Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 925
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
След като имах 4 часа спокойствие ,се наложи разговор с каката по повод сватбата. Замислих се дали да не ида на Пазарджишко шосе. После отидох до огледалото- години ,килограми- за Истанбул съм. 
Сипах си виното, да ви кажа добре ми върви и всичко е прекрасно.

# 586
  • в страната на чудесата
Какво има на пазарджишко шосе?
Килата имаш време да ги фикснеш Simple Smile

# 587
  • Майничка
Видни труженички се вихрят на Пазарджишко.😄
Същий Паисий съм днес, всеки срок се кълна, че няма да приемам закъснели писмени работи, накрая пак клякам. Като станах от стола, май скърцах повече от него.

# 588
Някой насочил ли се е за кандидатстване в частните училища - АК, Софтуни Светлина, Златарски, Дорис Тенеди и др? За кои имате хубави отзиви?
Ние сме харесали Американския колеж, Иван Апостолов и Образователни технологии. От изброените от теб имам недобри отзиви от гимназията на Дорис Тенеди, за другите не съм се интересувала.

Иска да се пробва за АК. Най-вероятно ще отиде на изпита, но нито се е готвил, че да има голям шанс, нито виждам как може да се случи местенето и живеенето в София+таксата. Нанагорно ще ми дойде. В тази връзка някой има ли идея като сме с електронен дневник, справката за оценките от първия срок мога ли да си я генерирам аз от Школо или трябва подписи, печати и т.н. от училището.
И моята щерка ще се пробва без подготовка, като гледах статистиките, приетите ученици са предимно от Света София, Питагор, СМГ, не вярвам, че ще се справи с такъв формат изпит, но все пак ще се пробва. Доколкото помня от отворените врати, среден успех от Школо ще свърши работа. Ние сме с друг електронен дневник и там не излиза среден успех, ще трябва да си вземем справка от училище.

При нас срокът приключва с 5.50. И ние сме от фронта без награди. Друга е моята философия. Аз изобщо не съм настоявала да има шестици, за мен тази година е важно да се съсредоточи в предметите, с които ще кандидатства, но тя е такъв тип, че не обича да не знае и да се излага и пак си учи. В крайна сметка общият успех е отсейващ, а не балообразуващ (и то при някакви малко вероятни обстоятелства) и аз предпочитам да не се претоварва да дава максимума за всички предмети, като ще ѝ трябват два. Другият ми аргумент е, че ученето е изцяло за нея, не го прави заради мен и баща ѝ, не и поставяме цели, а се стремим тя сама да си чертае пътя, а ние само да насочваме, ако има нужда. Затова пък се наградихме всички дружно, че е приключил първия срок, с поръчана вечеря от любим ресторант, разговори, смях и едно такова ваканционно спокойствие. Blush
И само да добавя, че девойката също получава някакви неща нон стоп без повод, за разлика от братята си. Ама тя ни е единствена девойка, дрешки, аксесоари, дрънкулки, друго си е Stuck Out Tongue Winking Eye

Айде да не споменаваме кила, че ми се разваля хубавия предваканционен ден Joy

Едитвам се, че в повече я похвалих. Разправяме се непрекъснато, че не чете книги. Това много ме ядосва и не знам вече как да я запалим отново по четенето. Като по-малка четеше. Брат ѝ чете една книга за три дни и непрекъснато чете. На нея нищо не ѝ е интересно. Иска сега да и вземем някой детски криминален роман. Идеи? Изчела е поредицата за Кали Бломквист (от времето, когато четеше), такъв тип книги уж ѝ харесва Thinking

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 22:45 от Tickles

# 589
Днес за награда е поискала 2 пъзела- купихме ги, и бонус от мен- пица. В квартално забутано заведение нямаше жива душа- само ние двете.

# 590
  • София
И аз не правя специални награди. Когато са постигнали успех - поздравявам ги, насърчавам ги, казвам им, че се гордея с тях- и те са щастливи. Девойката споделя, че се чувства прекрасно когато гледа от стълбичката как я аплодират и поздравяват, а не когато й дават медала или материална награда.
Както някой писа по-горе- това поколение е презадоволено, а и не сме ги лишили от нищо важно. Понякога й купувам и спонтанно и без повод като нещо ми хареса или има нужда, но в никакъв случай не изпълнявам всяко желание, също не ходим и на шопинг;)
Reny, и аз се зачудих какво се случва на това Пазарджишко шосе? Помислих, че това е улицата с многото булчински магазини.😆

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 09:35 от Skiorche

# 591
  • Пловдив
Днес след училище нашият клас се е самонаградил с групово посещение на ледената пързалка Simple Smile
Хубава ваканция на всички!

# 592
  • София
Здравейте, случайно да имате и знаете датите на ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПРИЕМ след 7ми клас? Не мога да го открия никъде, има само заповед, в която се вижда, че до 28 юни  ще бъдат обявени резултатите от НВО-та,  но за след това ...кога ще е подреждането и подаването на заявлението с желанията, първо класиране, записване след първо класиране...

Редактирах се, за да няма объркване.
Дидева е дала информацията., за което благодаря!

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 07:54 от ims

# 593
# 594
  • Пловдив
Графика май го имаше на 1 стр.
Като гледам какви пари ще излезнат двете сватби все повече не мога да оправдая този разход. Да, много важен ден е, но сумите за безумни.
На Пазарджишко шосе работят труженичките на любовта. И да изкарам още пари и аз. С оглед за закръглените форми ще се преориентирам към Турция.
Попитали радио Ереван как една пълна жена може да отслабне.
- Разбира се, с диета, редовна гимнастика...
Започнало радиото.
Тогава се намесило турското радио:
- Вай, вай, вай, сакън, не разваляйте хубавата жена!

# 595
  • Майничка
Рени, пусни им мухата, че щом Ковид 2 години подред им разваля плановете, да вземат да подпишат само с кумовете, за да "счупят каръка", а купоните да ги правят вече с отпусната душица след пандемията. 😄
Сериозно, трета година на полусъединител си е психически затормозяващо, човек се пренавива, фокусирайки се в едно сакрално събитие и все едно отлага други планове за след него.

# 596
  • Пловдив
И муха пусках, и го коментирахме, и техни приятели го направиха. Те обаче са като партизани устойчиви. То миналата година се отложи рано, не бяха хвърлени сили на вятъра. Разбирам ги, че си искат техния ден, но тези пари дадени за 1 ден са неоправдани. А могат да бъдат един прекрасен старт за тях, например вложени в апартамент или бизнес. Не знам как бих разсъждавала на тяхно място. С оглед на моите години мислите ми клонят към малко парти.

# 597
  • Пловдив
Наскоро попаднах на темата.Нямам възможност да чета назад,та е възможно да сте обсъждали въпроса ми
Има ли лимит на желанията за училищата,за които се кандидатства след 7 клас?

# 598
  • Майничка
Не зная, аз винаги така съм разсъждавала, даже булчинската ми рокля беше под наем, защото мразя да трупам багаж (е, освен книги, инструменти и подобни 😁). Гледам разни предавания от типа на "Кажете да на булчинската рокля" с искрено забавление, все едно фантастичен сериал. Направо не ми се мисли какво ще правя, ако някоя от щерките иска панаир. 🤣🤣🤣
П.П. Под панаир разбирам масово мероприятие със сложна организация и логистика, изискващо висша степен на координация и дипломация.

Принцесо Лея, няма.

# 599
  • в страната на чудесата
Ми защо не си финансират удоволствието сами?

Общи условия

Активация на акаунт