Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 177
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Скиорче, честита да ви е рожденичката! Да е здрава и с успехи в ските и в ученето!

От 4те 7 класа само нашият не е в карантина и утре ще е присъствено. Да видим дали ще изкарат цялата седмица така.

# 421
Нека е честито скиорчето🤗🎆🎆🎆
Утре нашата кака става на 14...
Ама аз и малчо нали сме също болници, та не се изолираме. Само ММ е читав и ни обслужваше днес 🙉🙈🙊
Скиорче, да ти пратя и наборката за чудния лек със задачите? С един куршум две зайчета ще излекуваш🤣🤣🤣
Пък аз ще съм учителка на първолак... 🤔Ако някой има нужда да дава неговото😜
Ще се наредим със санаториуми:
1.Математически за 7клас
2.Литературен за 7клас...
...19.Всичкология в 1клас 😂😂😂

# 422
  • София
Честит рожден ден на малката, вече по голяма, скиорка! Да е жива и здрава и тази година много успехи и в училище, на НВО, и на пистите!
Мислите и молитвите ни тези дни са за детето от нашето училище, наборче на сина ми от съседен клас!
Иначе седмицата успя щерката да направи класно и да отиде на олимпиади, като нашият директор направи дати и за карантинирани, та смогна да отиде и на историята. Не мога да не го похваля човека,  включи се и в кампанията за кръводаряване за момичето, имаше организация в Школо!   
Засега тази седмица са присъствено, утре обаче кучи студ го дават!
Връщаме се сега от кинопрожекция на Петя на моята Петя, много ни хареса, препоръчвам, мисля, че е подходящ и за наборите.
Здрави да са всички и успешно приключване на първия срок!

# 423
  • София
Много благодаря за милите думи и прекрасните пожелания, мили виртуални приятелки! 🤗 Да не кажете, че не съм почерпила от тортата! 😉
Скрит текст:
Мамзел, шансът да не сме се заразили е малък, действително, но все си мисля, че така сме изложени на по-малък вирусен товар. Всъщност пътувахме два часа в една кола, после се прибрахме, видяхме, че не е ОК, тествахме я и я изолирахме в нейната стая, като сме й отпуснали и отделна баня и тоалетна. Лятото по същия начин изолирахме брат й и никой от нас не се зарази. Сега с омикрона дълбоко се съмнявам, че ще ни се получи, но сме длъжни да опитаме. Иначе сме на “една врата” разстояние. Тя вече свикна със ситуацията, защото изобщо не ни обръща внимание. Цял следобед се киска с приятелките във видео-чат. Аз само давам нареждания за лекарствата, течностите и отговарям за логистиката на чашите и чиниите, оставени пред вратата. Девойката е мъжко момиче и е с много калена психика…Сълзи на яд бяха това по-скоро. Аз май повечко преживях ситуацията в ролята на майка - мъчителка.
Никой не е застрахован от този вирус, и както виждаме не подбира. Само да минава леко и бързо на всички засегнати!
Ще ми се да съм оптимист и да вярвам, че това е последната вълнА.!
П.С.
Bora, писали сме заедно. Не спирам да го мисля милото дете! Моля се Бог да му даде сили да се пребори и да живее, а на лекарите в Пирогов да го спасят!

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 22:24 от Skiorche

# 424
  • София
Скиорче, да е много здрава, целеустремена и щастлива рожденничката. Да покорява нови върхове в спорта и в образованието и най-вече да се чувства удовлетворена!  Birthday
При наборката нещата вървят по-скоро към затихване. Днес няма темп, но пък се опитва да я удари в ушите. Засега тече някакво изобилно количество...абе нещо жълто и сякаш не чува с едното ухо, което започна леко да ме притеснява. Държи термометър, от тези, дигиталните, той пищи ли пищи (измерил), но тя не реагира. Но пък като говорим - отговаря. Светках с едни фенери - ми то задръстено с някаква жълтеникава слуз. Ама не смея да бъркам с клечки за уши, да не го натикам по-навътре. Тя по принцип е с някакви тесни и криви канали и произвежда обилно количество ушна кал, та ходим редовно на УНГ да й примиват ушите. Сега, обаче, ще почака края на карантината, дано не стане някое възпаление само (имам някакви капки за уши, отипакс и фуроталгин, но се въздържам да капя още).  Та така при нас, егати "страничния ефект". Добре, че са ДО другата седмица, на "училищно ниво", поради многото болни учители, че много се притесняваше да не се наложи заради нея класът да е карантина.
Скрит текст:
Цял ден рефрешвам другата си отчетна тема, на баткото, за новини за пострадалото дете. Чакам да прочета, че детето е вън от опасност и току ходя да прегръщам моите. Не ме свърта из къщи. Прегърнете децата, окуражете ги, не забравяйте, че най-ценното е, че са живи и здрави до нас! Ще станат стойностни хора, няма как да не станат с такива родители, само да са живи и здрави Hands Pray

# 425
  • София
Честито на малкото-голямо Скиорче! Чака я страхотно бъдеще, сигурна съм!
Да е здрава, бързо да минават болежките.
При нас засега само наборът го отнася. Ние с таткото направихме някакъв опит за разболяване, но бързо се съвзехме. Човърках клечки в носа, в гърлото - все отрицателни засега. Малкото, пък съвсем нищо му няма засега.
Иначе температура няма, само обилна хрема и лека кашлица. Чакаме развитие...,надявам се към по-добро!

# 426
  • София
Мандаринка, и аз съм като теб, само чакам добри новини за момичето, основно за това мисля, чувствам се част от едно голямо майчинско цяло дето сее обединило в някаква обща молитва за това наше дете!

# 427
  • София
Skiorche, да ви е жива и здрава рожденичката! Много радост да ви носи и да постига с лекота целите си!

# 428
  • Сф
Честит празник и от мен на Скиорчето!
Няма сила която да ме отдели от детето мен!:Даже кв. Ама и с 39+ как ще я оставя,? Избирателно се хваща . Не сме се пазили. Не се притеснявайте излишно. А и ловите 10 те дни . Ще мине скоро Simple Smile

# 429
  • София
Честит рожден ден на девойката, Скиорче! Да е жива и здрава, щастлива и доволна от успехите си! Златно дете имаш - хем медалистка , хем и умно! Да Ви радва със златните си медали дълги години!
А сега да оздравява бързо, пък дано и вие не прихванете!
На всички болни леко, бързо и безпроблемно да минава!

Стискам палци за момиченцето да се пребори за живота! Голяма прегръдка за родителите, приятели и близки на детето!

# 430
И при нас гостува ковид. Лепна се за децата. Наборката беше ДО, но и тя го е хванала. Кара го като настинка - Т, кашлица и болки в гърлото. Явно е прихванала от брат си. Той и неговите приятели са с положителни тестове също. Интересен факт е, че той е неваксиниран, но с антитела и кара най-леко заболяването. Само издава звуци, като да иска да отмахне нещо от гърлото отвреме - навреме и леко запушен нос. Но останалите му приятели (някои ваксинирани, други не) си имат всичко - Т, кашлица, главоболие и болки в гърлото. Двамата с мъжа ми също имаме симтоми (караме болестта по-тежко), но теста в лабораторията ни показа, че сме отрицателни за ковид. Явно за нас е грип, защото при мен имаше болки в мускулите и в гърба. За щастие вече при всички ни е по-леко пу-пу (изследвахме се в срядата, макар симптомите да са ни от вторника). Дали все пак и ние не сме с този ковид!?

Заради карантината, дъщеря ми не успя да се яви на олимпиадата по химия. Искаше ми се да ѝ дадът възможност да я направи онлайн, тъй като само тя щеше да бъде, но явно класната въобще не е питала директорката ни. Ако беше казала, сами щяхме да я попитаме. Не беше предупредила и госпожата ѝ по химия. А имах някак си други очаквания. Здраве да е, че като си помисля за бутнатото момиче и ... Дано бързо да се възстанови, при това напълно и всичко това да остане като един спомен от кошмар.

# 431
Да е жива и здрава рожденичка, да продължава да покорява снежни и всякакви върхове!
И аз като някои други доста се изненадах от изолацията, която сте си спретнали, особено пък за празника. Заразни сме два три дни преди симптомите, после отделянето все тая. И за мен няма сила, която да ме отдели от децата, те може и да не се впечатлят, но за мен би било ужасно и не бих си го причинила. Освен това от този щам опазване няма, всеки е болен, всички сме контактни. У нас и бебето беше с положителен тест, не съм го отделяла, по 300 целувки на ден получаваше, както винаги, и аз не се разболях.

При нас започнаха да валят срочни оценки, с някои не съм съгласна с учителите, при други се е отразил мързела на щерката, но това е положението, нищо не мога да направя. От пълна отличничка до миналата година, сега намери да разваля успех Angry И при нас има много карантинирани класове и се чудех дали да я пращам утре и то при положение, че ги оформят и никой не иска да изпитва повече, плюс мега студеното време. В крайна сметка решихме, че ще ходи и да пазим дните по семейни причини за друг път.

И на мен не ми излиза от акъла инцидента с Александра. Моля се да се възстанови напълно и за пореден път си повтарям как няма нищо по ценно от това да сме живи и здрави. Hands Pray

# 432
  • непостоянно
Успях да ви изчета най-накрая!
Поздравления за победите на скиорчето на Скиорче! Честит да е и рожденият ѝ ден! Здраве, усмивки и успехи да я съпътстват!

Много болни, лоша работа☹ Леко да минава при всички и бързо оздравяване желая!
Моля се и за Александра ( блъснатото момиче)!

# 433
Скиорче, я иди прегърни и нацелувай малкото пораснало скиорче, ах тез водолей, голям зор ще видиш, все са нейде другаде. Пожелавам и - бързо да оздравее, много успехи във всичко, и като се оправи да вдигнете един луд купон. Малко със закъснение са поздравите, нооо. А тортата е чуууднааа, благодаря, много обичам тортички. И недей наказвай така девойката, защото следващия път, ще те затворят теб,:joy: тогава ще видиш дали е хубаво Joy, ама ха, туй да не е затвор. Stuck Out Tongue Winking Eye

И наборката вече ме последва, запушен нос, тип хрема, кихане, температура, не я подминаха. Утре ще я водя на лекар. За капак по никое време им пищат в групата, тест по Химия, тези онлайн, да влезнат в стаята по Химия утре и да го направят, след малко, вече оздравялата математичка, утре ви чакам 13:30 да правите класно. Казах и да и пише, че е болна, и отговора - тогава ще те оформя с оценките които имаш. Просто чудесно, всеки си прави каквото си иска. До тук, е оформена вече по 3 предмета, за останалите, кой когато реши.

Да се включа и аз към пожеланията. Бързо да оздравеят болничките, здравичките да се опазите. Положението става още по - зле.
Ра, дръж се, детето се справя чудесно, постига добри резултати, няма да го тормозиш.

мандаринка, туй много лошо, в тази ситуация, дано докато я заведеш на лекар, нещата да се подобрят. Като прочетох, и направо ми настръхна косъма.

Докато си виках че се оправям, сега се оказа че носа ми прави въртули, мерих си Т, няма, колко време ще продължи туй нещо, и аз не знам, тва на приливи и отливи е много изморително.

# 434
  • София
Мандаринка, за уши помага дъвчене на дъвка или още по-добре желирани бонбони, че са по-жилави и изискват дъвкане. Помага за отпушване на тръбата между носа и ушите. Това УНГ ни го е препоръчвал.
Също при леки до умерени болки да се загрява ухото с тампон напоен с 70% спирт (изтискваш го добре) и слагаш в ушето. При нас е помагало. Моят също произвежда ушна кал особенно , когато е със сополи и духа носа. Явно от издухването и налягането тя се изтласква навън.
Дано й мине ушето с такива бабини лекове, че е много неприятна болката !

Общи условия

Активация на акаунт