наистина чалгата, ако не е супер брутална, не дразни толкова колкото убийствените техно ритми.
Това й е лошото на тази част, че заведенията създават шум.
Ако е до 23 часа с мед да го намажеш, аз обикновено при хубаво време в 21:00 - 21:15 излизам от водата, след като съм изпратил залеза.
Гадното става с "модерните" бийтове, които пускат през нощта.

# 144
Чуваше се само музиката от някакъв бар близо до Куин Нели, мисля 34 се казваше, техно музика. На затворена врата се чува по-малко. Между другото няма мрежи на вратите и прозорците на хотела, носете си машинки за комари. Влизат и мухи също. Но за 4 звезди толкоз Grinning

# 145
Аз нямам вече търпение, живот и здраве, да споделя отзиви от първа ръка. Звъннах в агенцията за доплащането и ги питах готов ли е хотела, казаха ми, че до края на седмицата ще сложат настилката на игрището. Мисля, че съотношението цена-качество ще е приемливо.

Някой питаше за ОИ до плажа. Писах за Ариана, не е лош, храната също, но е възможно, четейки тук, хората да очакват по-голямо изобилие.

За мен критерият е каквото има, да не свършва. Да се дозарежда своевременно.

Скуин нели Ли?

# 146
Ресторантите на плажа са празни. Нещо туристите не се радват на новите цени.

# 147
Може ли да споделите какви са цените?

# 148
Може ли да споделите какви са цените?
4 лв. е наливна бира масово по кръчмите.
Скрит текст:
Да ме прощават, но това е психологическа граница, явно не само за мене. Вярно е, че на много неща се вдигнаха цените, но в Метро кен 500 мл Загорка е 89 ст. Този подход с най-лесното решение - вдигане на цените - ще спре да работи. Все пак в Китен не почиват най-заможните летовници. Не идвай и кой знае колко богати чужденци.
2,50 лв. е безалкохолното.
В "Патая", която беше традиционно пълна и в отминалия ден, порция сафрид 200 грама е 8,20 лв. Шкембето в обедното меню - 4,90 лв. Татарското кюфте мисля, че беше 8,90.
Вкусна Капричоза (цяла, неголяма пица, изпечена на място по заявка на клиента) от павилиона на Пацо е 6 лв. Миналата година беше 5 лв, по-миналата 4 лв, преди това 3 лв, 2,50 лв...
Кебапчетата и кюфтетата ги мярнах по 2,40 лв.
В може би най-евтината витрина с маси отпред 100 грама цаца е 2,50 лв., а сафридът 3 лв. Пържен октопод там е 4,50 лв., което си е доста добре, предвид рязкото поскъпване във вътрешността на страната.
На северния плаж ресторантът на хотел "Теос" все още не е отворил, а в "Бодуров" имаше няколко заети маси, но е много далеч от стълпотворението в предходни години, особено през уикендите.

"Куин Нели" е станал много красив - и като сграда, и като парк. Помня какъв змиярник беше това място толкова години. Обаче от едната страна "Вълчан войвода",  от другата "34" и (малко по-далеч) "Воденицата". Като гледам е правен с мерак, дано да са помислили и за звукоизолацията.
Въобще, това си е голям проблем за Китен - на малка територия различен тип туристи, единственото, което ги обединява е, че не са особено богати.
Минах и покрай фамозния "Петел". В 22.30 дънеше някаква мазна чалга и задението беше фраш, с друсащи гюбеци посетители, някои си изглеждаха още ученички.
Не съм сноб, обаче... хм... явно ми е изкривено мисленето и на фона на случващото се по света и у нас, такова изпростяване ми идна прекалено, но... хората са дошли да разпускат все пак, кой съм аз да им давам оценки.

# 149
Благодаря за информацията! Ами не са чак толкова високи в сравнение с цени по други курорти и със София, но може би за Китен са.
Вчера беше постнато меню от Созопол, ами много по-сериозни са цените там. Моя позната, която живее във Варна, сподели, че са хапвали в Златни, където порция скариди е 25, 00лв. Цените на напитките по морето, особено бирата винаги са били високи. Бира на плажа на Сл. бряг още през далечната 2009г. сме купували срещу 3.50 лв.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 08:21 от fatalina

Общи условия

Активация на акаунт