Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 080
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Няма такова увеличение - нито нормативно, нито реално.
Само тези, които имат макс точки на националния кръг, могат да кандидатстват с него.
Някои учители го казват за стимул на децата, или в зависимост от резултата им пишат 6-ца .

# 106
  • София
Vita, много леко и безпроблемно да минава! Вие не го ли бяхте карали това чудо или съм се заблудила?
Учителката ни в школата, когато отсъства дете, си набелязва някое старателно и четливо пишещо от присъстващите, снима му плана и после го изпраща на болните. Мисля си, че можеш да помолиш чрез школо учителите да го правят това. За детето ще е по-удобно, отколкото да следи, недочува или недовижда какво се случва в  класната стая.
И сега малко да ви разсмея. Върнаха й на моята г-ца тест върху Немили-недраги от школата - доста нашарен с червено. Аз започнах да крякам и нареждам дежурните приказки за липса на старание и амбиция, тя се опитва да се защити с някакви неубедителни аргументи, но аз изобщо не ѝ давам възможност и я обявявам за кандидат за Шивашкия техникум (това ми е най-актуалната заплаха😆).
После решавам да разгледам по-подробно теста и попадам на следните въпроси: (няма нужда да споменавам 4-те опции за отговори, защото няма как да се подсетиш от тях)
1. Какво е “Бялата батарея”?
2. Какво е “счупен бан”?
3. Защо Владиков ходи с цилиндър?
4. “Старосърбианците” са:
Не, че не е допуснала грешки и на доста други въпроси, но тези директно ме поставиха в “шах и мат”. 😱😱😱

# 107
  • София
Майко мила! Много са се престарали!
На тези въпроси и аз не мога да отговоря!
От кои произведения са?
Я мамите с трети преговор да кажат, или някой друг, че силно се заинтригувах. Stuck Out Tongue Winking Eye
Hug

От гугъл
Не дава счупен бан ..... остави ни да мрем от глад..." от Немили - недраги

# 108
skiorche , само аз го карах от семейството и то миналата година. И съм прясно имунизирана, от декември. Да видим колко защита ще имам с Омикрон?! 🙄

# 109
  • София
Ims, всичките въпроси са от Немили-недраги🤭

# 110
Е как само нашата българичката го е чула туй? Сигурно ще ходи лично да Дописва точки на явилите се деца🤣
Но пък няколко пъти го казва... Дано убеди някого ли? Себе си ли?
А после чакаме да научат на нещо децата 🥴
Да живей! Паралелното... Нали, че да се бием в гърдите как са се представили на НВО учениците, които са стъпили на портфейлите на родителите 🤬

# 111
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Е как само нашата българичката го е чула туй?
Тя туй го казваше и на Йоана, ама нали повтарям НВО и знам, че слъгва. А и на добри представители се не пусна фандък. Който не каже Опълченците на Шипка, независимо от оценките не получава 6 за година. Да си знаете 😉
С момата на  irchick класа е под карантина, заради положителен съученик. Утре следва олимпиада по физика, която ни информираха, че ще е онлайн. В петък по химия и в събота по БЕЛ, но там още нямаме информация как ще се проведе за карантинираните деца.

# 112
Нинко, пак ми ставаш несимпатична 🙊🙈🙉 Опълченците сигурно са под шипковия храст... Момата го не помни 🤪
Класа може и да е под карантина... Ама по новите правила - от утре, та до понеделник. Във вторник на нивата ✌️
А другите от домакинствата ще си шеткаме 🤔 Малчо има рожден ден в петък... Да спретна парти освен 😱

# 113
  • София
Е как само нашата българичката го е чула туй?
Тя туй го казваше и на Йоана, ама нали повтарям НВО и знам, че слъгва. А и на добри представители се не пусна фандък. Който не каже Опълченците на Шипка, независимо от оценките не получава 6 за година. Да си знаете 😉
С момата на  irchick класа е под карантина, заради положителен съученик. Утре следва олимпиада по физика, която ни информираха, че ще е онлайн. В петък по химия и в събота по БЕЛ, но там още нямаме информация как ще се проведе за карантинираните деца.

Здравейте, училището ли решава, дали ще е онлайн  олимпиадата, нали?
Нашето училище е онлайн до петък вкл. заради много болни учители и деца, а олимпиадата остана за петък присъствено. Синът ми вдигна неочаквано вчера температура и имаше главоболие, днес няма нищо, но чакаме резултат от пср. Много е разстроен, че вероятно няма да може да отиде на олимпиадата, но здравето е по-важно!

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:32 от denizara

# 114
  • Майничка
Не зная нашата дали е научила Опълченците, но   това с ММ го знаем наизуст от гимназиалните ни (пътуващи) години и двете щерки са запомнили доста откъси. Та като нищо може да ги обърка.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 21:43 от gargamela

# 115
  • Пловдив
Skiorche, питах щерката за въпросите които си написала. Единствено на 3-ти въпрос даде някакъв отговор. За останалите каза-за пръв път чувам. Само че моето не е от най-умните.
Днес имаме починало  детенце на 11 г. в Пловдив. В СУ "Васил Левски " Карлово има 10 болни учители. Обмислят дистанционно. Кой ще преподава дистанционно не е ясно. Община Пловдив-17 болни служители-кмета ги е пуснал да работят дистанционно. Всичко е прекрасно. Най-големият проблем на държавата е дали някое дете няма да препише на контролното. Трагедия. Личен коментар на днешния протест нямам, но ще ползвам Тери Пратчет - “Коефициентът на интелигентност на разгневената тълпа е равен на коефициента на интелигентност на най-тъпия от гъмжилото разделен на броя на участниците.”

# 116
Гери, дай пак линк, че тоз се не отваря... Ама подозирам щипки и простори 😜
Рени, иде ми да вия... Ама не ще помогне 🤬
Пратчет е в десятката, както винаги. Тежко ни😪

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:01 от irchick

# 117
  • Майничка
Оправих линка.

# 118
😱😱😱
Кошмари ще сънувам, ако изобщо заспя 😱😱😱
Имам фобия от ГТ
Сипах раЧийца да мога да дремна 😂😂😂
Днешното Пиьенье е на твойта съвест 🤣

# 119
  • Майничка
Ха-ха, тези апокалиптични картини бяха реалност в гимназиалните ми години.
До училище ходеха 2 рейса, единият минаваше с честотата на Халеевата комета, другият - по-рядко. А в края на маршрута имаше 2 училища и болница.
По стечение на обстоятелствата, сега пътувам на връщане от същото място, но опциите са повече и доста по-начесто.

Хлапетата ми се чудят, защо не се качвам и на полупълен рейс. Ами защото МОГА. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт