Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 686
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
В болницата, в която ще раждам пише, че са забранени свижданията. Та не зная дали ще дават да се носи багаж. Даже родили са ми казвали, че от входа си носиш сама багажа. Не пускат никого. Аман от този ковид.
Момичета от вчера имам някак чувството, че корема ми е омекнал. А бебето си е доста активно. Даже за мой "късмет" имам чувството, че се обърна с караката надолу. Гледам да не се филмирам, ама съм на преглед чак на 3.02. Някой с подобна ситуация (с мек корем)?

Вчера и днес и на мен корема ми е по-мек. Даже сутринта не усещах бебето, чак се стреснах ..  ама после се размърда. Аз днес съм на преглед и ще видим какво е положението.

# 631
В болницата, в която ще раждам пише, че са забранени свижданията. Та не зная дали ще дават да се носи багаж. Даже родили са ми казвали, че от входа си носиш сама багажа. Не пускат никого. Аман от този ковид.
Момичета от вчера имам някак чувството, че корема ми е омекнал. А бебето си е доста активно. Даже за мой "късмет" имам чувството, че се обърна с караката надолу. Гледам да не се филмирам, ама съм на преглед чак на 3.02. Някой с подобна ситуация (с мек корем)?

Вчера и днес и на мен корема ми е по-мек. Даже сутринта не усещах бебето, чак се стреснах ..  ама после се размърда. Аз днес съм на преглед и ще видим какво е положението.
Предполагам, че щом шават няма страшно, ама пуста глава все глупости мисли.
Пиши после какво ти е казал АГто, моля.

# 632
При вас бебето в какво положение е и в коя седмица ? Аз в неделя влизам в 32-ра и си е с дупето надолу.
Кога е нормално да се обърне или то се върти постоянно😁

# 633
При вас бебето в какво положение е и в коя седмица ? Аз в неделя влизам в 32-ра и си е с дупето надолу.
Кога е нормално да се обърне или то се върти постоянно😁
Казват уж, че до 33,34 трябва да се е завъртяло с главата надолу. Обаче тук чета, и познати имам, на които успяват да се завъртят правилно дори малко преди раждането.

# 634
Специално питах акушерката относно това. Каза, че дори и при самото раждане може да се обърне. Аз питах, защото синът ми беше седалищно и поради тази причина в чужбина не искаха да рискуват с естествено раждане. Сега бебка е главично разположена.

# 635
Моето бебче отдавна си е с главичката надолу, вчера пак проверихме, в 34г.с. съм.
Аз бях впечатлена от клип на външно верзио, който гледах да се извършва в МД-Варна

# 636
И моето си е имам чувството от ден 1 с главичката надолу, няма нито един преглед  при който той да не е с главичка надолу, гръб на ляво и крачета в дясно, така си го и усещам едно меко дупе в ляво под ребрата и шавливи крачета в дясно 😁

# 637
Моя се обърна в 28-ма. За сега е главично, пък дано така си остане

# 638
И моето си е имам чувството от ден 1 с главичката надолу, няма нито един преглед  при който той да не е с главичка надолу, гръб на ляво и крачета в дясно, така си го и усещам едно меко дупе в ляво под ребрата и шавливи крачета в дясно 😁

Как ги разбирате? Аз все пипам, пипам и не мога да се ориентирам Grinning
На последните прегледи си беше все главично, надявам се си остане така.

# 639
И моето си е имам чувството от ден 1 с главичката надолу, няма нито един преглед  при който той да не е с главичка надолу, гръб на ляво и крачета в дясно, така си го и усещам едно меко дупе в ляво под ребрата и шавливи крачета в дясно 😁

Как ги разбирате? Аз все пипам, пипам и не мога да се ориентирам Grinning
На последните прегледи си беше все главично, надявам се си остане така.
Ами да ти кажа редуват се ритничета в дясно едното-другото стъпалце и в този момент в ляво имам една издутина, по това се ориентирам коя част къде е 😁 А като си изпъва крачетата и същото-твърди издутини в дясно и една по-мека и по-кръгла в ляво. Плюс че и никога не съм го усещала да се върти и на прегледите така си е разположен винаги, та общо взето така . Като го “плясна” по дупето и почва да рита  😂😂

# 640
Моят юнак от три месеца е само в седалищна позиция. Нито веднъж на преглед през това време не е бил с главата надолу. В 32+4г.с. съм и запопнах сериозно да се притеснявам дали изобщо ще се завърти. Чак другия четвъртък съм на преглед и едвам ще дочакам да обсъдя с док. какво ще правим.
Поради фактът, че не си е сменял позицията от толкова дълго време и, че получавам ритници на едно и също място (леко почнах да психясвам, като индиянско мъчение ми е Joy) ми избиха стрии ниско долу и от двете страни на корема. Тях ще ги преживея, само искам да се обърне и да си родя естествено, не че и секциото няма да го преживея, но се надявам да ми се размине.

# 641
И при мен 27-28ма седмица си застана с главата надолу, до преди това си беше седалищно. Аз също усещам в ляво дупето и в дясно крачетата. В момента съм в 34г.с.
В началото ,когато се притеснявах дали ще се обърне за нормално раждане и доктора (който е привърженик изцяло за нормалното) ми каза,че е имал дори случай да влиза за секцио, а то бебето се е обърнало и не го прави, а си родила нормално жената.Каза и че може да ги обръща,ама било болезнено и неприятно и не ми го препоръчва.

# 642
  • София
Да споделя едно видео, което много ме трогна. Още една причина за секцио. Пъпната връв се е омотала около врата на бебето. В повечето болници дават да се носи багаж. И моя юнак е с главата надолу, ама то при мен няма значение, секцио ще съм☹️, а ми се искаше да е нормално, ама каквото такова. Поне знам какво да очаквам.
https://www.facebook.com/100000625121818/posts/4777308068966650/

# 643
Аз съм в 32 +4 и беба е обърната главично. Мисля, че и йогата за бременни малко помогна в тази посока, та може да помислите и за такъв вариант.
Моята инструктурка сподели за последното момиче от групата, което роди, че нейното бебе също е било седалищно до последния момент, но в седмицата преди раждането правила всеки ден асани, които и е показала и в крайна сметка си е се е обърнало бебчето.
Имам приятелка, която също споделя, че и е била от полза йогата за бременни.
Аз лично ходя в зала, но има и доста видеа в youtube. На мен лично ми е по- спокойно с инструктур, който да следи какви ги върша Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 16:21 от VikiPa

# 644
Аз също ще съм секцио и дата си имам вече, независимо от позицията на бебчо, имам си моите опасения и така съм си решила- не съжалявам 😊

Общи условия

Активация на акаунт