Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 496
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Danny17, привет.  Ако бях на твое място, за собствено успокоение, че съм направила всичко, което трябва, бих записала час за 1ва ФМ. Това изследване не е обвързано с АГ, не трябва да те насочва или каквото и да е друго. Това е частен преглед, Препоръчвам ти д-р Бодурска - КИРМ, Плевен, изключително внимателна и отзивчива. Цената е 100лв. След това ще те изпрати в МУ за взимане на кръв за БХС, резултатите излизат до 5 дни.
Първата ФМ не замества втората, тъй като изследват различни етапи от развитието. Ако имаш още въпроси - насреща съм.
Успех!

# 166
Аз бях днес пак на преглед , че нещо кръстът и яйниците много ме наболваха, май е някаква  невралгия от разтягането на сухожилия и от залежавянето ми, но бебето е добре и си се върти насам натам и върви със седмица напред/ 13+6 , отговарящо на 14+5/

За секса, нямам проблеми с него, защото е мираж от преди трансфера Grinning и заради началните проблеми не смея, ММ също, искаме само да е добре детето и ще си изчакаме, не е  толкова голяма драма за нас. Но поставям прогестерон от 3 месеца вагинално и на мен ми е неприятно усещането, явно е нормално.

За дрехите- дойде ми кашонът от H&M , анцугът и клиновете за бременни биват, но дънките тотал щета -къси, тесни в прасеца, но широки в бедрата и огромни в корема, може и от мен да е проблемът,че не съм с много стандартни мерки, ама все пак, другите ми панталони не са така.

За витамините- пия само Д3, Б12 и ФК и магнезийй/ при болки/ крампи. Имах желание да си пия комбинирани, но заради повръщането не успях, казаха ми след 14-15-та седмица да почна, ако искам.Чудя се кога да стартирам с Omega 3, дали в 4ти или от 5ти месец?

И финално, дойде кремът на Биобаза срещу стрии, добре овлажнява и мирише приятно, аз установих,че за няколко месеца съм се сдобила с чудесни стрии по бедрата/ не са от бременност, а явно от отслабването преди това/, та не знам колко ще има ефект, но мажа да има. Забелязах, че кожата на гърдите ми е изсъхнала и се бели, което много ме очуди, явно хормоните играят яко.

# 167
Момичета, да попитам и аз нещо - след първата ФМ и БХС, които се правят 11-13 седмица, кога е следващата? Някъде чета 16 г с....Аз бях на първа ба 22.12 и тогава докторът ми каза, че следващата ще я направим, когато съм в 20 г.с. Питам, за да не пропусна нещо важно Simple Smile

# 168
16-18 г.с. се води втора ранна ФМ, на много малко места я правят така и то специфично, ако при ранната ФМ е  имало отклонения и нещо за проследяване.

Втора  ФМ се прави  стандартно между 18- и 23 седмица.

# 169
Hope_DS, втората фетална се прави между 18-23 седмица, но най-добре между 20-22 седмица. Тогава се съчетава с фетална ехокардиография.

# 170
Момичета, да попитам и аз нещо - след първата ФМ и БХС, които се правят 11-13 седмица, кога е следващата? Някъде чета 16 г с....Аз бях на първа ба 22.12 и тогава докторът ми каза, че следващата ще я направим, когато съм в 20 г.с. Питам, за да не пропусна нещо важно Simple Smile

Фетална морфология 20-22 г.с.
Казаха ми в 17-та да се обадя за да си запазя час
После вече късната  фетална морфология и доплерово изследване 30-32г.с.

# 171
  • Замък сред облаците
Момичетата вече са казали, само да допълня, че е добре и в 20-22гс да се направи доплер, а при момичетата със сгъстяване на кръвта и по-рано и да се следи задължително.

Най-важното нещо, което следва оттук нататък (наред с доста други реално) е дали плодът си отговаря на гестационната седмица. Ще се мери главата, коремчето и бедрената кост. Понякога между тях може да има разминаване с няколко дни до 1 г.с. - едното да върви напред, другото мъничко назад, но трябва да следите дали не е по-голямо. Това е индикатор примерно за недостиг на вещества или недостатъчен приток на кръв примерно, но по-добре да не се стига дотам - затова и редовният (но не и прекален) доплер е важен.

# 172
Момичетата вече са казали, само да допълня, че е добре и в 20-22гс да се направи доплер, а при момичетата със сгъстяване на кръвта и по-рано и да се следи задължително.

Най-важното нещо, което следва оттук нататък (наред с доста други реално) е дали плодът си отговаря на гестационната седмица. Ще се мери главата, коремчето и бедрената кост. Понякога между тях може да има разминаване с няколко дни до 1 г.с. - едното да върви напред, другото мъничко назад, но трябва да следите дали не е по-голямо. Това е индикатор примерно за недостиг на вещества или недостатъчен приток на кръв примерно, но по-добре да не се стига дотам - затова и редовният (но не и прекален) доплер е важен.
Права сте,само да споделя нещо,свързано с този пост . На моята пр помня,Че през цялото време беше с 1 г.с назад бебока,последния път като се видяхме разминаванията бяха станали с 2 … През цялото време беше супер спокойна и ето,че днес ми се похвали ,че вс си е наред . Какво да кажа… на всеки пожелавам такова спокойствие ,явно си е важно 🙂 Аз най-вероятно ще съм доста напрегната от факта. Все пак това го пиша ,ако някой е с такъв проблем от сега, нека да не се шашка много. Късмет ,момичета 👍🏼

# 173
  • Замък сред облаците
Да, шашкането не помага, а и с напредването на бременността и колкото повече наближава термин тези измервания са приблизителни - буквално зависят и от една трепване на ръката и колко мърда бебето. Но е важно да се забележи, ако има системно разминаване и да се установи причината, примерно понякога изписват белтъчен протеин, защото бебето има нужда от протеини да навакса, ако няма проблем с кръвотока към него Simple Smile Но това е по-натам де, ние тепърва влизаме във втория триместър Simple Smile

# 174
И на мен ми казаха в 20 г.с. да направя втората фетална, за да се съчетае с феталната ехокардиография.

Комбинирани витамини не пия и не знам дали ще ми изпишат. Заради дефицити приемах витамин Д и Б комплекс, но покрай гаденето в началото ги спрях. Ще пусна контролни, за да видя как са нивата сега.

Ноември пусках последно ПКК и тогава хемоглобина ми беше 121 (реф.120-160 в Цибалаб), а от вчера е 131 (реф.115-160 в Рамус). И се чудя как така, като не приемам нищо за покачването му и изобщо дали мога да разчитам, че тия резултати са достоверни?!

# 175
  • Замък сред облаците
Аз имам големи резерви към Рамус, а и референтните им граници не са особено точни за някои показатели (примерно за вит Д, дават долна 20ng, като минимумът е 30, при 20 вече си в дефицит).
Аз също бях с ниски стойности на Д и Б12 както писах и по-рано, не мисля че си направила добре да ги спреш вместо да смениш марката, изрично ми казаха за вит Д специално до пролетта никакво спиране (стойност на изследванията ми отпреди 3 седмици 30).

# 176
Мами, всички ли ходите на работа? Аз работя в офис, не е тежка работа, но при мен минават доста хора и имам 2 колежки, малкия ходи на детска градина и постоянно се притеснявам да не се разболеем, че вече веднъж бяхме болни от нещо по празниците. Като пусна новините и изтръпвам, на другия ден едвам събирам сили да отида на работа..

# 177
АА, той и затова АГ, който ме следи в София не иска Рамус, но този път нямах избор.
Иначе за витамините изобщо не става въпрос за марката, а за това, че от гаденето не можех да пия хапчета. Иначе дефицитите последно ги бях понаваксала, фолиевата даже ми беше на горната граница. Ще пусна контролни, за да проследя как са сега и ще ги продължавам.

Аз следващия месец се надявам да мога да изляза болничен. Вярно, че и мъжът ми ходи на работа, детето на градина, но поне директно аз да огранича тези контакти.

# 178
И моята се белеше по гърдите и аз мн се озадачих, явно си е в реда на нещата. Започнах да се поливам ,буквално ,с олиото против стрии и се оправи. Само ,че по лицето настъпиха катаклизми-страшно сухи ,белещи се участъци. Никога не съм имала суха кожа,нооо това няма значение,когато бебчето в добре 🥰

# 179
  • Sofia
Ей, все съм закъсняла....😅
Здравейте,мами, дано имате местенце за мен сред вас. Следя ви от началото, ама нали съм бъзла, та докато се  наканя да пиша... На 27г. съм, от София. Първо детенце е. Термин - уж за 09.07 и се надявам да дочакаме, че и аз съм раче, ако се пръкне близнак като татко си  ще видя зор. Шегата настрана, да е здравичко, само ще си избере, кога да дойде. Минах ФМ и БХС, за сега всичко е наред. Таткото щял да се записва на карате, че е  момиче и е в шок как ще я опази. 😁😁😁
Желая на всички лека бременност и весели бебковци. 💜

Общи условия

Активация на акаунт