Проблем с наемодателя

• 3 081
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
И то от 2018-та, без документи...
Странна работа.

# 16
Open MouthOpen MouthКак така имате фирма, а плащате наем без да искате фактура? Open Mouth
Ако не е по ДДС, за какво ù е фактура?

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 09:11 от Нарцùса

# 17
Open MouthOpen MouthКак така имате фирма, а плащате наем без да искате фактура? Open Mouth
Ако не е по ДДД, за какво ù е фактура?
Как за какво. Кой дава по 2000лв на месец без разписка? Дори и да не ги води разход. Води се сметка, или греша....

# 18
За фактура конкретно писах. Сметка дали се води - ако е някое ЕТ, може сметката да е екселски файл с разходи, който търговецът си попълва сам.

# 19
  • Sofia
Най-малкото по банков път трябва да се извършва, но дамата явно идея няма от счетоводство и бизнес и после си троши главата защо са я измамили. Ако застанеш компетентна пред този наемодате ли си изкаш договор , документи и всичко необходимо дали ще ти се случи същото или ще се замисли, че можеш да го съдиш?

# 20
За сума от 2000 лв няма задължение да е по банков път.

# 21
  • Sofia
За сума от 2000 лв няма задължение да е по банков път.

Задължение няма, но банковото извлечение е платевен документ доказващ плащане и разход. Образовайте се малко Angry

# 22
Аз съм образована и с това се занимавам, но ти май не си много наясно.

# 23
  • Sofia
Аз съм образована и с това се занимавам, но ти май не си много наясно.

С кое не съм наясно точно? Как доказваш платен наем без документ?

# 24
Коментирам изказването
Най-малкото по банков път трябва да се извършва
което изобщо не е вярно в конкретния случай.

Имам и забележка по
Задължение няма, но банковото извлечение е платевен документ доказващ плащане и разход
Банковото извлечение не показва непременно разход. От съществено значение е какво пише в основанието, защото е напълно възможно да не пише наем Х за месец Н, ами да пише захранване.

дамата явно идея няма от счетоводство и бизнес
Дамата не е длъжна да има идея от счетоводство. Че кара необмислено на честна дума и доверие съм съгласна, но като чета ситуацията - колкото тя разбира от бизнес, толкова и наемодателят ù разбира.

# 25
  • Sofia
Коментирам изказването
Най-малкото по банков път трябва да се извършва
което изобщо не е вярно в конкретния случай.

Ако наемателката си знае интереса ще направи точно това и няма да даде и един лев в брой за наем (за бизнес говорим все пак, не за наем на жилище..)

Имам и забележка по
Задължение няма, но банковото извлечение е платевен документ доказващ плащане и разход
Банковото извлечение не показва непременно разход. От съществено значение е какво пише в основанието, защото е напълно възможно да не пише наем Х за месец Н, ами да пише захранване[/i].[/quote]

Пак само от непознаване на материята и ако не си знае интереса може да напише захранване на сметка. Ясно е, че ако не пише наем няма да се признае...

дамата явно идея няма от счетоводство и бизнес
Дамата не е длъжна да има идея от счетоводство. Че кара необмислено на честна дума и доверие съм съгласна, но като чета ситуацията - колкото тя разбира от бизнес, толкова и наемодателят ù разбира.
[/quote][/quote]
Не е длъжна да знае, но е длъжна да си пита счетоводителя като не знае. Всички, които познавам си питат адвокатите и счетоводителите и са наясно с елементарни счетоводни правила, независимо, че бизнеса им може да е медицина, строителство или видеонаблюдение... Наемодателя е по-наясно очевидно, тъй като знае, че документи няма и няма основание да бъде съден ..дори може той да я осъди, понеже тя няма документи доказващи по каква причина е в помещението му... но спирам с консултациите , който иска да чете и да се образова, повече няма да коментирам този въпрос.

# 26
Наемодателя е по-наясно очевидно, тъй като знае, че документи няма и няма основание да бъде съден ..дори може той да я осъди, понеже тя няма документи доказващи по каква причина е в помещението му
Договорът ми е все още в течение
Има договор, по тази причина е там.
Изказванията ти в темата имат някакво грамче база, но недостатъчно, че да даваш 'консултации'.

# 27
  • Бургас
Ако не е по ДДС, за какво ù е фактура?

Това, че няма данък не значи, че не е разход. Или вие фактурите само заради ДДС ги пускате.
Всяко плащане трябва да има документ. Ако просто вадиш едни пари от касата на фирмата и ги харчиш без документ, всеки нормален счетоводител ще те удуши, а после ще ги пише дивидент и пак ще им платиш данък 😁

# 28
Може ли нормален счетоводител да обясни как се процедира, ако собственикът на имота е физическо лице - каква фактура се вади точно?

# 29
  • гр. Варна
Никъде не съм се подписала даже от 3 години не е дал квитанция. Нито той може да докаже че имам да платя нито аз че съм платила до август.
Вие не сте издавали разходен касов ордер, където наемодателя да се разпише, че е получил суми за наем?
Вие не сте декларирали пред НАП, че плащате наем, на който като ЮЛ дължите данък?
(36месецаX2000лв=72 000лв, данък - 6 480лв)
Да, наемодателя спокойно може да каже(осъди), че  му дължите всичките наеми, които да платите накуп:
72 000-6 480=65 520, както и да си платите данъка.
ПП Стоката за 50 000лв няма да ви "стигне".

Допълвам:
Цитат
Ако имаш действаш договор към момента се обръщай към адвокат и полиция за влизане с взлом. Неплаюането на наем не е причина да самоуправства наемодателя.
Не се знае какви клаузи има в договора. Евентуално, че при неплащане на един наем, то договорът е прекратен, както и че няма да е самоуправство влизането в имота от наемодателя.
Договорът е сключен през 2018г. За какъв срок? От срочен може да е минал в безсрочен?
Наемодателят е бил с адвокат в помещението !?! - предполага се, че действията имат законова почва.
Стока за 50 000лв? - необходимо е най-малко счетоводно да се докаже, а забелязвам, че там нещата куцат.
Разговори, разговори, разговори..., а документи никакви.
Скептичен съм.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 20:35 от pkol

Общи условия

Активация на акаунт