Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 929
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Благодаря ти!

Сега като прочетох в другите училища по колко часа имат мат разбирам, защо госпожата ни тича по материала като маратонец.
Някой има ли наблюдения за горните класове пак ли "не стигат" часовете по мат (нематематически специалностти)?

# 571
  • София
Благодаря ти!

Сега като прочетох в другите училища по колко часа имат мат разбирам, защо госпожата ни тича по материала като маратонец.
Някой има ли наблюдения за горните класове пак ли "не стигат" часовете по мат (нематематически специалностти)?

Нашата госпожа така си тича по принцип, не е заради в часовете. В горния курс не е така.

# 572
  • в очите на дъщеря ми
Мдамм, физиката и химията развалят " пейзажа" и съм доволна и не, основните запазват нивото от мин. год. Ще си помисля за награда, защото тя положи усилия и старание, при това без да и стоя до главата и да контролирам  и това, което е постигнала е само благодарение на себе си, та може би това ще поощря.

# 573
  • София
Здравейте и от мен. И нашият болничав фронт се прояснява. Наборката отдавна е добре, но пък аз реших да се тръшна на финала - така де, да не ме обвиняват несправедливо какво отровно животно съм, дето даже ковида не смее да ме приближи. Mask Много интересно протече при мен - нощно време темп, треска, обилно потене, болки всякакви, сили - никакви. НА разсъмване заспивах в унес и на обяд - кукуряк, никакъв спомен от болежки, освен запушения нос. Айде, на пънгара - да поработя (онлайн), да сготвя, перални и дежурните домашни работи и следващата нощ - всичко от начало Flushed . Като някакъв бъг в матрицата 3 дни се повтори същото това. И за пореден път си доказах, че на "болен мозък" не е добре да се разчита - сега си намирам сума грешки в нещата, които за чест и слава творих между треските. Болните да полежат, да починат, работата няма да избяга. Но така, де, вече съм добре.

Като чета по колко часа БЕЛ и МАТ имате, много ме е яд на нашето училище. Има си дежурните 5 часа БЕЛ и 4 МАТ. Има един ФУЧ по БЕЛ, сборен за всички седми класове, но днес видях какво правеха на него - пусна им един тест госпожата, да си го правят сами за 30 мин и после за 10мин го проверяваха, ама така, съвсем набързо - "на трети въпрос е А, нали? Който не е отбелязал А да си го поправи. Така, на четвърти въпрос какво сте дали? Б, нали? (епизодични да-та), добрее, точно така, Б-е. На пети въпрос..."  Ама ЗАЩО е А) не се обясни. И какво като "си го поправиш" в тетрадката, като утре пак ще го сбъркаш...
Завършва с петици по БЕЛ, МАТ, гео, физика и химия, другите са 6. По ИЕ не е оформена, госпожата искала да види учебните тетрадки, но не на снимка, не можело така снимки да гледа, иска да се оставят на охраната. Моята казала, че сме в каратина и няма да стане тоя срок. Да я оформя както иска, все ми е едно. То не трябваше ли вече да са оформени? Или това важи избирателно...

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 15:16 от мандаринка

# 574
Здравейте, случайно да имате и знаете датите на ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПРИЕМ след 7ми клас? Не мога да го открия никъде, има само заповед, в която се вижда, че до 28 юни  ще бъдат обявени резултатите от НВО-та,  но за след това ...кога ще е подреждането и подаването на заявлението с желанията, първо класиране, записване след първо класиране...

# 575
Да дам отчет и аз 🤕
4 броя парцали, газени от валяк се влачат из един апартамент 🤪
Така и не позитивирахме тест, но се изолирахме.
Трябваше спешно да отида до банка и казах, че не се чувствам добре да карам, а за пеша ми е студено и далече (няма и киломртър). Та моят принц рече, че е пушка и ще ме вози... Една кола за малко да ни удари, защото се оказа, че и принца не е много на център 🤕 След 300м се бкъснахме (лекичко) в колата пред нас 😱 А ММ ме погледна с невярващ поглед и попита: Ударихме ли се? 🤔
Тръгна да слиза и за малко трамвая да отнесе вратата 😲 Ако беше малко по-бърз... Можеше него да отнесе 😱
Сега така съм му свила сърмите, че ако не спи наистина се прави на умряла лисица и не смее да ми се мерне пред погледа😰😰😰 Щотоооо к'во като е 2м и 120кила, аз съм на реактивната метла 🤣🤣🤣

# 576
irchick Open Mouth

Моето дете завършва първия срок с 5,50. Ще се яви на втори кръг по физика. По химия не успя да се яви, защото беше с ковид. Тя бързо се оправи, останах само аз (от цялото семейство) с кашлица, но без положителен резултат за ковид (няколко пъти тествана).

Аз искам да помоля за олимпиадата по БЕЛ! Ще пробвам моята да видя как ще се справи с нея.

# 577
  • в страната на чудесата
Абсолютно на мнението на Рени съм за подаръците. Купувам ако има нужда. За успех и постижения подаръци не правя и условия не поставям. Да спечели шестица или да се класира на олимпиада си е за него.
За РД плащам вечервта, отдавна не зная какво да подаря. Ако има нужда от компютър, игра, телефон, ще купя, но когато е изгодно.

# 578
  • Mars Hotel
Аз също не правя подаръци за постижения в училище. Това се очаква от нея. В същото време купуваме всякакви неща без повод, просто защото иска или защото има нужда. Тези две неща при нас не са свързани по никакъв начин.

Другата събота предстои пробен по БЕЛ, в неделя - по математика, освен двете състезания по английски и следващия кръг по география през февруари. Дупе да ѝ е яко.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 17:31 от Светлица

# 579
Моят завършва с 5.30. От важните предмети има 6ца по БЕЛ и математика само, 5за по английски, география и химия, другото 4. И аз не съм привърженик на подаръци за такива поводи, камо ли срочна оценка... непрекъснато си прави устата, въпреки че много говорим на тези теми. Не ми харесва, че и робува на марки или по-скоро да са скъпи неща....няма такъв пример вкъщи, та се надявам да е временно....

# 580
  • София
Някой насочил ли се е за кандидатстване в частните училища - АК, Софтуни Светлина, Златарски, Дорис Тенеди и др? За кои имате хубави отзиви?

# 581
Vyara D изпратих ти олимпиадата Simple Smile Подарък искаме ние с баща му направим понеже се гордеем с него и мислим ,че заслужава след този напрегнат период .Както и казах той не е материален и никога не ни е поискал нищо .Електронни игри ,плейстейшани и други такива технологий не го вълнуват и няма. В крайна сметка решихме да му направим една екскурзия ,която отлагаме отдавна.

# 582
  • Сф
В 7 ми клас , определено ще поощрявам добри оценки. Важно ни е сега. Всеки си преценява подхода предполагам, спрямо неговото дете. И спрямо възможностите си, разбира се.

# 583
  • София
Моята е с две петици за срока. Няма да я поощрявам изобщо. Все още не е проумяла, че крякам заради нея, не заради мен. Да не говорим, че ако не беше нейният мързел, можеше всичко да е шест. Ама то  грим, онлайн чат и тв много изморяват.
Че и брат й ме ядоса. Веднага си направи устата за плейстейшн. Ама бил имал само една четворка (прословутата музика). Ай да му се не види...
Момата поне тактично мълчи. Щото усети, че кръвното ми се вдига опасно.

Ще пийна нещо, че не мога да взема отпуск другата седмица и покрай тяхната ваканция ще е тегаво с тримата.

# 584
Поощрявам когато видя, че се полагат усилия и се постигат резултати. Но той като едно дете е доста презадоволен и купуването е постоянно:)

Иска да се пробва за АК. Най-вероятно ще отиде на изпита, но нито се е готвил, че да има голям шанс, нито виждам как може да се случи местенето и живеенето в София+таксата. Нанагорно ще ми дойде. В тази връзка някой има ли идея като сме с електронен дневник, справката за оценките от първия срок мога ли да си я генерирам аз от Школо или трябва подписи, печати и т.н. от училището.

Общи условия

Активация на акаунт