Възможно ли е любовта да ме подмине...

• 18 506
  • 466
  •   1
Отговори
# 315
  • France
Аз пък не виждам проблем някой/я да не бъде привлечен/а заради физически дефекти. Съвсем нормално е да не бъдеш харесван, защото си нисък, пълен, плешив или пъпчив. Аз не харесвам дебели и неподържани мъже. Не понасям мръсни и изпочупени нокти и при двата пола. Дали това ме прави повърхностна? Така да бъде. Предпочитам да съм щастлива с мъже, които ме палят, отколкото да проявявам благотворителност към хора, които ме отвращават.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 20:52 от Philomena

# 316
А, с това единствено лицемерите имат проблем.
Наистина, трудно ми е да повярвам, че някой плешив, дебел и некъпан бил отпратил някоя мадама, понеже била с малки цици, пък той си бил имал претенции; по ми се струва, че мадамата е била височка топка за него и го е отпратила. Ама като сте казали, че той е претенциозен надувко и не я щял, добре Grinning

# 317
  • earth
Хора, които искат/изискват повече отколкото предлагат често стигат до задънена улица. Моят съвет към търсещите партньор е да си дадат сметка какво им е приоритет, с кое са готови да правят компромис и да не си губят времето с хора, които са out of their league (под или над).

Много от жените, "които са между 30 и 35, и нямат никакво намерение да сключват брак и да имат деца все още," защото времената са модерни, впоследствие съжаляват. Времената може да са различни отпеди 100 години, но биологията ни не е.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 08:08 от morisay

# 318
Точно защото биологията не е различна, жените не са навити да раждат от грозни и глупави мъже. Преди 100 години браковете често са се уреждали от родителите и/или други заинтересовани лица.

# 319
  • SF
Аз наистина ще повърна от теорията ви за пазарските сергии и предлагането. Моля, който ще продължи да я развива, да предупреждава, за да не се храня преди четене на темата.
Що народ се изпонавзе Simple Smile с шефове, секретарки, манекенки и бармани. Който си търси колежка или съседка, е доста ограничен (в избора си и в мисленето си).

# 320
Направо е тъжно колко хора не поглеждат втори път, заради една пъпка на носа. Лично съм била свидетел на ситуации, в които "предлагащият повече" във всяко отношение,  е бил отхвърлян поради неясни причини.
Та кой точно може да определи дали някой е стойностен или не? Човек с нулева стойност за един, може да е целият свят за друг.

# 321
Неясните причини са по-скоро интуиция, че с този човек няма да се съберат в хармонично цяло, така да се каже. Подсъзнанието го казва, разумът може даже да не е разбрал защо.

# 322
Не е пъпката проблем. Аз съм била не само свидетел, но и участник в ситуации, в които двамата просто не са/сме един за друг. Не виждам защо трябва да се пънем и да се самоубеждаваме с някакви доводи, че да го дозатвърдим.

# 323
Неясните причини са по-скоро интуиция, че с този човек няма да се съберат в хармонично цяло, така да се каже. Подсъзнанието го казва, разумът може даже да не е разбрал защо.

Със сигурност има такива случай, пък и независимо как изглежда отстрани всеки има право да отказва. Причини колкото щеш. Преди години един добър приятел, който вече от има-няма 10 години връзка не е имал, ми обясняваше за колежка, която била готина, но му била дебела и не го привличала - окей. Слушах година и половина тя колко го харесвала, но “той бил претенция”. И какво стана? Тя го беше поканила под някакъв предлог у тях, хвърлила му се на врата и да не мислите, че я отпратил, щото била дебела? За съжаление след това той започна да й пише постоянно, искаше няколко дена след случката да заминавали на почивка заедно, и на нея й дойде много. Каза му, че няма да станат нещата. Той беше много разочарован. Той между другото много се гордее, че е претенциозен, а познавайки бившите му не съм убедена, че това е така, ама негова си работа.

Друг случай, приятел харесва задочно моя приятелка, виждал я е само на снимка. Казах, че ще организирам да се видят някъде и да се запознаят непринудено. Да, ама не. Извади ми душата да й пратя негова снимка и да съм я била питала какво мисли (всичките сме 30+, представете си какъв абсурд). Казах му да си избере снимка - той прати някаква, на която не се беше бръснал и подстригвал не знам откога -ако така го хареса, всякак щяла да го хареса. Познаваме се от деца с него, изглежда много по-добре от на тази снимка. Опитах се да го разубедя и да изчака, не искаше. После ме пита какво била казала. Момичето много дипломатично каза, че не е неин тип. Предадох. След това той изведнъж смени плочата - тя въобще не му харесвала и не я намирал привлекателна. Баш както каза Нарциса, гроздето е кисело.

Друга приятелка, добре изглеждащо момиче, с хубава работа и в нейните си среди доста уважавана и известна. Имаше един обожател, възпитан, добре изглеждащ, много успял и богат. Ами тя го режеше, призна си, защото не се чувства достатъчно добра за него, изпитва нерационален страх, че едва ли не е по-долу от него, защото не изкарва милиони, и че трябва едва ли не да му е равна във всичко. Ами 2 години по-късно, той още от време на време я търси и иска да се виждат, тя не се чувства комфортно. А ми беше казала (като започна тая история, значи 2019-2020), че никога не е срещала човек, с когото с такова удоволствие да говори, споделя и да се смее. Но хайде, тя е във връзка отскоро, та може би е намерила по-подходящ.

Причини много и случаи всякакви, не са само претенциите разбира се. Дано всеки си намери накрая половинката.

# 324
Не искам да съм груба, но описанията на тези приятели ми звучат като някой, когото аз лично не бих искала в обкръжението си, камо ли за връзка. Ясно ми е защо са сами.

# 325
Аз не се меся в личните им отношения с противоположния пол. Такива отношения с тях нямам, а чисто приятелски са хора, на които мога да разчитам и оценявам други техни качества. Опитвала съм се да изкажа мнението, че така може да е по-трудно да си намерят половинка, а уж искат, но не ми е мястото да се бъркам. Но сестра ми е на твоето мнение, а тя ги познава 😁

# 326
  • SF
То е ясно, че не временната пъпка е истинският проблем. Нещо друго, цялостно, което пъпката просто е допълнила, или пък липсата на нещо друго, цялостно, е това, което е накарало другият  да си направи извода, че втора такава среща му е излишна и безполезна. И само би дал напразни надежди, от които едва да се изкопчи, ако не е толкова директен като поведение и изказ.

"Предлагам повече" е субективно като всичко останало... Доста  по-възрастен мераклия, с кинти и възможности, може да си мисли, че е "предлагащият повече" зрялост, опит и знания. А може младокът да си мисли, че заради годините си е едни гърди напред пред жената, която си е избрал. И седи, и се чуди какво й става на тая, не го ли вижда колко е млад и хубав.
Ми не го вижда. Вижда му пъпката, шарените чорапи и си знае, че няма работа с такъв  напорист герест петльо.
"Ама аз пък знам 5 езика и съм обиколил 5 държави!" - "Знаеш! Но като ме целуна, нищо не усетих. Освен, че на обяд ходите в скара-бира с колегите." По случайност е имал и пъпка, която да обвинява.

# 327
Приятелските отношения са други.
Колкото и да можеш да разчиташ по приятелски на тях, половинката им разчита още повече.
Не смятам за удачно да се прави шит-тест на непознат и после да се сърди. На какво отгоре, кой си ти, какъв си - господин/жа Никой/я. Такива номерца минават, понеже 'тестваното лице' е деликатно. Ами ако не е? Ако приятелката беше реагирала на мърлявата снимка с коментар 'право куме', че този човек изглежда като клошар? Ако пълничката беше разбрала какво говорят зад гърба ù относно телосложението ù? Направо си представих как някой опява зад гърба ми, че съм Шишо Бакшишо, обаче напира да ме изпука, и то в дома ми.

# 328
  • earth
Преди 100 години браковете често са се уреждали от родителите и/или други заинтересовани лица.
При традиционно уредените бракове, тези фактори, които съм описал и които са еволюционно развити предпочатиния, обикновено се вземат предвид.

Що народ се изпонавзе Simple Smile с шефове, секретарки, манекенки и бармани.
Добро наблюдение - шефове (мъже) и секретарки (жени) се изпонавзимат. Добре известно е, че жените практикуват хипергамия, а мъжете не.

# 329
Парите на ергена/момата и колко добра къщовница е момата - това се взима предвид. И евентуално да не са съвсем умствено изостанали.

Общи условия

Активация на акаунт