Възможно ли е любовта да ме подмине...

• 18 533
  • 466
  •   1
Отговори
# 270
Аз не отричам, че има всякакви ситуации.
Освен да стигна до извода "добре, че не търся мъж с пари", друго не знам какво да кажа.

Ако целта на занятието, е просто някоя там да роди едно бебе, ок, може би ще свърши работа. Но ако целта е стабилно семейство... Това не го виждам като концепция с голям шанс за успех in the long run.

# 271
  • SF
Отстрани гледах поведението на мъжете и жените в компанията. На 30+ годишните моми им личеше, че отчаяно търсят съпруг, оплодител, баща, снабдител. Ако бях мъж и аз нямаше да ги погледна.

И щеше да сбъркаш.
Точно както са сбъркали онези мъже, които са водили грешната жена  по хотелите със закуската и са купували подаръци на детето й. Между другото Адриана Лима  ли приятелката ти? Шакира?
Ако те са искали семейство, свое дете и са инвестирали време и пари в чуждото поради тази цел, значи не са били много далновидни при избора си на партньор. Осигурили са си временно секс срещу нещо, което пък те е трябвало да предоставят, но не и партньор. И по-подходящият мач за тях е щял да бъде с тези жени, които са си търсили съпруг.
А дали е отчаяно, е въпрос на това, което се вижда от твоята камбанария.

# 272
За мен, това са мъже с комплекс за отхвърляне. Не виждам друга логична причина да искаш семейство, свое дете, и да се набуташ с жена, която очевидно няма да ти даде нищо такова.
Същото като с жените, които имат счупен компас за избиране на мъж. Искат семейство, деца, а някак все са привлечени точно от хората, които никога няма да им дадат такова нещо.

# 273
  • SF
Да кажем, че малка част от хората са толкова зле ориентирани. Иначе нямаше да има обвързани, деца и т.н. Щом светът върви напред, значи няма чак толкова счупени компаси. Да, аткрактивното поведение привлича повече от "повехналото". С усмивка повече се получават нещата, отколкото с бръчката между веждите, но едното е готино за купони и хотелската част, а другото вероятно е точно това, което ни е нужно.
Не е мястото във форума да ви разкажа какъв палячо отрязах напоследък. Някакъв хаос е в главата му. Непрекъснато говори за секс и за пари. Претенции за голямата работа, а всъщност мисленето е на шестокласник.

# 274
Това е масово, поне това виждам основно из ап-овете. Разговорите и мирогледа са все свързани с материалното и повърхностното. Мен не ме отчайва липсата на мъже, а липсата на такива, с които ще имам за какво да говоря. Емоционално са ми прекалено примитивни.

# 275
Мдам. Не е лесно и да си мъж в този материален свят. Много комплекси, много нещо. Иска им се висок стандарт и смятат, че с пари могат да си купят всичко. То кой не иска.
А, моят бивш изобщо не искаше да си говорим, а само аз да слушам. Че и да се съгласявам.

# 276
  • Paris, France
За мен, това са мъже с комплекс за отхвърляне. Не виждам друга логична причина да искаш семейство, свое дете, и да се набуташ с жена, която очевидно няма да ти даде нищо такова.
Същото като с жените, които имат счупен компас за избиране на мъж. Искат семейство, деца, а някак все са привлечени точно от хората, които никога няма да им дадат такова нещо.

Пфу, никакъв комплекс за отхвърляне нямат. Просто им се живее. 20 години са сваляли жени, чукали жени, живяли с жени и им е писнало в един момент жената да почва да говори за бракове и деца. Срещат готина, физически мацка, която е забавна, джитка по заведения като тях и не отваря дума за битовизми.  Когато я срещат, те все още не искат обвързване. След време решават да имат семейство и понеже са с нея го искат с нея. С нея се чувстват като истински мъже, а не чехльовци, които ще се женят под ръководството и. 

Компас за семейство и деца хората нямаме, за съжаление или не, нито мъжете, нито жените. Проблемът на ненамиращите съпрузи и бащи, жени е, че в днешно време брак, деца, семейство не са задължителни, много мъже изобщо не искат да се обвързват и вероятността да попаднем на нежелаещ, за момента брак и деца е много висока.

Баща ми и майка ми се оженили, защото не е имало как да живеят заедно без брак дълго време и даже изобщо, намиране на жена, готова да съжителства без брак и деца е било направо невъзможно, имало е натиск от родители. Майка ми и леля ми са се оженили точно под такъв натиск. Понеже те самите са натискани от майките си, мене не са ме натискали за брак изобщо. Леля се развела месеци след сватбата и без деца, защото деца и не искала. В днешно време майка ми щеше да има деца без брак,а леля ми никога да не се ожени.

Ако целта на занятието, е просто някоя там да роди едно бебе, ок, може би ще свърши работа. Но ако целта е стабилно семейство... Това не го виждам като концепция с голям шанс за успех in the long run.

Човек не може да знае стабилно ли ще е семейството или не преди да се ожени. Повечето мъже мислят първо с оная си работа. За много мъже някой да им роди едно бебе е напълно достатъчно, стига някой да е секси, с големи цици и млад 🥳.

# 277
Не знаех, че да поемаш отговорност за желанията си и действията си спрямо жена, с която си избрал да живееш, и която е нормално да поиска връзката да се движи напред, означава да си чехльо.

В смисъл, мъжете наистина ли са изненадани, че жените отиват да живеят заедно с тях, с идеята, че ще градят семейство? И горките, не са изненадани веднъж, ами няколко пъти, докато не им излязъл "късмета" и не намерили окрилената, готина, самотна майка със скъпоплатеният секс, и с която пак доникъде не стигат? Не визирам конкретно приятелката ти. 

Извинявай, но за мен, тези са от кухендерите, които ти губят времето, и с които не бих искала да ме среща съдбата.

# 278
  • Paris, France
Не знаех, че да поемаш отговорност за желанията си и действията си спрямо жена, с която си избрал да живееш, и която е нормално да поиска връзката да се движи напред, означава да си чехльо.

В смисъл, мъжете наистина ли са изненадани, че жените отиват да живеят заедно с тях, с идеята, че ще градят семейство? И горките, не са изненадани веднъж, ами няколко пъти, докато не им излязъл "късмета" и не намерили окрилената, готина, самотна майка със скъпоплатеният секс, и с която пак доникъде не стигат? Не визирам конкретно приятелката ти. 

Извинявай, но за мен, тези са от кухендерите, които ти губят времето, и с които не бих искала да ме среща съдбата.

Как да не стигат доникъде? Изкарват си екстра без някой да им мели на главата, никой не ги кара да седят в къщи вместо да идат с авери някъде. Самотната майка има грижи по детето и не може да е лепната за тях по 16 часа дневно.

Еsmee също писа за скъпотията на самотната майка, но мъжете не мислят така. Те и без това си ядат по ресторанти, като често плащат сметката с фирмената карта и минават мероприятието като корпоративно с клиент. Същото с хотелите. Апартаментът може да е служебен. Самотната майка не им струва повече от момата, която им разваля настроението и рахатлъка. Самотната майка не напира да ходи навсякъде с тях.

Като се разделят със самотната майка, тези мъже са си свободни ергени. С момата ако вземат, че я оплодят се озовават с издръжки за идните 25 години и нищо повече.

Въпросните мъже са далече от кухондери, губещи време и доста желани, даже физически. На тебе ти се виждат кухондери, защото подсъзнателно искаш връзка и/или дете, но за млада, желаеща разнообразен, осигурен живот или за вече майка са си супер.

А защо да заживяват с жена с планове за брак? В общества с високи издръжки осигурените мъже внимават. Връзката може да е божествена като заживеят, но с времето, след 3, 4 или 5 години да са охладняли към жената.

# 279
Докъде точно са стигнали с тази жена? Сама казваш, че като им дошъл мерака за семейство, са били резнати, и съответно пак ще стигнат до ужасните, скучни, гадни жени, които искат мъж, дом, дете, а не да се веят по хотелите до 50г.

Изобщо не е подсъзнателно моето, съвсем съзнателно искам връзка, която да се развие по описаният начин. И ако някой влезе в отношения с мен, покани ме да живея в тях, и след някоя година, ако се окаже изненадан, че искам дете и избяга при някоя, която вече си има, еми кухендер е, какъв да е? А аз ще съм още по-голям кухендер, че не съм го видяла, че е такъв. Добре, че ги виждам.

# 280
  • Paris, France
Докъде точно са стигнали с тази жена? Сама казваш, че като им дошъл мерака за семейство, са били резнати, и съответно пак ще стигнат до ужасните, скучни, гадни жени, които искат мъж, дом, дете, а не да се веят по хотелите до 50г.

Изобщо не е подсъзнателно моето, съвсем съзнателно искам връзка, която да се развие по описаният начин. И ако някой влезе в отношения с мен, покани ме да живея в тях, и след някоя година, ако се окаже изненадан, че искам дете и избяга при някоя, която вече си има, еми кухендер е, какъв да е? А аз ще съм още по-голям кухендер, че не съм го видяла, че е такъв. Добре, че ги виждам.

Ужас. Не са били резнати. Единият изчезна, когато му се роди дете от по-млада и зелена подчинена. Поднови контакт когато МНД се направи самотна майка и отказа да го вижда повече, но приятелката ми вече беше с друг. Другият още не е женен и няма деца и не мисля, че някога е търсел сериозна връзка, защото всичките жени, с които е излизал изначално не отговарят на изискванията на семейството му. Майка му почина и оттогава си живее сам. Майка му искаше внуци, а не той деца. Третият се ожени около 2010г, за жена, която е с 20 години по-млада от приятелката ми и имат 2 деца. Почина (мъжът) преди година. Четвъртият отиде на някаква конференция в Китай и след година си доведе китайка. Имат 2 пълнолетни деца и са още заедно.

С приятелката ми са стигнали точно дотам, докъдето са искали да стигнат.

Това, което отказваш да разбереш е, че 70% от мъжете около тебе и мене не влизат във връзка с решение, че ще се оженят и ще имат дете със жената, а с цел удоволствие. Ако по време на удоволствието им дойде музата се женят и имат дете с жената. Ако не, всеки по пътя си.

В описаното с мъжа, който те кани у тях и след време решава, че иска да скъсат, мъжът си е нормален, а не кухендер. Поживял е с тебе и е установил, че не си подхождате и не желае да се обвързва с още агония и издръжки. Същото го правим и жените.

Мъжът ми заговори за общо дете още като се запознахме, но като се запозна с майка ми след 2 месеца и обясни, че е млад и иска да пътува, да се забавлява, да си развива кариерата, което майка ми одобри и много хареса като концепт.  След 4 месеца идване да, хм, се вижда с мене повечето ми приятелки ми казаха, че "само ме използва за безплатна квартира и, хм, сещаш се какво". След 2 години срещи и уикенди се премести в Лондон при мене и след 6 месеца предложи брак. За бракове и деца и дума не съм обелвала. Аз и не исках.Половината от приятелките ми, дето не можеха да живеят с някого без обещания за развитие и натискаха за срокове си останаха сами. Мъжете се отдръпнаха с досада.

На брак и деца с първата срещната 35+ годишна са готови само мъже, които са установили, че никоя друга не ги иска и не са физически и/или финансово привлекателни. Останалите искат романтика, съжителство, общи интереси и време да решат дали да останат с нея и като минат 3 или 4 години решават, че не искат. Това виждам масово около мене.

Мъжете избират самотната майка за да не ги притискат за съжителство и деца. Ако се разделят с нея, тя не се чувства използвана, прецакани, със загубено време, а и няма време да ги гони и да прави драми.

Забелязвам, че нормално осигурените жени имат по-добро шансове за нови връзки и деца след навършване на 30г ако вече имат дете.

# 281
Ти сега не си представяй, че не спирам да говоря за брак и деца на мъжете. Не говоря. Нали и аз трябва да го заискам от конкретен човек това. Досега не се е случвало във връзка да го искам, може би само в началото, докато ми е било розово още, после започвам да се дърпам аз, защото очевидно тези хора не са били за мен.

Но не ми харесва идеята, че трябва да си траем за нещата, които искаме, щото да не избяга някой. Да бяга, прав му път. Явно не е готов за отговорностите така или иначе. За удоволствията, обаче, явно всички са готови.

# 282
Elunaria, ако повечето жени разсъждаваха ,като теб, нямаше да ги има половината теми в СО.
Всяка трябва да се цени, и да  иска, колкото повече, толкова по- висока топка.
Компромиси в началото не се правят,
така и мъжете ще те оценяват високо.
Правилният, има топки за всичко и ще те приеме с всички недостатъци.

# 283
Хепи, то за никой няма гаранции, че няма да се подхлъзне в неподходяща връзка, че и деца да роди. Но е важно да научиш и кога да зарежеш мечтите и да излезеш от такава връзка, ако нещата станат зле.

# 284
Гаранции няма, за нищо...единственото сигурно нещо е смъртта.

Общи условия

Активация на акаунт