Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 667
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Риан, ама ние с теб вярно все едно сме близначки 🤣🤣🤣 и аз ходих при Лисичков няколко дни след положителен тест и преди да видя АГ 😄 Наистина по 40-50мин отделя и е супер подробен. А и аз съм доволна, че моята АГ уважава мнението на колегите си и не се опитва да е панацея за всичко.

Ангела, по темата за тромбофилията все да не забравяме едно - има шанс и да не се прояви, независимо от мутацията. На мен предния път с аборта едвам ми взимаха кръв, беше се сгъстила като желе, а абортът за Лисичков беше достатъчен показател. Има случаи и случаи, адекватното следене е най-важно. И терапиятаможе да е динамична, да се намаля или увеличава според нуждите, АКО е необходима. Впрочем понякога и възрастта играе роля за проявлението, казват, аз съм над 30. Ако бременеех на 20-25, можеше и да не се отключи примерно.

Минти, много зависи кои рефернтни граници си гледала. В ng е до 50,в nmol е до 150 в първи триместър.
АА, ти как си записа час за Лисичков,в коя билница е? Може би след Паскалева ще отида при него.

В НСБАЛХЗ е Лисичков, но е само за консултация, не проследяват терапии с НМХ там. Обадих се и си записах час за след 2 дни, не е натоварен.

# 241
Здравейте! Записвам се с термин 25.07.2022г. Simple Smile

Моят следящ лекар каза, че цитонамазка не се прави през бременността. Знаете ли защо не се прави?
При вас как е, правиха ли ви?

# 242
Да, на мен ми правиха цитонамазка и микробиология, чакам резултатите.

# 243
babymama22 може доктора лично на теб да е решил да не ти направи, всичко е по преценка, иначе е включено в изследванията.

Manoela_ няма как да ти се измести термина, винаги ще те водят с датата ти от последната менструация. А и бебето винаги ще играе, сега е напред, следващия път ще е още по-напред, а на финала ще си отговаря на седмиците. В началото обикновено много дърпат и дълго време може да върви напред.

14ч съм на преглед, точно от месец не съм виждала бебо и нямам търпение 💖

Болницата, където планирам да раждам, също си дигнаха рязко цената миналата година от 850лв на 1250лв (пак е по-малка сума от другите болници).

# 244
  • Замък сред облаците
Терминът се мести, разбира се, ако доказано жената е с по-ранна или по-късна овулация, обикновено това се фиксира на първа или втора ФМ. Гледат се показателите по УЗ, не по ПРМ, защото две жени може последната им менструация да е била на 01.10 примерно, но едната да е с 28-дневен цикъл, а другата с 40-дневен, респективно двете няма да овулират по едно и също време. Оттам и зависи и промяната в термина при ултразвуковото изследване.

# 245
Моят термин също беше изместен на ФМ и то съвсем очаквано за мен, тъй като продължителността на цикъла ми никога не е бил 28 дни.

# 246
  • София
А каква е разликата м/у предна и задна плацента и променя ли се? На ранната ФМ ми казаха задна плацента, а на прегледа 3 седмица след това ми казаха, че е предна и съм млако объркана.

# 247
  • Замък сред облаците
По-скоро някой не е видял правилно. От предна на задна или обратното няма как да мигрира. Може ако е била ниска долу да мигрира горе, но дотам.

П.П. Предната е на предната стена на матката към корема, задната е на задната към гръбнака. С предна по-късно се усещат ритниците на бебето.

# 248
Риан, ама ние с теб вярно все едно сме близначки 🤣🤣🤣 и аз ходих при Лисичков няколко дни след положителен тест и преди да видя АГ 😄 Наистина по 40-50мин отделя и е супер подробен.

И аз оставам с това впечатление Grinning и като те чета колко си изчерпателна в отговорите си и информирана си мисля, че имам късмет да имаме еднакви оплаквания (в най-добрия смисъл го казвам, не че е хубаво човек да има заболявания) Simple Smile

Иначе аз днес минах ЖК. Но нали и в понеделник ходих, тогава тя не се състоя, защото не носех направлението на хартия, та сега има малко разминаване с ултразвука. В понеделник казаха, че бебето е в 16.2 г.с., а днес го изкараха 16.0 (както между другото е по календар). Знам, че това е най-вероятно приборна грешка или все пак леко недоглеждане/измерване от страна на доктора, но веднага ми светна лампичката е главата. Хубавото е, че скоро съм на частно, там ще огледаме нещата по-добре.

# 249
babymama22 може доктора лично на теб да е решил да не ти направи, всичко е по преценка, иначе е включено в изследванията.

Manoela_ няма как да ти се измести термина, винаги ще те водят с датата ти от последната менструация. А и бебето винаги ще играе, сега е напред, следващия път ще е още по-напред, а на финала ще си отговаря на седмиците. В началото обикновено много дърпат и дълго време може да върви напред.

14ч съм на преглед, точно от месец не съм виждала бебо и нямам търпение 💖

Болницата, където планирам да раждам, също си дигнаха рязко цената миналата година от 850лв на 1250лв (пак е по-малка сума от другите болници).
Терминът ми се мести, защото може да се определи само по УЗ и зависи от това кой как мери плода. Забременях без менструация 3м след мисед аборт и просто имам фиктивна дата за ПРМ, изчислена по големината на бебето.

# 250
  • Варна

Впрочем понякога и възрастта играе роля за проявлението, казват, аз съм над 30. Ако бременеех на 20-25, можеше и да не се отключи примерно.

И възрастта ми е много рискова- на 40 год. Първото дете родих на 36, тогава не направих това изследване за тромбофилия и не бях на терапия

# 251
  • Замък сред облаците
Аха, разбирам притесненията ти. От гледна точка на прокървяването - значи при теб инжекциите разреждат много кръвта. Мутациите са рисков фактор. Не значат винаги на 100%, че ще има проблем, а че има риск от него. Само хомозигот PAI по принцип се счита за нисък риск и не винаги смятат лекарите, че е необходима терапия - това в международен план. Индивидуалната история и здравословно състояние обаче също са важни. Ето, ти имаш здраво детенце на 36, надявам се без аборти до момента. Това значи, че е възможно при теб фибринолизата да протича нормално, независимо от дефектния ген, защото тя не зависи все пак само от него, а е многокомпонентен процес в организма. Ако имаш притеснения, можеш на 3 седмици да правиш контролни кръвни изследвания, фибриноген, д-димер, INR протромбиново време. Ако забележиш притеснителни отклонения (само бъди сигурна, че гледаш референтни граници за бременни), тогава се консултирай с АГто или с хематолог. Винаги 2 мнения са по-добре от 1, особено като са подплатени с конкретни данни.

# 252
Момичета,някоя от вас която е в 15 г.с може ли да ми каже ,дали има голямо коремче или малко? Аз гледам ,чв моето си се е появило ,но маникюристката ми каЗа ,чв тя по това време била,като топче. Не е ли рано да съм с МНОГО видим корем???

# 253
  • Замък сред облаците
Ох, явно ми е петъчно и се включвам често днес Grinning Аз влизам в 16г сега и си имам малко коремче вече 2-3 седмици - все едно съм преяла стабилно, хаха. Кога се показва коремчето зависи от доста неща - колко е стегната мускулатурата, накъде расте матката (навътре или по-скоро напред) и т.н. Ей сега ще сложа и една снимчица.
Скрит текст:

Това е след сутрешната закуска, иначе горната част на корема над пъпа ми е една идея по-прибрана. Засега съм 1кг надолу спрямо теглото ми като забременях. Бях 2кг надолу, един се върна.

# 254
Супер е ,моя е малко по-малък.

Общи условия

Активация на акаунт