Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 818
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Замък сред облаците
Суеверия - я ще му отрежеш пъпната връв, я пишката 🤣

Аз още не съм се подстригвала (и без това ходя 3 пъти годишно) от септември май насам, че не ми се вре във фризьорския в момента, чакам да поспаднат ковид случаите, но и косата ми още държи добър вид.

Последните 2г не се боядисвам, искам да се порадвам на естествения си цвят, че вече имам 10-15 бели косъма.

# 556
Аз като че ли съм по суеверна 🙄 И пак ще съм вързана цяло лято явно по жегите. Преди да разбера, че съм бременна се каних да се подстригвам, а сега май няма как вече. Най- вероятно като родя ще се подстригвам живи и здрави, без това тогава много пак капе косата..кърмене, хормони и т.н.

# 557
  • София
Не съм чак толкова суеверна. Но заради ковид и аз избрах за подстригване малък салон в родния ми град, като се прибирах за празниците. Като се измих вкъщи и минах само за връхчетата, за да не се задържам много. И аз се подстригвам по 2-3 пъти годишно, така, че може би това ще ми е преди да родя.

Суеверия - я ще му отрежеш пъпната връв, я пишката 🤣

Аз още не съм се подстригвала (и без това ходя 3 пъти годишно) от септември май насам, че не ми се вре във фризьорския в момента, чакам да поспаднат ковид случаите, но и косата ми още държи добър вид.

Последните 2г не се боядисвам, искам да се порадвам на естествения си цвят, че вече имам 10-15 бели косъма.

# 558
Здравейте!Може ли да смените датата на термина ми, понеже официално се местя в юлската група с дата 24.07.22 Simple Smile минах ФМ,всичко е наред,не ми каза пол Sad

# 559
С първата бременност косата ми растеше със скороста на светлината, ако не я бях постригвала може би щеше да ми се влачи по пода. Детето си има пишка 😀 Тази бременност пък и да е дърпам с въже не расте. Може би ще се пострижа все пак преди да родя, че след това свободното ми време ще е мит 😀

# 560
И аз съм го чувала това с пишката, но чак сега се замислих....какво означава това, ако означава, че като му отрежеш пишката ще е момиченце да си записвам час за фризьор направо 🤣

# 561
С цялото ми уважение към по-суеверните, това с подстригването няма никаква логична обосновка, да не говорим за научна, така че ако имате нужда се подстрижете. Аз не съм от няколко месеца, чакам вълната да отмине малко, но съм руса и косата си ми е поизпръхнала бая, та има нужда от поддръжка. Корените ми израстнаха, но аз не излизам много, а  и миризмата на боя ме дразни, та ще изчакам с нея.

# 562
Lavinka,Моята коса е светла и когато започне да избива корена е ужаснооо,т.к съм се потъмнила.Мъжа ми мн иска да си стана с моя цвят,но и аз подкрепям мнението ти,че топ салоните са с “випсджийки “пълни,дето киснат там по цял ден и друго ,че нз и кой ще се навие да си ми върне цвета. Да рискувам да отида някъде да ми върнат цвета,само за да не се гледам с тия ужасни корени ,обаче после да остана без коса -не мога д аси позволя ,т.к на някои мами косите стават супер през бременността,но аз се боря  и с косопад.  При теб това с омбрето или балеаж,смятам че е страхотно решение.

# 563
Благодаря за отговорите! И аз май клоня към омбре или балеаж... Ще си оставя моя цвят в корена и надолу ще искам да ми го прелее някак си, за да не е много рязка границата☺️

# 564
Аз се забавлявам с всички суеверия, които чувам Grinning Имаше едно време, когато бях малка, във всичко си вярвах и се радвам, че съм го израснала този период.

Последно ми казаха, че ако откраднеш нещо (като под "откраднеш" се има предвид и една джанка да си отбереш от улично дърво) ще остане родилен белег на бебето, там където първо се докоснеш след това. От онези дни си теглих филми, та сега ще очаквам с единици и нули да е татуирана малката госпожица Grinning

# 565
Това с подстригването е абсолютна глупост. А ако знаете като се родят бебетата колко много подобни измислици ще чуете, коя от коя по-абсурдни. Аз не съм суеверна и не вярвам на такива неща, което ми улеснява ежедневието.

# 566
Никога не съм изпадала в крайности, за каквото и да е било, но както казват бабите, че не е било хубаво да се казва още в началото на много хора за бебето, преди беше само суеверие, но ето че има и обяснение вече знаем, че са го казвали защото бебето като е много мъничко и всичко може да стане, доста рисков период е първите 3 месеца например, и затова да са казвали че не хубаво(знаейки опасността). Та затова понякога  по- добре да чакаш. Така че, някои неща може и да нямат научно обяснение все още, но вярвам, че щом така казвали има някаква логика, само че не може да си го обясним все още. А за подстригването, сега ако е супер наложително няма да седя така я, ще се подстригвам, но щом не ми пречи толкова, а и винаги съм била с дълга коса, ще си търпя, нищо не ми коства да чакам. Така или иначе ходя 2 пъти в годината за подстрижка, ще си дочакам още месец два. За някои може да е глупост, други решават просто да го спазват, стига да не вреди на някой и да не се изпада в крайности. 😉

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 15:40 от Galq-94

# 567
  • Замък сред облаците
Оплела си нещата. Не се казва до 3 месец не от суеверие, а щото бабите са били пределно наясно колко често стават аборти (не се е говорело открито, но по женски са си споделяли) и не е било приятно да те нарочат за ялова или нефелна като се разбере за аборта, т.е да се спести обсъждането от хората. Грам общо няма със суеверията, каквито са това, че ще му отржеш пишката (подстригването) или пък ще му направиш родилно петно (да вземеш нещо тайно).

# 568
И аз не казвам на никого, но не от суеверие, а защото ако нещо стане с бебето (а в началото риска е по-голям), после ще трябва да се обяснявам на много хора, да става тягостна обстановка, да ми съчувстват....Не знам, поне така си го мисля сега. Ето, наближавам 14г.с. и още не казвам. Искам да излезе пренаталния тест, да минат още 1-2 прегледа и като започне да ми личи вече няма да има измъкване.
Иначе не съм суеверна въобще. Чистя на дни, в които не трябвало да се чисти, не нося червен конец и т.н

# 569
  • София
Суеверията са измислени единствено за утеха на хората. Надявали са се, че ако дадат нещо в жертва има голям шанс да получат каквото искат. Свързани са с езичниците и в превод суеверие означава празна вяра. И до ден днешен се практикува от много хора, но и те не знаят защо, доста обширна тема е. Щом ще си по-спокойна ако не се подстрижеш няма лошо. Научно няма никаква логика в тези неща и повечето жени нормално да не го спазват. Нямам против суеверни хора, имам против ако жената има нужда и иска да се боядиса или подстриже да ѝ се натяква, че може да навреди или да се случи нещо лошо.

Общи условия

Активация на акаунт