Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 621
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Замък сред облаците
Знам че някои не изписват за всички тромбофилии НМХ, но примерно при мен при превантивната терапия с аспирин прокървих. А все пак се консултирах и с проф. Лисичков, който е национален консултант и се доверавам на неговото мнение, че са необходими НМХ.

Все пак я качи, любопитно ми е.

# 226
Така аз и естрофема и прогестерона спирах по схема. За прогестерона ви давам само ориентир, защото аз приемах високи дози заради проблемите в началото/ схемата е от инвитро лекаря, който ме следеше/:

Седмица 1 : 3X 1 Циклогест= 3X400 mg= 1200 мг
Седмица 2: 2Х1 Циглогест= 2Х400 мг= 800мг
Седмица 3: Тук имах 2 варианта:
      2Х2 Утрогестан= 400 мг или
      1 Х Циглогест=  400 мг
Седмица 4:
    3 дни 2Х1 Утрогестан= 200 мг
    3 дни 1Х1 Утрогестан= 100 мг

И тук трябва да го спра. В 13 г.с. седмица / беше седмица 3 от моя план пусках прогестерон и излезе 114 nmol при референтни за бременни в nmol/L:
1-ви трим. 35.0-141
2-ри трим. 80.8-264

Аз имах леки болки и защото страх лозе пази реших и тази седмица да си продължа с 400 мг на денаи от другата да мина на 200 и 100 съответно. Надявам се да няма проблеми, ама си ме е шубе малко. С естрофема нямах никакви проблеми, спрях го преди 2 седмици. Идеята е да се намалява постепенно, по около половината доза от това, което приемате на седмица, за да няма  стрес за организма.

# 227
Знам че някои не изписват за всички тромбофилии НМХ, но примерно при мен при превантивната терапия с аспирин прокървих. А все пак се консултирах и с проф. Лисичков, който е национален консултант и се доверавам на неговото мнение, че са необходими НМХ.

Все пак я качи, любопитно ми е.

Да, точно това е, че всеки казва различно. Аз съм при проф Паскалева другата седмица, да видим какво ще каже. Тази по ФМ каза, че тя със сигурност ще ми изпише нещо
.... Което още повече ме обърка....Simple Smile както и да е
Качвам моята тромбофилия и списъка с показания.

# 228
  • Замък сред облаците
Мда, хич не отразяват нашата мутация. Мерси, с един аборт с тромб в плацентата съм, без инжекции не минавам.

# 229
На мен сега след ранната ФМ в 12 г.с. ми го намалиха на един песар на ден. До скоро бях по два.

Момичета, в коя седмица ви спряха прогестерона (циклогест)? На тези от вас, които го прилагат. Вчера на ранния скриннинг ФМ ми каза, че няма защо да го слагам, тъй като плацентата произвеждала достатъчно  след 13 седмица и няма защо в случая. ЖК ми е след 10 дни и не знам какво да правя.

# 230
Мда, хич не отразяват нашата мутация. Мерси, с един аборт с тромб в плацентата съм, без инжекции не минавам.
Би ли казала дали и твоята ли е същата, като моята? Съжалявам да чуя това за теб. Sad

# 231
Има ли друга със завишено TSH като мен? Приемате ли някакъв медикамент? Може ли да ми препоръчате лекар за консултация?

# 232
  • Замък сред облаците
Лавинка, PAI 4G4G, MTFHR c667T и MTRR GG съм. С две думи дефект на фибринолизата (разграждането на тромби), проблем с усвояването на Б групата и повишен хомоцистеин заради намалено метилиране.

В общи линии PAI взимат под внимание при мен, Лисичков изрично каза цяла бременност НМХ и до два месеца след раждане, докато се изчисти организма от хормоните.
Аз предпочитам неговото мнение на хематолог и национален консултант, АГ е съгласна, въпреки че и тя каза в намалото само аспирин. Но АГ не са хематолози и комбинираното следене за мен е най-адекватно.

Соня, Начев в Майчин дом/ Надежда е гуруто за бременни уж. Аз си ходя при моя си ендокринолог, др Ангел Маринчев и съм доволна (пета градска по касата, МЦ Америмед на частно). За повишено ТСХ ще приемаш тироксин.

# 233
Аз също живея на релация Германия-България-Македония и мислех че в Германия сичко  е мед и мляко,  докато не останах  бремена.

Като сте написали вече до 10 седмица не те ни смятат за бременна. Един преглед при женски лекар не е ни 10 минути. Си хванах пътя за Македония, за 20€ лекар специялист ме прегледа на 3D, ми обясни сичко за храни, секс в бременността, лекови, болести...

# 234
И аз препоръчвам д-р Начев ендокринолог, обръща внимание, обяснява (но говори доста бързо, да знаете, аз го питам всеки път още веднъж да повтори). При неуспешната ми бременност, някак бях неглижирала проблема с хормоните и разчитах на АГ да ми каже какво да правя. Тя от своя страна не ми пречоръча консултация с ендокринолог, а по свое усмотрение, съвсем наслуки (като показах резултатите от кръвно изследване, което си бях направила), мъничко ми увеличи дозата лекарства. Никой не може да каже дали това е била причината за миседа или пък неизвестната ми тогава тромбофилия, или просто бременността не е била добра, но сега се старая да ходя на различни специалисти за различните проблеми и колкото зависи от мен, да следя нещата.

Този път като видях двете чертички, още преди АГ, отидох на хематолог. Много добро впечатление ми направи проф. Лисичков, подробно ми разясни изследванията ми, 45 мин. беше разговорът. Преди раждането ми препоръча да направим още една консултация. Като при теб, АА, имам проблем с разграждането на тромби и веднага ми изписа Клексан. Аспирин каза, че няма нужда, и до преди ФМ не съм пила, но след като засекохме повишението артериално налягане, сега съм и с Акард.

# 235
  • Варна
Споделям и аз моя сблъсък с терапията за тромбофилия. Преди да забременея направих изследване и излезе хомозигот 4G/4G. По съвет на генетик тук във Варна трябваше да започна поставяне на фраксипарин. Слагах общо 9 дни инжекции и прокървих много силно ( не мисля, че е от фраксипарина), не се видя отлепване, нямаше и хематом. Посетих известен АГ, която каза, че не трябвало да започвам фраксито, разредила съм много кръвта и изобщо имали ли представа жените какви са последствията за тях  с това поставяне на НМХ за каквато и да е мутация. Подчертавам, че наистина добър специалист с препоръки, че адекватно съветва жени с тромбофилия, сертифицирана да извършва фетална морфология. Следя коагулация на 10- 12 дни и все се притеснявам, че като чета темите за тромбофилии, момичетата с моята мутация си слагат фракси от деня на положителния тест. Аз пия натаспин само ( алергична съм към аспирин). В крайна сметка каза, че по нататък може да се наложи да включим фракси, ще следим кръвните показатели и ехографските данни. Но нали идеята на тази терапия е да не се стига до влошаване на показателите и затова ми е много объркано. Държа си 1 кутия фракси с готовност да ги почвам и като знам и че никъде го няма...

# 236
Привет дами! Следя всичко още от първата тема, записвам се и аз с термин 21.07 - Тази седмица най-накрая минах ФМ и всичко беше наред, сега чакам и резултатите от БХС Bowtie

… 😊 Та малко интересни за мен въпроси, тъй като вие сте по напреднали и към момичетата, които вече знаят пола на бебето, какво ви се яде най- много сладко, солено, кисело? 😁 Интересно ми е. А какво сънувате ако сънувате вобще? 😄 Интересно ми е, тъй като съм чела, че има връзка някаква, да видим дали при вас е така.

Най-странното нещо което ми се дояжда са цели лимони, беля ги и ги ям като портокали, мм ме гледа като извънземно. Съвсем спокойно си изяждам по един цял лимон на ден, кисело зеле също много ми се услажда напоследък. Освен това ми излязоха адски много ситни пъпки по цялото лице, вече няколко седмици неуспешно се боря с тях и такова чудо не си спомням да е било досега дори в тийнейджърските ми години. А пък в 6 или 7 седмица си бях пуснала прогестерон и още тогава беше над 100, което ме озадачи, понеже уж трябвало да е около 50 доколкото четох из нета. Лекарката смело ми заяви че е момиче след като го огледа хубаво за ФМ-та Blush

А със сънищата се видях в чудо, изредиха се всички бивши гаджета да ми се появяват насън и да ме молят да се съберем отново, чак ме е страх да вдигна телефона да не се окаже че са пророчески и някой наистина се е присетил за мен точно сега Joy имам и от еротичните, за щастие са само с мм Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 237
  • Замък сред облаците
Риан, ама ние с теб вярно все едно сме близначки 🤣🤣🤣 и аз ходих при Лисичков няколко дни след положителен тест и преди да видя АГ 😄 Наистина по 40-50мин отделя и е супер подробен. А и аз съм доволна, че моята АГ уважава мнението на колегите си и не се опитва да е панацея за всичко.

Ангела, по темата за тромбофилията все да не забравяме едно - има шанс и да не се прояви, независимо от мутацията. На мен предния път с аборта едвам ми взимаха кръв, беше се сгъстила като желе, а абортът за Лисичков беше достатъчен показател. Има случаи и случаи, адекватното следене е най-важно. И терапиятаможе да е динамична, да се намаля или увеличава според нуждите, АКО е необходима. Впрочем понякога и възрастта играе роля за проявлението, казват, аз съм над 30. Ако бременеех на 20-25, можеше и да не се отключи примерно.

Минти, много зависи кои рефернтни граници си гледала. В ng е до 50,в nmol е до 150 в първи триместър.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 06:56 от АА

# 238
Риан, ама ние с теб вярно все едно сме близначки 🤣🤣🤣 и аз ходих при Лисичков няколко дни след положителен тест и преди да видя АГ 😄 Наистина по 40-50мин отделя и е супер подробен. А и аз съм доволна, че моята АГ уважава мнението на колегите си и не се опитва да е панацея за всичко.

Ангела, по темата за тромбофилията все да не забравяме едно - има шанс и да не се прояви, независимо от мутацията. На мен предния път с аборта едвам ми взимаха кръв, беше се сгъстила като желе, а абортът за Лисичков беше достатъчен показател. Има случаи и случаи, адекватното следене е най-важно. И терапиятаможе да е динамична, да се намаля или увеличава според нуждите, АКО е необходима. Впрочем понякога и възрастта играе роля за проявлението, казват, аз съм над 30. Ако бременеех на 20-25, можеше и да не се отключи примерно.

Минти, много зависи кои рефернтни граници си гледала. В ng е до 50,в nmol е до 150 в първи триместър.
АА, ти как си записа час за Лисичков,в коя билница е? Може би след Паскалева ще отида при него.

# 239
Здравейте, минавам да се отчета.
Вчера минах ФМ и за щастие всичко е наред с бебчо. Оказа се по-голямо от очакваното и вместо в 11+3, съм в 12+1, та термина ми се мести за 28.07 ( Филме, може да ми го промениш, когато е удобно). Голяма кротушанка си имаме за момента, не помръдна по време на целия преглед и докторката беше много доволна, че успя да си огледа всичко подробно. Ще си имаме момиче 💕💕💕 Ръся розов прашец, който иска да граби. 😄
Сега ще ходя до НГЛ за БХС, че вчера прегледа ми беше късно и нямаше как.

Общи условия

Активация на акаунт