Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 172
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • София
На моя големия също каналите му са криви. И всяка година като отидем на басейн или море от водата му се запушваха ушите. Казаха ми от аптеката едни свещички от восък. Те правят лек вакуум и изсмукват калта. Първият път беше леко недоверчив като разбра, че ще му палим свещ в ухото, но после сам си ги търсеше. И на мен съм го правила - абсолютно нищо не чувствам, освен че ми се отпушват ушите.

Всички болни бързо да се възстановяват - и малките и по-големите. Много стискам палци и се моля за Яна и Александра. Познавам майката - страхотен човек е.

# 436
  • София
Честит празник на малкото Скиорче! Да е много здрава и да се радва на много успехи.
Ние в класа имаме две деца с ковид, с тест от петък, но бяха карантина само един ден, в понеделник. Laughing После РЗИ казали, че няма нужда от карантина и си ходиха присъствено. Ще видим тази седмица как ще е.
Чакам ваканцията, изморих се с всички олимпиади, това дете е неуморно. А тепърва започват областните кръгове, но щом му се занимава. Вчера вися плътно четири часа на олимпиадата по БЕЛ. Една минута не тръгва по-рано. И тук опираме до главния ни проблем, че не може да си разпределя времето. Притеснявам се за матурите как ще се вмести. А той хич не се трогва, не съм му била купила ръчен часовник и не знаел как върви с времето.

# 437
  • София
The only one, благодаря и на теб за пожеланията!
Чета какво пишеш за сина ти и не вярвам на очите си! Възхищавам се на твоя младеж за постоянството и амбицията му. Този труд ще бъде възнаграден, сигурна съм!
 Сменям темата за Ковида, че тотално ще се побъркам вече.
Учат ли наборчетата наизуст Българският език и Опълченците? Опитвам се да го изискам, но “отпорът е лют”, щом г-жата не е казала. 🤐 Чакам с нетърпение първия пробен на Регалия, за да видя как се справя девойката в почти реални условия.
Иначе карантината й изтича в понеделник и във вторник вече трябва да бъде НЕ на училище, а на лагер.😬 , строена за следващата двойка състезания😶 Затова и зорът е ние да се опазим, за да можем да й съдействаме с логистика, учене и т.н.

# 438
Всички болни да докладват, че вече са здрави, моля!

При нас учиха "На прощаване" наизуст. Учителката по БЕЛ ги е предупредила, че и "Опълченците на Шипка" ще учат наизуст. Това ми напомня, че трябва лека полека, да го започнем. Не ми се мисли каква драма пак ще настане като го кажа това. Още ми е сърдит за ПИ на Регалия.

Продължавам да мисля блъснатото дете.
Хубав да ви е деня!

# 439
Официално имам непълнолетна девойка 🎆
Почерпете се за нейно здраве

Ние сме толкоз хремави, че нищо не ни се яде, а момата вчера спа два пъти по два часа, защото температурата я гъташе и не се повлияваше от хапове...
Малчо е цифкава навита пружинка обаче 🤣🤣🤣
Само го гоним далече, защото е толкова шумен, че не го издържаме... Хем и ушите ни са заглъхнали 🤕
Днешния въпрос ми е :Защо не умрях вчера? 😂 Този, който ме е бил с тояга по главата... Бил е много смотан... Никаква работа не е свършил 🤣🤣🤣

# 440
  • София
Irchik, честит ви празник! Да ти е здрава, щастлива, целеустремена и много успешна девойката!
И вие оздравявайте бързо!
“На прощаване” го научи до 1/2🙁. Изобщо не мога да я похваля в това отношение. За съжаление не може да асимилира, че тази година е по-важна от предходните.

# 441
Мами помагайте! Преди малко взехме детето от училище с болки в корема .Повърна и каза ,че има разтройство. Обадих се в кабинета на личен лекар почвала в 13:30ч. но и бил пълен графика ,дадоха ми номера и не ми вдига. Кажете моляви се какво да му купя за болките в корема .Спомням си ,че някой беше писал за такива симптоми скоро .Ковид по- принцип го карахме преди 2-3м. и ме съмнява да е това и аз не знам Sad

# 442
В Пирогов има педиатър на хабинет. Ако след прегледа преценят, че не е спешен, ще платите на каса около 30 лева

# 443
Дано не е това, но имайте предвид, че има подобна симптоматика при постковид синдром при деца. Сутринта имаше подобна тема по Нова: „След между две и шест седмици след заразяването при децата може да настъпи мултисистемен инфламаторен синдром. Симптомите са висока температура, коремна болка, диария, кожен обрив. Това е рядко, но сериозно усложнение. Част от случаите може да бъдат объркани с инфекциозно заболяване. При 50-75% от децата може да бъде засегнато и сърцето. Могат да развият миокардит. COVID-19 провокира и изявата и диагностицирането на диабет при подрастващите”, коментира в ефира на „Здравей, България" д-р Маргарита Ганева от СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев" .
Ако не можете при личната и симптомите са сериозни, потърсете все пак лекарска помощ. Може да е нещо много по-безобидно, дано е така, стискам палци, но не го подценявайте все пак. Бързо да минава на детето.

# 444
В Пирогов има педиатър на хабинет. Ако след прегледа преценят, че не е спешен, ще платите на каса около 30 лева
Забравих да кажа ,че сме от Бургас. Мъжът ми отиде до аптеката да попита за лекарства и за всеки случей да му направим тест за ковид за да можем а го изключим.

# 445
irchick, да ви е жива и здрава рожденичката! Да е щастлива и успешна! И бързо оздравяване.

boksii, в момента има и стомашен вирус с тези симптоми, но и ковида при някои деца започва така. Аз бих направила един тест от аптеката за всеки случай. За повръщането капки вомитусхил (хомеопатични са) при нас вършат работа и ре-комфорт за разтройството. И разбира се - диета - препечени филийки, картофи и т.н. Свържете се и с личната, разбира се. За болките в корема доколкото знам е рисково да се дава нещо, докато не е сигурно какво е, за да не се замаскира нещо по-серизоно. Все пак имай предвид, че не съм лекар и пиша от личен опит. Най-хубаво е лекар да го прегледа.

# 446
  • София
При нас започна с разтройство ковида. По принцип си има "нервен" стомах и често реагира на храни, особено улични и тогава му давам фамотидин от 20 мг.
Преди 2-3 месеца е бил друг щам, сега Омикрона уж не подбирал...вземете един-два домашни теста и следете.

Ирчик, живо и здраво да е Водолейчето и много да ви радва!

# 447
Така теста е отицателен .С доктор не мога да се вредя звънях на всички телефони на педиатри всичко е заето не могат да ни прегледат!
*PipiLota* Благодаря! Отивам да ги купувам.

# 448
  • София
Skiorche, Irchik ,честито рожденнички.Да следват мечтите си и да ги постигнат с лекота.

Болните да оздравяват бързо.

# 449
  • в очите на дъщеря ми
irch Да ти е жива и здрава девойката! Значиии всички болни веднага, ама веднага да оздравяват!
Ние приключихме с 1 вия срок. Този седмица сме във Велинград и Асан е човек..прекрасната, според мен вече е забравила, че е 7 ми клас...мдамм!

Общи условия

Активация на акаунт