Постоянно подут корем , разстройство , без запек , но трудно изхождане

• 712
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте приятели,
искам да споделя за мой проблем от близо 1 година. Корема ми постоянно е подут , усещам тежест и подпухналост . Преди всяка сутрин си знаех редовното ходене по голяма нужда , а от близо година ми е крайно нередовно ходенето.  На 1-2-3 дни  се случва по мъничко и крайно незадоволително.  Храня се не малко като количество и би трябвало да съм редовна в тоалетната , къде застоява цялата тази храна в мен не знам Grin Запек нямам , по скоро повече клони към разстройство , но пак изхождането се случва рядко и по мъничко . Всяка вечер след хранене съм подута като балонче и се почва с охкането. Еспумизан ми помагаше , но сякаш и то вече не действа като преди , а и не искам да привиквам към лекарства . Хляб не ям , дори да ям то винаги е пълнозърнест , много рядко си позволявам тестени изделия , сладкото не мога без него , но гледам да се ограничавам и никога не прекалявам . Млечни продукти преди ги ползвах повече и сякаш не беше състоянието ми толкова трагично , сега се ограничавам и от млечни  продукти уж за по-добре но уви , използвам единствено кис. мляко сутрин за закуска с овесени ядки , и много рядко прясно мляко и сирене. От сорта на боб , зеле , грах храни които правят газове , също не съм редовна в консумацията им , най-много веднъж в месеца .  Имам един спонтанен аборт и по време на бременност бях в още по трагично състояние , тогава не можех без Лактулоза . Но сякаш всичко започна да се влошава от него период и сега макар и да съм по добре , проблема пак си го имам. Преди да забременея бях буквално отличничка в тоалетната Grinning Запазила съм си час за гастроентеролог , но няма да ми е излишно да прочета и вашите коментари . Имате ли подобни проблеми като моя ... трудно изхождане без запек по скоро разстройство и подут корем. Ако да, как се справяте с неприятната ситуация. Благодаря предварително!

# 1
И аз в момента съм същата, трудно изхождане, но с разтройство, винаги излиза по малко. Беше само сутринта през последните три дни, и днес също, но преди това бях с ужасно разтройство преди месец. Макар, че съм тийнейджърка, а не жена го пиша този коментар. Не знам дали ще ти помогне написаното от мен.

# 2
Иди на гастроентеролог. Аз съм с колит и при обостряне са ми подобни симптомите. Препоръчаха ми да избягвам повечето фибри. Бял хляб вместо пълнозърнест, картофи и варени, не сурови, да са повечето зеленчуци, плюс крехко месо, риба и кисело мляко. Овесените ядки също ги избягвам.

# 3
  • Мадрид / София
Пробвайте със сини боровинки. Оказва се, че действат на няколко неща едновременно. Намаляват подуването на червата/корема, разхлабват леко, чистят организма и подобряват тургора на кожата. Аз вече редовно си взимам, за тургора на кожата - не знам ама другите неща ги казвам от опит. Дневната доза е не повече от 100 гр.  Една шепичка е моята доза иначе разхлабва доста. Избягвайте храни с глутен и нишесте. Ориза за да преобразува нишестето в такова, дето не се разтваря в червата, трябва да преседи на студено (след сваряването му) няколко часа. Киселото мляко е добро, но за трудно изхождане не е много добре. Може да се консумира, но не в големи количества.

# 4
Здравей! Пуснах подобно тема на твоята преди месеци със същите симптоми, даже бих казал вече 7-8 години главно подуване, непълно изхождане за тези всички години почти всичко съм взимал от аптеките що е свързано със стомашно чревни проблеми и запек, на първо място бих ти дал съвет да си направиш пълни изследвания, като почнем от екограф, снимка на стомаха с рентген (пиеше се една каша 1 ден преди това) от там да ти направят заключение, след това фекална проба за хеликонактер пилори, тази бактерия също не е за подценяване и е хубаво в най-скоро време да си я изследваш, после направление за колоноскопия и гастроскипия и от там да ти направят заключение и зависимост от доктора ти да ти предпише алтернативно лечение което да ти помогне за напред, давам ти съвет самостоятелно лечение не ти го препоръчвам най-хубаво е доктор да ти следи резултатите, минал съм всички процедури и ако те интересува още пия хапчета и намирам на моменти трудности пак с изхождането и подуването мисля, че вече всичко се дължи на храната, може да имаш непоносимост към някои вид храни който трябва да ограничиш колкото да е трудно, изследвай се за недостиг за минерали, може и витамини също всичко е съвкупност което от от някой работи който ако не ти функционира правилно и проблемите са налице, лактулоза съм пил със литри ако ме разбираш, най хубаво е на гладно сутрин 25грама сироп преди закуска и след това трябва да пиеш много вода по възможност хладка да ти се омекотят изпражненията, яж сушени кайсии или сушени сини сливи по 100 грама вечер помагат също много, ще следя с интерес темата!!

# 5
  • Мадрид / София
Запека е един от симптомите на проблеми с щитовидната жлеза (при Хашимото).

Общи условия

Активация на акаунт