Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 924
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Щерката се мъчи на олимпиада по биология сега. Дано се класира за втори кръг.

Рени, не бих ги спряла. Щом са си навили на пръста, да действат.

# 601
Рени вземи и мен на Пазарзишко и за Истамбул ставам.Сега по друг начин разсъждавам но преди 20години сватба правих бяхме луднали две роди.Да си решават младите а вие помагайте и напътствайте.Набора оформен доволно.Няма търпение за новото училище след ваканцията.Приятна и спокойна и здрава ваканция за всички желая.

# 602
  • София
Ха, честита ваканция. Радост, добре е, че сте нямали някакви особени сътресения със старото училище. Много спокойствие и успех в новото!  
Снощи в 11 наборката обикаляше из къщи и не можеше да си намери място. Изгледала била цялата телевизия (цитирам я), изиграла целия таблет, вече искала да излиза. Е, да, ама е в карантина до понеделник. Разбирала го баща си, дето не можеш една събота и неделя да изкара в къщи. Rolling Eyes Аз пък не го разбирам. Идеално си ми е, вече не ми е лошо и съм направо доволна, че другата седмица ще съм в карантина (вече моята си) и ще работя от къщи. А практукумите на Регалия само чакат да бъдат подхванати, така че няма да се скучае. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам как така се получи, ама седмицата след ваканцията се очертават тестове по АЕ (правят на края на все unit), физика (на края на раздела с тоците), по география (на края на ... ами на някакъв раздел) и вероятно по математика, върху ъглите там. Голямо изпитване и как все така се комбинира по всичко наведнъж.
Госпожата по БЕЛ може и тя да е избухнала с поредните мега-домашни от рода на "ето текст, да се направи преразказ от името на....и от неутрален разказвач, да се извадят глаголите, да се определи там всичко за тях - лице, число, време, наклонение... и да се сравнят основните глаголни времена). Между другото, тя работи много разбъркано по учебника, не кара по ред. Вчера били писали отговор на нравствен въпрос, а това е на 15-20стр, аз мислих, че са го пропуснали. Щерката като цяло е добра в тези неща, има способността да съпреживява. Много по-лесно "помни" и открива чувства и емоции, отколкото формули и правила. Но пък има да се работи върху изказа. И върху формулите....Rolling Eyes
Рени, като те чета с тез сватби леко се притеснявам - догодина имам абитуриент. А в нашите географски ширини се наложе една порочна практика баловете да се празуват като малки сватби. Все едно голямо чудо е станало, че някой е успял да завърши гимназия. Познавайки си детето, то може категорично да откаже да отиде на бала си, де, но знам ли до догодина какво (и за колко пари) ще се организира. Баланс му е майката, дано го намери, че при сватба "замесените" са повече Joy

# 603
Рени, предполагам се чувстваш между чука и наковалнята, хем не става да откажеш, хем искаш да подходят по-разумно...може би е добре да определите лимит на вашата помощ и те да преценяват как и за какво да я използват. Вчера си говорих с една приятелка за баловете, леле, ами там за какво пък са тия изхвърляния... рокля за 1000 лв... куверта 300лв.... и още колко разходи има... аз лично не разбирам цялата тази истерия все едно завършват Харвард и ще работят в НАСА... според мен този ден се е превърнал в меркантилно мерене на кой каквото има в панталоните. Зали, заведения, маси, то цяла сватба....

# 604
  • София
Момичета, задръжте малко, че в тази тема докато дойде НВО-то ще ни излезе име. 😂
При предните набори майките се отдаваха на алкохолни терапии, а ние кой на Пазарджишкото, кой към Истанбул😆.
Добре, че и сватби се споменават чат-пат.😉
Мандаринке, и аз съм купила практикумите, но се чудя дали не е рано още за тях, предвид, че не е взет целия материал. Ще има доста нерешени задачи и неотговорени въпроси по БЕЛ, от което моята само ще се подразни и ще ги зареже.
Иначе първият пробен на Регалия ще го прави в хотелската стая на лагера Sad. Не очаквам никакви постижения…

# 605
Рени, наградата да е поредната четка, но този път бронзова, за след това сребърна и накрая златна. За двете тържества, бягай и се скрий в гората, дет жива душа няма. А за шосето, ако ти се вижда малко, има още две места, само трябва да пазиш дистанция и мерки. Joy

мандаринка, дано си отпочинеш след това фиаско което е имало покрай теб.

На нашите пък, с потропване по бюрото с маркер, и леко подбутване на екрана на лаптопа, им се каза: След ваканцията, тези които сте онлайн, ви искам онлайн и ще си правите тестовете присъствено, разбрахте ли ме. После се поправи, и казва: Всички които сте онлайн се връщате присъствено на училище, присъствено ще си правите всички тестове, и никой повече да не е онлайн.
Чухте ли ме всички.
Ако не беше това холожение, на драго сърце щяха да си ходят децата, но в тази ситуация, няма как да стане, освен ако не е супер важно и неотложно.

Гери, супер си, щом си готова да правиш проверки, дори когато вече ти е дошло времето за почивка. Евала на теб, шапка ти свалям.

Скиорче, успех на малкото пораснало скиорче, ще се върне с медалите, и ще се чудите къде да ги складирате.

Да се похваля, вече сме добре, дано повече не ни хваща, нито една гадина.

На останалите, както винаги, пожелавам да оздравявате бързо, и вас повече да не ви хваща.

# 606
Аз съм казала на тестовете от практикумите да маркира въпросите по материала, който още не са минали (има опция да се слага флагче). И после да си добавя точките от тях към резултата. Joy

# 607
  • в очите на дъщеря ми
Значииии Рениако ще вървя по шосе, разбирай Истанбул, ще си е само за мене си..🤣🤣🤣
Иначе аз харесвам сватбите и нямам нищо против, да ходя...🤣
Прекрасната, заяви, че искала да ходи на училище....това дете съвсем се ошашави.
Днеска направих абонамент в" Уча се", основно заради, физиката и химията, няма кой грам да и помогне, дано има резултат, главно за нейно спокойствие.
Малко оф- топик, сигурно само мен ме дразнят, включвания от рода на "Нямам време, да Ви чета, ако обичате да ме информирате...."

# 608
  • в страната на чудесата
Ако езикът не е проблем, може да опитате Кан академи. Уча се просто разказва урока...

# 609
  • Пловдив
Уточних,че наскоро открих темата.Мислех,че е да си помагаме по въпроси,които ни вълнуват за предстоящо кандидатстване.Последните страници са изпълнени със всичко друго,но не и по темата.Ами наистина нямам време да чета .Останете си със здраве.И по спокойно с нервите.

# 610
  • в очите на дъщеря ми
Ако езикът не е проблем, може да опитате Кан академи. Уча се просто разказва урока...
Благодаря,  ще го разгледам за "Уча се " много се колебах, тя смята, че има полза, не знам...срока щеше да е перфектен,  ако не бяха те..прекрасната е много амбициозна и тези, да ги наречем неуспехи, доста я дразнят,  а и тревожат....
Ооо, аз съм спокойна, но не обичам неуважението и да темата е да си помагаме..за всичко, а не да повтаряме, отдавна дискутирани въпроси!

# 611
  • София
Лея, до изпитите този въпрос ще бъде зададен 52489736100 пъти и ще видиш, че въпреки това ще има много хора, които ще си жертват от ценното време и ще отговарят постоянно. Това имаше предвид Мамзел - да има взаимно уважение (а не нещо, което звучи като : “Сори, ама нямам време да ви чета глупостите.”). Тази тема е наборна (отчетна за родените през 2008), и в нея се дискутират всякакви въпроси от ежедневието на седмокласниците, втч. и НВО.
Пък то - щем - нещем след 2-3 месеца само НВО-то ще ни е основна тема на разговор.
Колкото до твоя въпрос: можеш да напишеш и всички училища, въпросът е, че нямаш право на избор след като веднъж си ги подредил - приемат те по първото ти желание, за което стигат точките. Ако не ви харесва, играете на второ класиране, където има шанс да се премести по-нагоре в желанията си, отново, ако балът му позволява. Ако не - не си губи мястото от първо класиране.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 15:29 от Skiorche

# 612
  • в очите на дъщеря ми
Лея, до изпитите този въпрос ще бъде зададен 52489736100 пъти и ще видиш, че въпреки това ще има много хора, които ще си жертват от ценното време и ще отговарят постоянно. Това имаше предвид Мамзел - да има взаимно уважение (а не нещо, което звучи като : “Сори, ама нямам време да ви чета глупостите.”). Тази тема е наборна (отчетна за родените през 2008), и в нея се дискутират всякакви въпроси от ежедневието на седмокласниците, втч. и НВО.
Пък то - щем - нещем след 2-3 месеца само НВО-то ще ни е основна тема на разговор.
Колкото до твоя въпрос: можеш да напишеш и всички училища, въпросът е, че нямаш право на избор след като веднъж си ги подредил - приемат те по първото ти желане, за което стигат точките. Ако не ви харесва, играете на второ класиране, където има шанс да се премести по-нагоре в желанията си, отново, ако балът му позволява. Ако не - не си губи мястото от първо класиране.
Лелеее Скиорче железни нерви имаш...🤣🤣

# 613
  • Пловдив
Ми защо не си финансират удоволствието сами?
А къде прочете, че аз я финансирам? За Англия даже не мога да си помисля да помогна. Вместо подаръци за тук съм обещала конкретна сума, която предполагам , че ще ползват за сватбата. За съжаления няма да я покрие .

# 614
  • в страната на чудесата
Никъде, Рени, но така реших щом се налага да ходиш на пазарджишко шосе 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт