Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 135
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
И аз съм така със стриите. Още не са се появили, но усещам много силен сърбеж около пъпа и явно точно там ще се нацепи кожата.
С първото раждане имах само 2-3 стрии, явно и тоя път няма да се размине..

# 466
Диоптърът няма значение. Важно е състоянието на ретината и очното налягане. Ако си в България обаче можеш, както решиш, т.е. никой очен няма да ти откаже да пише, че си за секцио, обратното е по-вероятно.

Ели, ако си с избор на екип и си познаваш лекаря, не виждам какво негативно може да има. Друг е въпроса, че раждането и неонатологията са две различни неща. Мен лично много ме потриса онзи прослувут случай и не мога да се отърся от него, въпреки че въпросната акушерка не работи вече там, но остават много други въпроси. Същевременно и за Шейново може да се каже, че не е цветя и рози, както и за всяка друга болница, частна или не. По едно врвме с миналото раждане следях темите за няколко болници и си лочи просто, че навсякъде има по нещо и винаги ще се намери някоя жена с негативен коментар, основателен или не. Също и от познати и приятелки, можеш да си направиш изводите, че няма такава болница, където всичко да е на 6.

Стрии и аз имам около пъпа вече, с предната бременност нямах, но сега явно няма да се размина.

# 467
33+4, записах час при друга лекарка за днес, за второ мнение и точно мерене на бебето. Нещо вчера останах с впечатлението, че ме претупа... въпреки, че измери кръвотока и е ок. Не знам вече нещо ми е притеснено от известно време, рева и аз за няма нищо
И аз съм сдух нещо... Притеснявам се, чета само лоши отзиви за раждане в София мед, явно доста неща са се променили от както аз раждах преди 5 години... Явно за това и любимия ми лекар е напуснал, блъскат ми се мисли, че сгреших, трябваше да си ида при него в Шейново, въпреки, че той ме посъветва, че насред пандемия, ще съм по спокойна сред познати (работех някога там и познавам персонала, мъжа ми още работи там...)
От днес мога да се "похваля" с първи стрии около пъпа. Така ме е яд, толкова се мажа... Миналия път, нямам нито една по корема, по дупето и бедрата, но там много не се мазах... Много ме сърби, явно още ще се нацепи корема(не успях да заспя така ме сърбеше(гъделичкаше) самата кожа. Помрънках...

Ели не искам да те плаша... ама моя много близка роди там началото на декември с избор на Хасан. Връщаха я няколко пъти с комтракции и разкритие... нямали легла било Ковид... ако искала сега да ражда, да ходила в Майчин дом... ама и там било ковид... след 1 ден я приеха секцио роди, на 2рия ден детето се оказа с 2 странна бронхо пневюония в детска инфекциозна... оставили за малкия гол и на студено... казали че майката е виновна... а на майката преди приема са направили всички изследвания, кръв, урина микробиология всичко е чисто, околоплодните са били прозрачни... и накрая са им поискали 6000лв... сега ще ги съди.... Аз също обмислях София мед, защото е на 5мин от вкъщи... Но щом ти ще си спокойна и познаваш всички. Значи това е правилният избор. Simple Smile

Някоя пита за диоптър,  той няма никакво значение, ако дъната са окей. Аз съм с 5 и 5.25. Бях на лекар имам становище че мога да раждам естествено. Прегледа ме щателно и най вече дъната,  диоптъра ми не е помръднал изобщо за последните 3г.

# 468
Въпрос, който забравям да питам: с автоимунни може ли да се кърми? Аз съм с Хашимото и Базедова, сменят се когато решат, поне така каза един ендокринолог. Тук имаше някоя дама с Базедова помня. Ще питам, но следващият преглед ми е на 22 февруари живот и здраве.

# 469
Въпрос, който забравям да питам: с автоимунни може ли да се кърми? Аз съм с Хашимото и Базедова, сменят се когато решат, поне така каза един ендокринолог. Тук имаше някоя дама с Базедова помня. Ще питам, но следващият преглед ми е на 22 февруари живот и здраве.
Аз съм с активен Базед, ще кърмя ако всичко е наред, просто трябва да обсъдя като наближи раждането как да процедирам с хапчетата, примерно да пия таблетката сутрин след кърмене, дали ще влияе хапчето ако е по висока доза, ще изхвърлям следващата кърма(тази след хапчето) а пък ще гледам да имам изцедена за конкретното хранене. Ако пък пропицила не пречи в ниски дози ще си кърмя с него, защото в момента съм на 1 таблетка тирозол... Може и да не се налага таблетка... Ще видим, зора ми е поне 2 3 месеца. Пък после вече каквото стане.

# 470
Аз съм с активен Базед, ще кърмя ако всичко е наред, просто трябва да обсъдя като наближи раждането как да процедирам с хапчетата, примерно да пия таблетката сутрин след кърмене, дали ще влияе хапчето ако е по висока доза, ще изхвърлям следващата кърма(тази след хапчето) а пък ще гледам да имам изцедена за конкретното хранене. Ако пък пропицила не пречи в ниски дози ще си кърмя с него, защото в момента съм на 1 таблетка тирозол... Може и да не се налага таблетка... Ще видим, зора ми е поне 2 3 месеца. Пък после вече каквото стане.

Добре, после ще обменим мнения. Благодаря.

# 471
Аз съм с Хашимото, но преди плановете за бременост не примеах лекарства. Миналата седмица ендо ми каза, че няма проблем кърменето, ТСХ трябва да се следи иу да е под 4, за да има кърма. Аз ще спра и лекарствата след като родя, за да видим дали ще се нормализират хормоните.

# 472
Аз съм с Хашимото. На следвашия преглед док. ме помоли да му занеса всичката налична документация приблизително 1г. преди забременяването до сега (понеже преди бях пациент на друг ендо) и човекът си иска всичко на хартия хронологично подредено. Ще прегледа щателно документацията и ще ми изгради план за действие докато родя и за първите няколко месеца след това. Не съм се замисляла за връзката между хашимото и кърмене, но обезтелно ще питам. Предполагам ще трябва хранителен режим особено за мен понеже съм и с инсулинува резистентност.
Иначе и на мен ми се появиха стрии. Мажа се от 4-ти месец, но според мен е много комолексно при всяка жена. Моят бебчо от три месеца е с краката надолу и ме рита на едно и също място (долу ниско в ляво) и там са ми избили. От днес запопвам и сутрин да се мажа пък каквото стане.

# 473
Много пишете 😁 направо понякога не смогвам да ви прочета.
Аз бях днес до педиатърката на сина ми, че има той някакъв обрив и да погледне и тя и бях решила да я питам дали има свободно място за бебето да го запишем при нея и естествено забравих 🤣
Нещо днес ми е много сдухано, едно такова апатично ... снощи се сдърпахме с мъжа ми и мен още ме държи нацупеното настроение... а той днес има имен ден и даже пожеланието ми към него беше сухо 😁
Нямам търпение в петък да ида на преглед, да видя бебето и да ми пусне изследванията. В последно време се чувствам доста отпаднала и все ми се спи, може би хемоглобина ми е паднал още, последния път беше 106, но аз не пия нищо за него.

# 474
За Хашимото знам, че трябва да се внимава с някои чайове за кърма, защото има билки, които влияят на болестта. Аз съм просто с хипофункция, но мисля че и аз трябва да внимавам с тези чайове, но не знам дали се спира Еутироксина след раждането.
Иначе аз днес ходих да си взема 45 дневния болничен, заедно с направлението за раждане и направления за последните изследвания на кръв, урина, микробиология. Бебето изглеждаше добре, малко ми се е качило кръвното от 120/70 на 130/80, така че ще видим сега как ще са изследванията и ще го следя тези дни повече. И краката ми са подути от няколко дена, но дано няма нищо сериозно все пак, че на финала изненадити станаха доста вече.

# 475
И на мен ми е супер сдухано. Голям карък съм.
 Реших да помогна на "приятелката" си, на която съм кума и познавам от 15г., и да намеря фраксипарин, защото е бременна и с тромбофилия. Цената нямало значение, спешно било, да й го купя и т.н.
Намерих й, но е с цена на черно, не като в аптеката... изведнъж се оказа, че има значение и го отказа. А не е чак толкова голяма разликата.
Сега се набутах със супер голяма сума, вместо да събирам за раждането.
И какво излиза? Направи добро и изяж...

Досега нито един път не съм си позволила  да се подиграя така, дори с непознат.
Поплаках си, оплаках ви се.😔
Дано не попадате на такива хора.

# 476
И на мен ми е супер сдухано. Голям карък съм.
 Реших да помогна на "приятелката" си, на която съм кума и познавам от 15г., и да намеря фраксипарин, защото е бременна и с тромбофилия. Цената нямало значение, спешно било, да й го купя и т.н.
Намерих й, но е с цена на черно, не като в аптеката... изведнъж се оказа, че има значение и го отказа. А не е чак толкова голяма разликата.
Сега се набутах със супер голяма сума, вместо да събирам за раждането.
И какво излиза? Направи добро и изяж...

Досега нито един път не съм си позволила  да се подиграя така, дори с непознат.
Поплаках си, оплаках ви се.😔
Дано не попадате на такива хора.
Май не за пръв път споменаваш тази "приятелка" ако не греша...
Не знам липсват ми някакви познати от друга страна съм щастлива, че се отървах от такива приятелства..

# 477
Палмичка,
Горе главата! Може и тук в групата да има  мами, които имат нужда, ако не пиши и в другите групи. По новините специално даваха, че в момента има огромен дефицит на това лекарство. Сигурно съм, че ще успееш да помогнеш на други, които имат нужда и не могат да си го набавят. Така че има и друга поговорка - всяко зло за добро. А за непоисканото добро - накрая все си патим, така че другия път си имай едно на ум.  Аз бих си казала директно на тази "приятелка" поне да ми е леко на душата, ако тя не го разбере, значи сама си прави изводите за нея.

# 478
В другата тема за подготовка на бебето се подсетих за планер/тетрадка вие взимали ли сте си нещо такова. Аз отдавна търся конкретен лексикон, с първото бебче имах и не искам сега да взимам от тези дебелите с по 1000 страници дето имат супер много излишни неща. Та търся нещо от 10 страници, колкото за спомен, в моя има първо зъбче, първа баня, юясто за снимки, първа екскурзия, малко за захранване.
Нищо излишно, не знам къде да гледам, попадам все на някакви свръх дебели...

# 479
Палмички, пишив групата Дългото чакане след трансфер. Ще зарадваш много някоя бъдеща майка. Веднага ще им намериш купувач. Голям кът са, защото се ползват за ковид болните.
Вчера имах многооо дълъг и тежък ден. От 8 до 4 бях на крак в болници и поликлиники. Първо изследвания и болнични за мен, после и с детето. Да не споменавам, че никои не си прави труда да ти отстъпи ред нито бременна, нито с малко дете. Накрая на деня от преумора и от новината, че детенцето ми е с пневмония чак ми пречерня пред очите, вдигнах кръвно - ужас. От днес е с абокат и на венозни инжекции. Зная, че ше се оправи. Само ни трябва малко повече кораж и търпение. Сега все едно си имам бебе у дома. Абсолютно безпомощна е без мен. Нали изобщо не трябва да си мърда едната ръка. Но ще го преживея. Само тя да оздравява бързо.
Иначе тъпата хрема пак се върна при мен. Вече 1 месец ме мъчи. Докарва ми допълнително главоболие и напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт