Голямата тема за малките масла - 24

• 39 745
  • 367
  •   1
Отговори
# 225
  • София
По - скоро потърсете хомеопат, има и в аптечната мрежа билкови сиропи и чайове с успокояващо действие, личната лекарка най - добре ще ви упъти.
Не бих давала масла за вътрешен прием на дете.

Като допълнение може да дифузвате масло от портокал, горчив потокал или лавандула, които има успокояващо действие.
Но имайте предвид, че хомеопатия и ЕМ не са съвместими.

Също така можете да се посъветвате с психолог, за техники как детето по-лесно да преодолее промяната, и всяка следваща такава. Тук във форума има тема, която аз специално много харесвам, и бихте могли да потърсите съвет
https://www.bg-mamma.com/?topic=1201557.new#new

# 226
Любима рубрика ми е и на мен, много е писал назад в темата за детска градина, как не се сетих!

# 227
  • Пазарджик
Благодаря много за съветите. Аз няма да давам на детето да приема масло, а за себеси питах. Тъй като до сега съм се натъквала само на Дотера за вътрешен прием.
А мога ли да раредя в базово масло портокал и лавандула и масажирам стъпалата и китките на малката?

# 228
  • София
Благодаря много за съветите. Аз няма да давам на детето да приема масло, а за себеси питах. Тъй като до сега съм се натъквала само на Дотера за вътрешен прием.
А мога ли да раредя в базово масло портокал и лавандула и масажирам стъпалата и китките на малката?

Може, разбира се.
Може и да напръскате любима играчка, която ще носи в градината, с тези масла - така допълнително ще се успокоява (ще стане нещо като инхалер).

# 229
Някои от маслата на Пранаром и на Арома зоун също са подходящи за вътрешен прием и са по-бюджетни в сравнение с тези на Дотера.

# 230
  • София
Някои от маслата на Пранаром и на Арома зоун също са подходящи за вътрешен прием и са по-бюджетни в сравнение с тези на Дотера.

Също така може да опитате с прием на флорални води, особено ако става въпрост за дългосрочен прием. Богат асортимент има в арома зона (https://www.aroma-zone.com)

# 231
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате масло което би помогнало да детето за по лесна адаптация в ДГ. Тя е на 6 но и предстои местене в друга група, а много чувствителна и още от сега плаче, че не иска.

И да ви попитам освен маслата на Дотера други може ли да се пиемат вътрешно?

Здравейте!
Аз ползвам маслата на Дотера и засега нямам опит с други. Дотера имат детска серия, блендове с различна насоченост.
Аз ползвам част от тях за своите деца ( над 3 год. са) и ще ви дам кратко описание:
Calmer - Успокояващ бленд
Скрит текст:
Част от комплекта doTERRA Kids Collection, успокояващия бленд Calmer създава спокойна атмосфера, което позволява времето за лягане да е спокойно и приветливо изживяване. Комбиниращ успокояващите свойства на етеричните масла от лавандула, кананга, дърво Буда и римска лайка в удобен и безопасен начин за нанасяне заедно с овлажняващите ползи от фракционираното кокосово масло, Calmer може да се използва като част от ритуалите Ви вечер. Когато дойде време да възстановите ума и тялото си, нанесете на китките си, дишайте и се отпуснете. Calmer е създаден за намаляване на чувството на напрежение и стимулиране на спокойствието през целия ден. Придава чувство на успокоение и релакс в цялото тяло и насърчава спокойна атмосфера.
Помага да се отпуснете преди лягане, да се създаде спокойна атмосфера и да се повиши позитивното настроение. Включва успокояващи етерични масла като лавандула, кананга, дърво Буда и римска лайка в база от фракционирано кокосово масло. Calmer дава възможност на потребителя да възстанови ума и тялото си по естествен начин. Употреби: Нанесете върху китките и вдишайте, за да стимулирате чувство на спокойствие и добро настроение. Нанесете Calmer по задната част на шията, за да стимулирате спокойствието през целия ден.
Нанесете по китките на детето си в края на деня, за да го успокоите и да се отпусне. Нанесете върху стъпалата на детето си, когато е време да си почине, за да създадете положителен навик преди лягане. Дръжте бутилка Calmer в чантата си за лесна и удобна употреба винаги, когато трябва да балансирате емоциите си.
Steady™ Заземяващ бленд -
Скрит текст:
Идеален за ежедневна употреба или при необходимост, Steady има мек, подканващ и леко плодов аромат. Steady използва уникалните предимства на етерични масла като амирис, балсамова ела, кориандър и магнолия, за да се осигури успокояващ ефект. Нанесете Steady на задната част на шията или на китките и поемете дълбоко въздух, за да балансирате настроението си. Заземяващия бленд Steady има мек, подканващ и леко плодов аромат, който може да помогне за успокояване на емоциите. Този бленд съдържа етерични масла от амирис, балсамова ела, кориандър и магнолия в база от фракционирано кокосово масло. Всяко масло, съдържащо се в този бленд, добавя спокойствие, което го прави чудесен за овладяване на емоциите. Повишава чувството на спокойствие и внася чувство на баланс в настроението Ви. Има много моменти в живота на детето, които могат да изглеждат непреодолими. Steady е изготвен точно за тези моменти! Патентована комбинация от амирис, балсамова ела, кориандър и магнолия, това е перфектния бленд от етерични масла за насърчаване на спокойствието и стабилните емоции. Употреби:
Нанесете на задната част на шията, когато се чувствате напрегнати, за да спомогнете за създаването на спокойни емоции. Нанесете по китките и ръцете и вдишайте дълбоко, за да повишите спокойствието.
Нанесете върху долната част на стъпалата на детето, за да повишите спокойствието му преди да тръгне за училище.
Нанесете на задната част на шията или долната част на стъпалата след ден, изпълнен със събития, или преди лягане.
И двата бленда се препоръчват за деца над 3г.
Според мен са приятни и децата обичат да се мажат с тях. Слагаме предимно вечер преди сън и понякога сутрин. Не сме постоянни и не мога да кажа доколко имат ефект.
Със сигурност и комбинация от други масла, които са на друга марка биха имали  горепосочения ефект.
Информацията взех от сайта на Дотера. Извинявам се, ако не е по правилата на форума и на темата. Ще коригирам поста, ако е необходимо.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 19:40 от Jessica_

# 232
Здравейте! Малко ви връщам към обсъждани неща, но всъщност каква е разликата между Дотера и останалите масла. Има ли някакво предимство, което са покрива цената им?

Видях, че сте обсъждали и Македа, но е било миналата година. Моля за мнения за тези масла отново.

Редактирам поста си, за да попитам също и откъде мога да взема драконова кръв?

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 16:41 от AirFairy

# 233
  • Пазарджик
Аз единственото което виждам е в това, че на Дотера могат да се приемат вътрешно а другите не.

Аз тепърва заповам да се интересувам от маслата.
Направих на моята дъщера лавандула в 10 мл зехтин, мажа всяка вечер стъпалата и китките и адаптацията в новата група премина много добре.

Като цяло аз се интересувам от масла подходящи при настинка, сополи, гърло. И как да си помогна без лекарства.

# 234
Здравейте!
Вече няколко пъти поръчвам от Арома зоун и всичко беше точно. Предпоследният път имаше доста забавяне между създадената товарителница и реалното предаване на пратката ми, смятам, че просто я бяха забравили, но веднага щом писах пуснаха пратката. Преди седмица обаче пуснах още една поръчка и все още стои на етап обработка и приготвяне. Някой имал ли е подобен проблем? За капак не мога да им пиша и да попитам какво става, тъй като след обновяването на сайта, тази опция липсва. Пиша на съпорта, но получавам автоматични съобщения и в един момент сякаш забива, полето изчезва и не ми дава да напиша нищо повече. Продуктите са страхотни и на достъпни цени, но вече сериозно започвам да се разочаровам от всички тези неуредици.

# 235
Здравейте!
Вече няколко пъти поръчвам от Арома зоун и всичко беше точно. Предпоследният път имаше доста забавяне между създадената товарителница и реалното предаване на пратката ми, смятам, че просто я бяха забравили, но веднага щом писах пуснаха пратката. Преди седмица обаче пуснах още една поръчка и все още стои на етап обработка и приготвяне. Някой имал ли е подобен проблем? За капак не мога да им пиша и да попитам какво става, тъй като след обновяването на сайта, тази опция липсва. Пиша на съпорта, но получавам автоматични съобщения и в един момент сякаш забива, полето изчезва и не ми дава да напиша нищо повече. Продуктите са страхотни и на достъпни цени, но вече сериозно започвам да се разочаровам от всички тези неуредици.
Аз, имам същия проблем напоследък. Освен всичко това доста вдигнаха и цените. Който знае други френски магазини с доставка до България, моля да ги напише. По вашето питане:На този линк-https://www.aroma-zone.com/info/contactez-notre-service-client-ou-nos-experts, натискате първото поле - "J'ai une question sur la livraison ou le retour de ma commande", после "Mon colis n'est pas encore expédié", след което ви се отваря прозорец за контакт, в който попълвате-име, фамилия, и-мейл и номер на поръчката.

# 236
Благодаря, аз уж същите стъпки следвам, но накрая сякаш разговорът с бота едностранно се разпада и край. Вчера след обед най-неочаквано куриерът ми се обади, за да ми даде пратката. Останах втрещена, защото реално пристигна за 9 дни от момента на поръчката, но все още нямам обяснение защо в сайта и сега си стои на етап подготвяне. Тракинг номер така и не получих дори на имейла. Предполагам, че неуредиците могат да се дължат на все още недовършеното обновяване на сайта им. За цените не мога да взема отношение, защото дори и сега ми се виждат много по-достъпни в сравнение с останалите качествени масла, които се предлагат на нашия пазар, а и подробната информация за всеки продукт, партиди и пр. е голямо предимство. Макар да знам от две години за българския и френски сайт, едва наскоро се престраших да опитам да поръчам директно от Франция, тъй като в българската версия надценката е изключително голяма.

# 237
Аз от няколко години пазарувам от този сайт и затова мога да направя сравнение на цените.... Бих пробвала алтернативен магазин ако някой има опит с такъв.

# 238
Здравейте, някой има ли опит с маслата на budjak? Дали са качествени и истински?

# 239
  • Варна
Хвърлих им едно око. Тестът ми е да ги питам за съдържанието на Нерил ацетат в безсмъртничето. Тяхното е на много ниска цена тъй,че ме съмнява.  Аз бих им писала. Ако ми отговорят адекватно със сертификат за тест Ок,ака ли не - не.
На подобни цени и проверени са ето тия. https://elichrysos.com/?fbclid=IwAR0AhU8NkJEQtydzRt27e3H1CjaBKvT … C8r4wieYmda3UOCyc

Общи условия

Активация на акаунт