226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 705
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
colibri - освен всичко друго се знае, че страната има АЕЦ и наличието на тока в контакта не зависи само дали шамана ще успее да повика вятъра в перките ...

# 136
  • Deutschland/HE
То хубаво има АЕЦ, ама има други проблеми с електричеството (дори в гобемите градове се случва).

Дъшеря ми показва на съученички как се ядат слънчогледови семки и много се забавляваха.

Студенти има много по медицина и стоматология и във Варна, това в последине 10-12години, не е ново.

# 137
Да си създаваш проблеми където ги нямаш е съвсем друго нещо.

# 138
  • Germany
Папурче, аз съм купувала за съседката ето това - http://bulgarianrose.bg/product/product/details/267/category/176/lang/22 от летището в БГ. Много й хареса и при следващото прибиране й купих пак.

# 139

Студенти има много по медицина и стоматология и във Варна, това в последине 10-12години, не е ново.

Да, във Варна е пълно с немски студенти и не само студенти. На две тукашни съседки синовете им са там и майките им редовно ги посещават.
Миналото лято като пристигнахме във Варна, разцелувах роднините и веднага отидох на плажа на Кабакум. Скачам директно във водата, страшен кеф, мисля че съм в Рая. Излизам, опъвам си хавлията, лягам и вместо чайки чувам много немска реч. Оглеждам се, пълно с дойчовци. Посърнах леко, честно казано. 😆

Подарих на колежки сетове от три глинени гърненца, красиво изрисувани. Съдържанието е съответно шарена сол, подправка за месо и сладко от рози. Страшно се харесаха, едната дори обрала овации от гости, защото правила шницели с подправката. И малки опаковки с кремове за ръце с роза донесох и ги сложих в една купа в офиса да си вземат.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 14:17 от Анонимен

# 140
Предполагам, Soft има предвид подобни гърненца

Преди години носех на приятелка в Австрия душ гел и лосион за тяло с аромат на роза от Рефан. Много и харесваха.

Ние вече имаме болнични, както и отрицателни тестове. Гастрола ни в България скоро приключва, в петък,  живот и здраве, летим обратно.

# 141
Подарявам всичко,което е с рози.
Кремове, сапуни, соли за вана, маски, бонбони с розово масло, локум,сладко с листенца, ракия от рози, чай и т.н.
Подарявала съм и типично български тъкани салфетки, покривки за сервиране, керамични пана, разбира се, шарена сол+ мед в глинени купички/ гърненца.
При повод, бих подарила комплект глинени гювечета, дървени лъжици и др. красиви дървени изделия за домакинството.

# 142
  • Пловдив
Магазин на "Рефан" има и в Меминген. Не на летището, а в самия град. Гледам, че имат и сайт.

# 143
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз нещата на Рефан не ги харесвам много.
Алтея май се казваше марката, те имат добри неща.

Аз също настръхнах като чух немска реч в Бг. Викам си: халюцинирам 🙈

# 144
Мен даже един типично по немски се опита да ме поучи къде мога да мина с колата и къде не ... И то на място, където съм си прекарала голяма част от детството ...
Мнооого ги бива да те поучат какво е правилно ти да правиш .

# 145
Така е, като ходите на места, посещавани от немци. Аз като ходя в Китен на море само руснаци чувам. И то не много. 🤣

# 146
Още един глас за Алтея, поръчвала съм до тук от зоя бг

а, сега имат и сайт за Европа, преди години нямаше https://alteyaorganics.eu/de/

# 147
Аз нещата на Рефан не ги харесвам много.
Алтея май се казваше марката, те имат добри неща.

Аз също настръхнах като чух немска реч в Бг. Викам си: халюцинирам 🙈

И аз открай време не харесвам Рефан.

За немската реч мъжът ми реагира "Какво става, къде дойдохме?"Laughing

# 148
  • Deutschland/HE
Софт,
това лято на прибиране от Слънчев ден минахме през Виница и влязох да купя нещо за пиене в Макао, имах чувството, че само аз съм българка от клиентите, другите говореха немски и руски.

Дени, като съм родена във Варна, не си представям да отида на море в Китен, аз харесвам на север от Варна (дори Камчия не ми е много по вкуса).

# 149

Дени, като съм родена във Варна, не си представям да отида на море в Китен, аз харесвам на север от Варна (дори Камчия не ми е много по вкуса).

Напълно споделям. Паша Дере и Ветеран също са ни любими. По Южното Черномирие няма как да ни хареса.

В Кранево по супермаркетите май само персоналът са българи.

Общи условия

Активация на акаунт