226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 697
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • Немция
Pea Pink, колко е голям класа, че само 7 са на училище?
Странно е, че не са минали на дистанционно.

Класът на големия днес за щастие нямат нови поредни положителни ученици след 3-те положителни момичета от миналата седмица.
Трите са с и положителени пср-и.
Едно момиче още отсъствало днес, но не знам причината.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 17:16 от Бибит

# 121
  • Germany
30 деца са в класа. Не всички отсъстващи са болни (поне за сега), но явно много са си близки , защото всичко почна с едно болно момиче и след 5 дни вече са седем.

# 122
PeaPink , съчувствам ти! И при нас е същото. Беше едно момиче, миналият вторник- четвъртък. Днес вече са със сигурност още две.
Точно получих мейл - отново с корона мерките и правилата за карантиниране.
Синът ми каза, че и в съседните класове било същото. В последната седмица в училището е взрив.

# 123
Момичета,дали застраховка Privathaftpflicht може да поеме разходи в следния случай  -изгубихме ключ,който е генерален за цялата сграда и смяна с нови ключалки и ключове за всички би струвало 2000 евро... Ще звъннем   и на застрахователите,но исках да знам дали някой има опит!

# 124
sunny:*kiss, спомням си, че "загубен ключ" беше отделна клауза в нашата застраховка. Провери точно какво включва вашата.

# 125
  • Берлин
Дайте идеи за подарък, типично български (без вино, храна и подправки) за германка. Искам да е нещо смислено и готино, но не мога да го измъдрувам.

# 126
Е то какво остана? Козметика може ли? Има доста добри БГ фирми. Аз много ще се зарадвам, ако някой ми подари шишенце с истинско розово масло. Laughing Иначе ако си в БГ може от някой занаятчия да купиш нещо. Веднъж в Пловдив посетихме една жена, която тъчеше много хубави неща (кърпи разни май) на един мини стан. Също там си бяхме купили едни подложки за маса от церевична слама (обелките на кочаните). Ръчна изработка бяха, дълго си ги ползвахме.

# 127
Bleu, плащам най-високата тарифа и пише,че покриват изгубен ключ,ни не и до каква сума... Ще се опитам да говоря лично с бератер.
Папурче,бях поръчвала за две приятелки ( германки) от Амазон много хубава био розова вода на Алтея,в стъклено шише и им написах в картичка малко за България и розовото масло.Много им хареса! Simple Smile

# 128
Дайте идеи за подарък, типично български (без вино, храна и подправки) за германка. Искам да е нещо смислено и готино, но не мога да го измъдрувам.

Папурче, хвърли един поглед тук: https://askiabg.com/produkt-kategoriya/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d1%8f/

# 129
Папурче, виж тази книга :
https://www.amazon.de/111-Gr%C3%BCnde-Bulgarien-lieben-Liebeserk … %2C467&sr=8-2
Козметика с розово масло си поръчват приятелите ни немци, луканки и суджуци също.

# 130
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мьос, запазвам си предложението!
Чела ли си я? Рецензия?

# 131
Прелистих я отгоре-отгоре, хареса ми. Децата я четоха, много се смяха на някои неща, не съм ги разпитвала подробно.

# 132
  • Deutschland/HE
Дали са добавили и най-новата причина да избереш България - не трябва да си ваксиниран и не се спазват мерки?Yum
Скоро четох за групата, която живее до Варна (в апарткомплекс до Карантината) и за южното черноморие.

Лятото мъжа ми беше помогнал на касата на Била на възрастен германец и после говорили. От година се били преместили с жена му във Варна, живеят в Чайка, не им била трябвала кола, всичко много им харесвало Simple Smile

# 133
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В Пловдив също има немци, доста студенти. Незнам медицина или стоматология следват. Преподавали на английски и доста чуждестранни студенти има.

# 134
Не, но имало изречения за плюенето против уроки, биенето за здраве (сурвакането)  и яденето на семки 😃

Общи условия

Активация на акаунт