Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 897
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • Mars Hotel
Тонка, много сте го изтърпяли този. Аз бих се намесила доста по-рано, предвид непоносимостта ми към тъпанарски изпълнения от учители. Дано да се оправят нещата, но няма да е лесно.

# 691
  • Сф
Тонка, много сте го изтърпяли този. Аз бих се намесила доста по-рано, предвид непоносимостта ми към тъпанарски изпълнения от учители. Дано да се оправят нещата, но няма да е лесно.
Ами всъщност, ако са оценки наистина на планове, а детето тогава е в карантина и отсъства дефакто официално, би трябвало да е съвсем лесно и разговор с учителя да реши проблема. Той щом е такава блейка, може да не е разбрал  , че детето е болно. Винаги съм за първо с учителя, после директор. Да не се нарушава субординацията все пак. Успех!

# 692
  • София
Тонка, същият е и на моята. Миналата година децата се бяха оплакали на класната им, че не влиза в часовете. Родители също говорихме с класната на една рс. Почна да влиза и да им пуска презентации от нета или уроци от уча.се. Първоначално мислех, че това не е толкова зле и че се опитва да 'вкарва' някакви иновации, да заинтригува деца. Но се оказа, че много съм се объркала.

Вярно, че са седми клас. Но пък чак пък така през просото да се кара...
Гледам да не се ядосвам много. И се самоуспокоявам, че все пак има и читави учители девойката.

# 693
Мда, моите наблюдения не са по-различни.

Даже ми е смешно, че изобщо обисляхме училището след 7-ми клас.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 12:27 от wild poppy

# 694
Да честитя първо тези които имат имен ден, бъдете живи и здрави. Тези които си почиват, може да попрекалят с винцето, но не много, после да не ги боли глава.

Установено е, в по - голямата част, от училище, учители и ученици, и тук - таме директори, са изтрещели, но явно учителите, са се взели за нещо което не са. Не слагам в това число, тези които си вършат работата, изпълняват задълженията си, и най - вече, тези които гледат да са нещата в полза на учениците. Има и свестни учители. Обаче останалите са кошмар.

# 695
  • София
wild poppy , това училище в София ли е или в провинцията? (че споменахте обучение и в гимназиален ). И ние понякога имаме проблеми с дисциплината, но учителите някак съумяват с други методи да укротят децата. Досега не са ни давали наказателно контролно, не че не може и това да стане.Innocent

Честит празник и от мен на именниците! Хубав празник , който да уважим с червено винце!
Тук вали сняг на парцали. Много е красиво ! Ще си сипя чаша винце и ще се любувам на гледките.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 14:45 от ims

# 696
  • Сф
Попи, така беше в старото ни училище. Учителката по английски особено, не беше в час, както и по музика. Оттам децата издивяваха, абе лудница. То директори ли не влизаха по часовете, то психолози...учителката по човек и природа (5 клас) излизала и не искала да преподава на "тоя клас". Уж щяха да вземат мерки, бях на среща с директорката и разбрах, че  нищо няма да направят освен да нарочат 3,4 деца и евентуално да ги преместят по други класове. Нямало кадри, не знам какво си , пълна незаинтересованост видях аз на тая среща.Разбира се, нищо не се случи и след това, което зависи от тях и няколко майки не издържахме и седмица след това, преместихме децата по други училища. Значи, който се е премесил,не съм чула да е по- зле. Е, по- ниска ще ни е дипломата, ама тоя стрес където беше, не само за мен, а за детето..прекратихме го овреме. Напълно ви разбирам!

# 697
В София е, да. В уж елитен квартал. Ще редактирам, че все пак още един срок трябва да избутаме. А не е да си мълча, та да не ме свържат.

# 698
  • София
Аз вече не знам как се определя едно училище като елитно. Дъщеря ми не ходи в кварталните ни училища, точно защото исках да е в по-елитно уж. И добре изкоментира тогава една моя приятелка, казвайки, че там, където е записана дъщеря ми, простаците ще са по-елитни. Grin

# 699
Като ви чета, започвам да се радвам на нашите преподаватели. Вярно, провинциално ни е училището. Но учителите, колкото и да се оплаквам понякога от тях, са човеци. Гледат да поощрят, да напишат по-висока оценка, изискват, но не са отмъстителни и злонамерени и т.н. Има недоразумения, но са по-скоро изключения.

# 700
  • София
Така и така е тръгнало да ви досаждам. С риск да се изложа, но едва снощи от мъжа ми разбрах, че има матура по английски език, по желание. Не откривам почти никаква информация в нета с какво тази матура може да помогне на децата при класирането. От друга страна, защото явно би имало някаква полза, искам дъщеря ми да се яви, тъй като след години ходене на курс се справя отлично, че даже и романи само на английски чете.
Може ли да ме упътите да прочета някакви разяснения каква е ползата от тази матура или някой да ми обясни накратко. Видях, че подаването на декларация е до 15-ти и няма много време.

# 701
НВО по чужд език няма отношение към кандидатстването и приема. Носи най-вече лично удовлетворение.  Постигнатото ниво в съответствие с Общата европейска езикова рамка се записва в свидетелството за основно образование. Явяват се на А2.

# 702
  • София
Дидева, много ти благодаря!
Ще минем без личното удовлетворение в такъв случай.
Реших, че е балообразуваща за някои паралелки и че е някакво ново двайсе.

# 703
  • София
Искам да помоля Дидева или някой друг който има Инструктаж за ученика за НВО във формат ставащ за отпечатване да ми го прати на лично. Този който сподели Дидева не мога да разпечатам.

# 704
Здравейте,  ако позволите няколко бързи въпроси / не съм изчела всичко, че е шестокласник човека/
Каква е ориентировъчната цена на пробни изпити?  Има ли присъствени?,  Допускат ли се външни ученици?  Най - вече ме интерусува допускат ли се външни ученици, че обмислях вариант с индивитуален учител по БЕЛ и  училищна матаматиката и явявания на пробни изпити на различни школи.

Общи условия

Активация на акаунт