Студенти в UK - 15

• 89 865
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Ние тогава се регистрирахме за пресетълмънта, но него не успяхме да регистрираме. Нещо системата не го хареса. А дали ние, като родители с такъв статус, а той непълнолетен за сега може да се придобие. Ще погледна тази група. Благодаря.

# 91
Здравейте, на дъщеря ми й предстои семестър в Нюкасъл наесен. Тъй като е само за 4 месеца, от Университета не й гарантират настаняване в общежитие. Дори и да има място, щяло да стане  ясно чак септември и не ми се рискува.
Моля, ако някой има опит с наемане на квартира там, да сподели къде и как да търсим.

# 92
Здравейте,
синът на приятели от БГ,  който няма статут в УК и няма да получи финансиране, а разходите ще бъдат поети от родителите, е кандидатствал сам през UCAS и е приет в университет А , който обаче не е негов фаворит.                       
До 09.06 той трябва да потвърди или откаже местото, което е получил.                                                                                         
На 30.06 се открива приема на документи за Clearing, където има шанс да получи место в университета Б,  фаворизиран от него.
Въпросът ми е, какво да направи момчето?
Ако се запише в първия университет А и плати таксата, тя ще  е му бъде ли върната или ще има някаква наказателна такса, ако се откаже от това место и приеме местото в университет Б, в случай, че бъде приет след Clearing-a
Не знам, дали обясних правилно..... Благодаря

# 93
Едно уточнение за университетите, може ли? Ако момчето е кандидатствало в университети А ( не е фаворит) и университет Б( фаворит) и не е получило оферта от Б/ не е изпълнило някое от условията/ , но е прието в А/ изпълнило условията/, кое ги кара да смята, че на clearing ще му предложат място, или дори, че ще има останали места? Дали не рискува?
/За финансирането ще попитам и допълнително ще пиша./

# 94
Да, ще рискува, ако не се запише в уни А.
Затова той ще се запише в уни А.
Предполагам че ще му дадат срок, в който да внесе част или цялата сума  годишна такса.
Но, понеже има право да участва и в clearing, той иска да си пробва късмета и в уни Б
И ако го приемат в уни Б ще се запише там. Но понеже вече има  "договор/ взаимоотношения " с уни А е много вероятно да му удържат цялата или  част от годишната такса .
Въпросът е, с колко хиляди паунда биха изгоряли родителите?

# 95
Таксата се плаща след като започне първия семестър, а дотогава ще е станало ясно в А или в Б ще е студент.

# 96
  • Варна
След като приеме и се запише в университет А , сигурни ли сте ,че има право да вземе участие в Clearing-а , имаше някакви условия там .

# 97
След като приеме и се запише в университет А , сигурни ли сте ,че има право да вземе участие в Clearing-а , имаше някакви условия там .
добър въпрос, ще проучим, благодаря за идеята

# 98
Тук има инфо относно участието в cleaning
https://www.gov.uk/university-clearing-through-ucas
Телефон на фирма в Англия, говорят български език, имат вайбър, можете да зададете безплатно въпроси и да получите и друго мнение по въпросите.

# 99
  • В най - голямото село
Здравейте, на дъщеря ми й предстои семестър в Нюкасъл наесен. Тъй като е само за 4 месеца, от Университета не й гарантират настаняване в общежитие. Дори и да има място, щяло да стане  ясно чак септември и не ми се рискува.
Моля, ако някой има опит с наемане на квартира там, да сподели къде и как да търсим.

Със сигурност в града има и други общежития (не към университета) нека потърси. Успех.

# 100
  • Варна
Да, потърсете други общежития.
Моята дъщеря нае стая в общежитие в Лондон, предстои и т.нар. плейсмънт.
Нае стая за 13 месеца, наема е на седмица и може да напусне със седмица предизвестие когато и ако реши
по всяко време.

И понеже не съм я питала... цяла учебна такса ли се дължи за плейсмънт годината?

# 101

И понеже не съм я питала... цяла учебна такса ли се дължи за плейсмънт годината?

Не, синът ми плати към 1800£ .

# 102
  • Варна
Благодаря ти, така е по-добре.Simple Smile

# 103
  • столицата
Какво е плейсмънт година? Сори за лаишкия въпрос, но надникнах в темата и ми стана интересно.

# 104
  • София
Нещо като подготвителна година.

Общи условия

Активация на акаунт