Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 932
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Аз пък да кажа как е по рамков учебен план - ООП (  задължителната подготовка) е 5 за БЕЛ и 4, 5 часа за математиката ( единият срок 4, а другият - 5 часа). 90 часа ИУЧ и 144 ФУЧ ( ако има ФУЧ) могат да са разпределени по различен начин между различни предмети.

# 556
Въйййй, жива да не бях. Ама вие сериозно ли? Аз идея си нямам от тез работи. При нас за първа година откакто сме със школото, имаме писано ИУЧ, като изключим втория чужд, но там пък е ИУЧ - нещо си. До 4 клас в бележника на моменти се вясваше нещо от ИУЧ като оценка. Нашите се пишат в една графа, няма такива измишльотини, кой да седне да ги нанася и да си играе. Даже някои оценки се нанасят със закъснение. Но какво ли се учудвам, то при нас е друга системата, друга държава сме. Да добавя и това, че днес, ако не беше Г - на, както винаги да даде инфо, изобщо нямаше да се разбере, че Г - жата по ФВС е с ковид. Никой нищо не казва, не пише, пълно затъмнение. А за болните деца, едните чинно си стоят вкъщи, другите, кашлящи и смърчащи на училище. Така е защото, при нас има личности, които смятат, че е достатъчно да родиш, и друг да ти отглежда и възпитава детето. Изобщо не им пука, че ще заразят и другите.

# 557
х5 часа седмично БЕл и мат, кои какви са по разпределение, в програмата им не е отбелязано.
Писали сте, успокоих се, че няма лоши работи.

# 558
5ч. БЕЛ+1ч.ИУЧ+1ч.ФУЧ  общо 7часа;   математика 4ч. +1ч.ИУЧ+1ч.ФУЧ  общо 6часа Ние сме вече оформени по всичко има 6 Simple Smile Сега се чудим с баща му как да го наградим .Много ми е труден не го вълнува нищо като го питаме какво иска винаги отговаря ,че нищо не му трябва Simple Smile
Госпожата ни изпрати олимпиадата по БЕЛ за която се бях оплакала ,че няма да може да се яви поради карантиниране на паралелката им. Ще я направим за домашно .Някой ако иска да му я изпратя да ми пише имам и отговорите Simple Smile

# 559
  • София, в момента в любимото ми село Железница
4 МАТ + 3 ИУЧ МАТ
5 БЕЛ + 1 ФУЧ БЕЛ

# 560
  • Сф
Брей! Златни деца имате! Да са ви живи и здрави! Моята не завършва добре с оценките. Има четворки по Бел моля ви се, физика, биология, английски. Що не хвана инструмент като бабите , та да не я мисля с оценките. Музикална е много, ама интерес - нула. Единственият светъл лъч е оценката по втория език,там имала " забележителни постижения", така пише учителя.Ама ще си ги чукаме на главата тия постижения , ако не остане в училището. Мога да ви кажа какво иска сега,за ЧРД март  - айфон 13. Начи като зема едно дЪрво! 🤣

# 561
  • в очите на дъщеря ми
При нас БЕЛ е 5 часа +1 час ИУЧ - общо 6 часа на седмица, математиката 4 часа + 1 час ИУЧ - общо 5 часа на седмица.
И при нас е такова разпределението. Както повелява традицията при нас оценки няма. Вече не ми прави впечатление.

# 562
И при нас приключи този срок-успех-5.40.(можеше още по разказвателните,но....)Награда не предвиждам,не,че не си прави устата.
Тази седмица е у дома и нищо ново не са взели,само изпитвали децата с по-малко оценки.Отпочина си и от утре над задачите.

# 563
Награда никаква не предвиждам. Завършва с три петици. Има всичко, което му е необходимо. Общо взето геймърските неща. Лятото получи нови слушалки, миналата Коледа нова клавиатура, тази - нова мишка. 70 милиона кликвания трябвало да издържат, та се надявам, че ще откара с тази периферия няколко години.
Днес последен учебен ден с намалени часове и ваканция здравей. Тренировките си продължават. Там ваканции няма. Ще направи някой и друг пробен изпит следващите дни по математика и български. Няма как. Заради пустите му изпити, тази година му се налага да работи повече.

# 564
  • София
Да се отчетем и ние от изолатора:) При девойката “Оми” продължи три дни само с лека Т. От 4 дни я слушам в стаята как подскача и прави упражнения, коремни преси, напади, клекове и каквото друго и позволява “килията”:). Днес ще й направим домашен тест и сме готови да си я “вземем в хола”;). Другите трима не се заразихме до този момент.
Всъщност установих, че на нея и е супер удобно така да си лентяйства, изолирана и без контрол. Нито знам какво научи по БЕЛ, нито ми показа решените задачи по математика. Не се е оплакала изобщо:).
Моята карантина (и почивка) изтича днес, а нейната в понеделник. Вторник в 8:00 трябва да е строена на пистата в Банско за тренировка преди другите състезания. После веднага се очертават и 4 състезания в Словения 🤐. То се е видяло накъде отива нашата подготовка за НВО…
Иначе е оформена за срока, изненадващо за мен, само с три 5-ци (ТП, География (тук от много мързел) и физика). Прощавам й ги;).
А, за Ковида: моя приятелка, доказано боледувала по Нова година, в момента е отново с (+) тест и го карат (цялото семейство) още по-тежко. Май при този вирус имунитетът от преболедуване не помага.😕

# 565
  • Mars Hotel
Здравейте, не съм писала отдавна, но не ми се пишеше предвид разните случки напоследък.

Моята девойка завършва в 4 петици - по физика, биология, ИТ и ФВС. Другото са отлични оценки. Минава на втори кръг на олмпиадата по география. Другия месец предстоят и две състезания по английски, където тя има големи очавания от себе си. Дано не се разочарова.

Пожелавам на всички само да са здрави и да имат достатъчно време да прекарат с близките си.

# 566
  • София
Relaxed
Аз пък да кажа как е по рамков учебен план - ООП (  задължителната подготовка) е 5 за БЕЛ и 4, 5 часа за математиката ( единият срок 4, а другият - 5 часа). 90 часа ИУЧ и 144 ФУЧ ( ако има ФУЧ) могат да са разпределени по различен начин между различни предмети.

Дидева, в нашето училище в учебния план пише 4 часа седмично за математика /144 годишно/ и сега втория срок ще си имат 4 часа /изпратиха ни програмата/.
Ти си писала 4,5 часа седмично. Къде мога да го погледна колко точно е по "норматив"?
Благодаря!

Моят хубавец за награда не е питал /завърши с една 5-ца/, ама и аз много, много не съм по материалните награди, защото исканията му са свързани с периферията по компютъра. Вече почна сам да си ги плаща, след разрешение от мен. Последно си купи мишка за 290 лв.(аз такива пари за мишка не давам), щом има пари да си ги дава, и тя е с незнам си колко кликвания, ама съм сигурна че след 1-2 година пак ще я смени (ако още има пари ).
Отиваме на почивка да покарат мъжете ски /аз ще лентяйствам /. Ако вземе да пита за награда - ще му кажа че почивката му е наградата Wink  Relaxed

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 12:44 от ims

# 567
  • Пловдив
При мен награди няма. Мое задължение е да я издържам и да ходя на работа. Нейно е да учи. Мен никой не ме награждава, че съм си свършила работата. Никога покупките и подаръците не са били следствие на оценките. Има нужда- купувам. Няма нужда - не купувам.

# 568
  • Сф
Награди имаме още при постиженията и в спорта. Сядахме на ресторант просто или нещо спортно или дреха желана силно . Че хубавите неща са скъпи все пак, не е ежедневие за нас. Няма лошо да има награда за положени усилия, не говоря конкретно за оценките само . Така както получават медали за място например. Ето и за учене има парични стипендии. Добри постъпки, поведение също може да се награди. Въпроса е да разберат, че трябва да се полага труд , за да получиш блага.
А не щото Еди кой си имал и аз искам като него.

# 569
Дидева, в нашето училище в учебния план пише 4 часа седмично за математика /144 годишно/ и сега втория срок ще си имат 4 часа /изпратиха ни програмата/.
Ти си писала 4,5 часа седмично. Къде мога да го погледна колко точно е по "норматив"?
Благодаря!
Грешката е моя. 4,5 часа ще влязат в сила от от учебната 2023 - 2024 г. При вас са 144 годишно, да.

Общи условия

Активация на акаунт