искам да споделя за мой проблем от близо 1 година. Корема ми постоянно е подут , усещам тежест и подпухналост . Преди всяка сутрин си знаех редовното ходене по голяма нужда , а от близо година ми е крайно нередовно ходенето. На 1-2-3 дни се случва по мъничко и крайно незадоволително. Храня се не малко като количество и би трябвало да съм редовна в тоалетната , къде застоява цялата тази храна в мен не знам
Запек нямам , по скоро повече клони към разстройство , но пак изхождането се случва рядко и по мъничко . Всяка вечер след хранене съм подута като балонче и се почва с охкането. Еспумизан ми помагаше , но сякаш и то вече не действа като преди , а и не искам да привиквам към лекарства . Хляб не ям , дори да ям то винаги е пълнозърнест , много рядко си позволявам тестени изделия , сладкото не мога без него , но гледам да се ограничавам и никога не прекалявам . Млечни продукти преди ги ползвах повече и сякаш не беше състоянието ми толкова трагично , сега се ограничавам и от млечни продукти уж за по-добре но уви , използвам единствено кис. мляко сутрин за закуска с овесени ядки , и много рядко прясно мляко и сирене. От сорта на боб , зеле , грах храни които правят газове , също не съм редовна в консумацията им , най-много веднъж в месеца . Имам един спонтанен аборт и по време на бременност бях в още по трагично състояние , тогава не можех без Лактулоза . Но сякаш всичко започна да се влошава от него период и сега макар и да съм по добре , проблема пак си го имам. Преди да забременея бях буквално отличничка в тоалетната
Запазила съм си час за гастроентеролог , но няма да ми е излишно да прочета и вашите коментари . Имате ли подобни проблеми като моя ... трудно изхождане без запек по скоро разстройство и подут корем. Ако да, как се справяте с неприятната ситуация. Благодаря предварително!